Νοεμβρίου 2012 ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο 1/12 Πλατεία Κύπρου


Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο διοργανώνουν το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου διάφορες αντιρατσιστικές οργανώσεις. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 12.00 το μεσημέρι στην πλ. Κύπρου στην Καλλιθέα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα στην Καλλιθέα, εκδηλώθηκε ένα από τα πιο σοβαρά κρούσματα ρατσιστικής βίας. Οκτώ μέλη φασιστικής συμμορίας επέδραμαν στη γειτονιά του Ιπποδρόμου. Έσπασαν πόρτες και εισέβαλαν σε σπίτια Αιγυπτίων συμπολιτών μας. Ξυλοκόπησαν ανηλεώς μπροστά στα μάτια των τρομαγμένων παιδιών τους, μετανάστες, γείτονες και φίλους που τούς συμπαραστέκονταν. Στην ομάδα εφόδου συμμετείχε και αστυνομικός που οπλοφορούσε. Έβγαλε το όπλο του και άρχισε να σπάει κεφάλια με τη λαβή του. Όταν εμφανίστηκε η Αστυνομία, επέδειξε προκλητικά την αστυνομική του ταυτότητα και οι συνάδελφοί του τον άφησαν... ελεύθερο! Παράλληλα, στα όρια Π.Φαλήρου-Ν. Σμύρνης άλλος ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές έγινε θύμα άγριας ρατσιστικής επίθεσης από φασιστική ομάδα.
Την ίδια στιγμή ο συμπολίτης μας οικοδόμος, αγωνιστής Νίκος Κατσίφης δικάζεται στην Ευελπίδων “ως τρομοκράτης” αφού είχε το θράσος” να επιδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του συμμετέχοντας σε αντιρατσιστική διαδήλωση στην Καλλιθέα, τον περασμένο Μάη.

Δύο στιγμές της σύγχρονης πραγματικότητας στην πόλη μας, δύο αποκρουστικές όψεις της σύγχρονης ιστορίας στη χώρα μας: φασισμός-καταστολή.

Ο αγωνιζόμενος λαός της Καλλιθέας και των γύρω περιοχών διαμηνύει στους νοσταλγούς της ναζιστικής βαρβαρότητας ότι η προσπάθειά τους να διασπείρουν τον τρόμο στην περιοχή, πέφτει στο κενό. Ούτε η φασιστική τρομοκρατία ούτε η κρατική καταστολή θα μπορέσουν να ανακόψουν την αντίσταση του λαού στον αγώνα για ζωή.

Αντίθετα, θα εξακολουθούν να μας βρίσκουν απέναντί τους, ντόπιους και μετανάστες, αφού το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυναμώνουν τους κοινούς μας αγώνες ενάντια στη φτώχεια, την καταστολή και το ρατσισμό.
-Στεκόμαστε στο πλευρό των μεταναστών εργατών και παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματά τους.
-Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, στους αγώνες τους ενάντια στις απολύσεις και την εξαθλίωση.
-Στηρίζουμε τους αγώνες των εκπαιδευτικών ενάντια στην κατεδάφιση του δημόσιου σχολείου.
-Ούτε σπιθαμή ζωτικού χώρου δε χαρίζουμε στους φασίστες.
-Ούτε έναν αγωνιστή δεν αφήνουμε μόνο του απέναντι στη βία του κράτους.

Απαντάμε με το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτουμε,
την αλληλεγγύη και τους συλλογικούς μας αγώνες.

Καλούμε το λαό της Καλλιθέας και των γύρω περιοχών σε ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ενάντια στο ΦΑΣΙΣΜΟ και την ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, το Σάββατο, 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Προσυγκέντρωση: πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας, στις 12 το μεσημέρι

Τη διαδήλωση συνδιοργανώνουν και καλούν σε αυτή :

-Πρωτοβουλία Καλλιθέας Ενάντια Στο Φασισμό Και Τη Ρατσιστική Βία

-Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης Ενάντια σε Φασισμό, Ρατσισμό, Κρατική Καταστολή

-ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου

-Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας

Η πορεία θα κατευθυνθεί στη Νέα Σμύρνη για να δώσει το μήνυμα του κοινού μετωπικού αγώνα με τις γειτονικές περιοχές και τις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται σε κάθε γειτονιά.

zougla.gr

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΕΣ!!!

 Μια νέα πρωτοβουλία της ανεξάρτητης δημοτικήςπαράταξης "Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ" για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη σε σημαντικούς τομείς της ζωής τους. Οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται μέσα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ  . Το  Δ.Κ.Π. στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά εξειδικευμένων επιστημόνων της Καλλιθέας.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

ΥΓΕΙΑ
Ειδικότητες που καλύπτονται:
·         Παθολόγοι 
·         Ορθοπεδικοί
·         Γυναικολόγοι
·         Αγγειοχειρουργοί 
·         Νευροχειρουργοί 
·         Καρδιολόγοι 
·         Οδοντίατροι
·          Φυσιοθεραπευτές
 
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης  &
Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών
 
Σημείωση: Τα  φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης & Ξένων Γλωσσών δέχονται τα παιδιά με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων

ΝΟΜΙΚΕΣ
 ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ

Στοιχεία επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους τηλ: 2109530910
(Τρίτη-Τετάρτη 18:30-20:30, Πέμπτη 10:00-12:00)


Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΔΥΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ


Δύο ηλικιωμένες γυναίκες έπεσαν θύματα ληστείας, στις 7.45 το πρωί της Τετάρτης, μέσα σε μονοκατοικία που διαμένουν στην Καλλιθέα. Τέσσερις άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι, ακινητοποίησαν τις δύο ιδιοκτήτριες και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και τιμαλφή. Οι δράστες αναζητούνται.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα που υλοποιούνται από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποιούνται δωρεάν Σεμινάρια Εύρεσης Απασχόλησης.
Στο τμήμα που θα δημιουργηθεί θα διδαχθεί μάθημα Βελτίωσης Απόδοσης στην Εργασία, Εντοπισμός και Επίλυση Προβλημάτων στην Εργασία, Μείωση Ενέργειας,Αύξηση Εσόδων. Εισηγητής: Κύρος Αιβάζης

Τα δωρεάν Σεμινάρια Εύρεσης Απασχόλησηςθα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και οι ώρες είναι από 6.00μμ έως 8.30μμ, σε αίθουσα εντός του Δημαρχείου Γαλατσίου, στην διεύθυνση Αρχιμήδους 2 &Ιπποκράτους, Γαλάτσι.

Οι συμμετέχοντες στο τέλος των σεμιναρίων θα λάβουν ειδική βεβαίωση παρακολούθησης (μετά την παρακολούθηση 4 εκπαιδεύσεων).

Τα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους, σε εργαζόμενους που έχουν χαμηλό εισόδημα, σε απόρους και γενικότερα στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες. Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετέχουν οι τρίτεκνες οικογένειες μέλη του Συλλόγου μας, από το Γαλάτσι αλλά και τις γύρω περιοχές, καθώς και οι Φίλοι τους.


Δηλώστε συμμετοχή στο email: triteknoiattikis@yahoo.gr

Την Τετάρτη 21/11/2012, έγινε η παρουσίαση του Σεμιναρίου σε όσους είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Το Σεμινάριο χωρίζεται σε 4μέρη:

1. Εύρεση Εργασίας
2. Βελτίωση και Διατήρηση της Εργασίας που ήδη έχετε
3. Δημιουργία Δικής σας Δουλειάς
4. Βελτίωση και Διατήρηση Αυτο-απασχόλησης

Διδάσκονται οι Ενότητες:
1. Βελτίωση Απόδοσης– Παραγωγικότητας στην Εργασία     2. Εντοπισμός και Επίλυση Προβλημάτων στην Εργασία
3. Μείωση Ενέργειας-Εξόδων, Αύξηση Πελατών- Εσόδων.Το Σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη απόγευμα, και ώρες 6.00μμ- 8.30μμ.
Διάρκεια Σεμιναρίου είναι 4 παρουσιάσεις, δηλαδή Τετάρτη 28/11/2012, Τετάρτη 5/12/2012, Τετάρτη12/12/2012, και Τετάρτη 19/12/2012.
Στο τέλος του Σεμιναρίου χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869, 6932 737727 (μόνο απογευματινές ώρες) , 6949 592286, 6932 737 726


email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com/
http://www.triteknoi-attikis.gr/

Χωρίς Λαϊκή στις Τζιτζιφιές

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΙΚΗ ΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ, ΛΟΓΩ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ!!!
Συγκεκριμένα από την Πλάτωνος και Λυσικράτους που ξεκινούσε, μεταφέρθηκε αρκετά μακριά Ανδρομάχης και Ταγμ.Πλέσσα.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

"Λευκή" ισοπαλία για Καλλιθέα-Θρασύβουλο


Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, οι δυο αθηναϊκές ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και να… ξεφύγουν από την ισοπαλία η οποία «σφράγισε» τις προσπάθειές τους.
Η «λευκή» ισοπαλία δεν ευνόησε κανέναν καθώς τόσο ο Θρασύβουλος όσο και η Καλλιθέα έμειναν χαμηλά στη βαθμολογία, με τους γηπεδούχους να είναι μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού με μόλις έξι βαθμούς, την ώρα που η ομάδα του «Ελ Πάσο» είναι λίγο ψηλότερα, με δέκα βαθμούς.
Οι ποδοσφαιριστές του Στάθη Σταθόπουλου είχαν σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού την υπεροχή αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κατσούλη, ο οποίος κράτησε όρθια την Καλλιθέα σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ η ομάδα του Νίκου Παντέλη είχε σκοράρει στο πρώτο μέρος με τον Ντακόλ, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μια φάση για την οποία «φωνάζουν» στην Καλλιθέα καθώς ήταν εξαιρετικά οριακή.
Ο Θρασύβουλος από το ξεκίνημα του παιχνιδιού στη Φυλή θέλησε να πάρει τα ηνία του αγώνα, τα κατάφερε και είχε την κυκλοφορία της μπάλας όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία του Κατσούλη. Όλα αυτά στο πρώτο μισάωρο, καθώς από αυτό το σημείο κι έπειτα, η Καλλιθέα ανέβηκε και με τη σειρά της θέλησε να γίνει απειλητική. Μάλιστα ακριβώς στο 30’ τα κατάφερε, όμως ο Ντακόλ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ που πέτυχε δεν μέτρησε ποτέ.
Στην επανάληψη, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε ακόμα πιο πολύ, με τον Θρασύβουλο και πάλι να έχει μια ελαφρά υπεροχή αλλά να μην μπορεί να την μετουσιώσει σε επιθετικές προσπάθειες, ικανές να δώσουν προβάδισμα στην ομάδα του Σταθόπουλου. Ο Σταυροθανασόπουλος σε δυο περιπτώσεις θέλησε να γίνει απειλητικός όμως δεν τα κατάφερε, ενώ η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, ήταν η αποβολή του Ζαπαλάου στο 83’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, χωρίς η Καλλιθέα να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Θρασύβουλος έπαιξε στο τελευταίο δεκάλεπτο με παίκτη λιγότερο…
Θρασύβουλος (Στάθης Σταθόπουλος): Ξενοδόχοφ, Βασιλείου, Σύρος, Μπακάλης, Καλαμιώτης, Σταυροθανασόπουλος (88' Μπέκα), Αρκουμάνης, Πλαβούκος (86' Παπανίκου), Σερέπας, Πάνος (68' Ζαπαλάου), Προβατίδης
Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Κατσούλης, Ντα Σίλβα (54' Μαρουκάκης), Σταύρου, Αρβανίτης, Ρουσάκης, Χριστοφιλέας (61' λ.τ. Πίκολο), Ντακόλ, Φαρινόλα (69' Κατσικογιάννης), Ατματσίδης, Μουσταφίδης, Καλτσάς


onsports

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. Κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας στους Δήμους


Με κεντρικό σύνθημα «καμία διαθεσιμότητα, μετάθεση ή απόλυση υπαλλήλων» οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στις υπηρεσίες των δήμων σε όλη τη χώρα.
Από το Σαββατοκύριακο η ΠΟΕ – ΟΤΑ είχε ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής κάλεσε τους εργαζομένους σε 24ωρη απεργία, σήμερα, τελευταία ημέρα για παράδοση στοιχείων των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών.
Ο χορός των κινητοποιήσεων ξεκίνησε στο Δήμο Αθηναίων με τους εργαζόμενους να κάνουν κατάληψη από το πρωί το κτήριο του δημαρχείου Αθηνών στη Λιοσίων. Πολλά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών υπολειτουργούν, ενώ υπό κατάληψη είναι και αρκετοι παιδικοί σταθμοί. Την ίδια ώρα με δυσκολία πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων και αυτό γίνεται μόνο σε νοσοκομεία και λαϊκές αγορές. Παράλληλα σε κατάληψη βρίσκονται από το πρωί και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Υγείας.
Στόχος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήδη από το Σαββατοκύριακο, ήταν να μην εισέλθει κανένας στα δημαρχεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες Διοικητικού, ώστε να μην φύγουν ποτέ -με προορισμό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης- από τα δημαρχεία.
Για αύριο, Τρίτη  20/11, έχει προκηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια και συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να λειτουργήσει σήμερα ένα ΚΕΠ σε κάθε δήμο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ γίνεται κατάληψη αρκετών παιδικών σταθμών.


Πηγή:   iefimerida.gr

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Δήμαρχοι - κουκουλοφόροι για τις απολύσεις!


Δριμύ κατηγορώ εξαπολύει το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θωμάς Μπιζάς, κατά της ΚΕΔΕ και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για το θέμα των απολύσεων, κατηγορώντας τους ότι «συντεχνιακά και με δόλιο τρόπο» προσπαθούν να περάσουν τις απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων. Αιτία η «μυστική», όπως λέει, συνάντηση αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, που θέλησε να βγάλει «λευκές περιστερές» τους δημάρχους στις επικείμενες απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, παρά τη δημόσια στάση της ότι δε θα στείλει καταστάσεις υπαλλήλων. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά λέει, «κουκουλοφόροι είναι που θα δείχνουν στεγνά ποιοι δημοτικοί υπάλληλοι θα απολυθούν».
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κύριε Μπιζά, υπήρξε μια συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα - απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων. Τη γνωρίζετε; Ξέρετε τι αποφασίστηκε;
Ναι, τη γνωρίζω, αν και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αρχικά την αρνιόταν. Μυστικά, τη Δευτέρα το μεσημέρι, συναντήθηκαν ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ Κώστας Τζανακούλης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Απόστολος Κοιμήσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Στεφάνου και εξέτασαν, συντεχνιακά και με δόλιο τρόπο, πώς θα παρακάμψουν τις καταλήψεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και τις καταλήψεις στα γραφεία προσωπικού, προκειμένου να μπουν οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα - απολύσεις.
Όταν λέτε «συντεχνιακά και με δόλιο τρόπο»;
Αποφάσισαν να παρακάμψουν το νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν. Αν δείτε στην εγκύκλιο λέει ότι αυτοδίκαια μπαίνουν στη διαθεσιμότητα, που για εμάς είναι απολύσεις, ενώ ο νόμος λέει πως πρέπει να υπάρξει διαπιστωτική πράξη από πλευράς δήμου, να έχει δηλαδή υπογραφή δημάρχου. Πέραν αυτού, ο νόμος λέει πως πρέπει να γίνει σε 5 ημέρες από τη δημοσίευσή του, ενώ η εγκύκλιος δίνει... παράταση.
Τι πιστεύετε ότι κατάφερε η ΚΕΔΕ από τη συνάντηση;
Να βγουν «λάδι» οι δήμαρχοι. Να καλυφθούν όσοι έχουν σηκώσει τη σημαία της αντίστασης και λένε δε θα δώσουμε λίστες. Με το «αυτοδίκαια», θα μπορούν να ισχυρίζονται πως εμείς αντισταθήκαμε, αλλά το υπουργείο... Δεν είναι «λευκές περιστερές» οι δήμαρχοι: κουκουλοφόροι είναι που θα δείχνουν στεγνά ποιοι δημοτικοί υπάλληλοι θα απολυθούν. Δε θα του περάσει, όμως. Εμείς συνεχίζουμε μέχρι τέλους τις κινητοποιήσεις μας.
Προέρχεστε από το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Ο εκπρόσωπος της παράταξής σας στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, ο κ. Σπύρος Τζόκας, τι λέει;
Δεν ήξερε τίποτε. Πήρε τον κ. Ασκούνη , ο οποίος και επιβεβαίωσε τη συνάντηση, αλλά όχι και όσα σας λέω. Ο κ. Τζόκας, όπως μου είπε, έδειχνε να ταράσσεται ο κ. Ασκούνης (σ.σ.: η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον Σπύρο Τζόκα, ο οποίος και επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Θ. Μπιζά για την επικοινωνία του με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ).
 
aftodioikisi.gr

Μουσείο Αφής: O πολιτισμός στα ακροδάχτυλά σας!


Έχετε ακούσει για του Μουσείο Αφής Αθηνών. Όχι; Είναι μόλλον καιρός να το επισκεφθείτε καθώς είναι μοναδικό. Μόνο πέντε τέτοια μουσεία υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τί το ιδιαίτερο έχει; Αγγίζετε τα εκθέματα, τα οποία είναι πιστά αντίγραφα πρωτοτύπων αρχαιοελληνικών αγαλμάτων που εκτίθενται σε άλλα μουσεία.
Φορέστε λοιπόν μια μάσκα, βρείτε ένα άτομο που εμπιστεύεστε και κάντε τον οδηγό σας στην εξερεύνηση της αρχαιοελληνικής τέχνης από μια διαφορετική οπτική. Αγγίξτε την Αφροδίτη της Μήλου, τον Ερμή του Πραξιτέλη, τον Ποσειδώνα, την Αθηνά και άλλα εκθέματα. Η πρώτη εντύπωση είναι πραγματικά παράξενη, αγγίζεις με τα χέρια σου αγάλματα χωρίς να τα βλέπεις και σου φαίνονται όλα ίδια. Σύντομα βέβαια η φαντασία σου αρχίζει να δουλεύει και οι υπόλοιπες αισθήσεις προσπαθούν να αντικαταστήσουν τη μία που λείπει. Τότε αντιλαμβάνεσαι ένα νέο κόσμο, μια διαφορετική εμπειρία γεμάτη από αισθήσεις
Το μουσείο ιδρύθηκε με σκοπό να επιτρέψει στα άτομα με προβλήματα όρασης να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Είναι ωστόσο μια καλή ευκαιρία για όλους να βιώσουν διαορετικές εμπειρίες και να κατανοήσουν καλύτερα τις ιδιαίτερότητες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας με πρόβλημα στην όρασή τους.
Το μουσείο ιδρύθηκε το 1984 και ανήκει στο Φάρο Τυφλών της Ελλάδος (ΦΤΕ) και βρίσκεται στην οδό Δοϊράνης 198 στην Καλλιθέα.
Το 1988 έλαβε τον έπαινο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς ανάμεσα σε 70 ευρωπαϊκά μουσεία.
Το 2004 έλαβε διάκριση για την προσβασιμότητα του από το Σωματείο Φίλων των Μουσείων
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μουσείου: www.tactualmuseum.gr



Πηγή perierga.gr

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΠΑΕ Καλλιθέας κατά Κούγια

Η ΠΑΕ Καλλιθέας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις Κούγια
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
 «Οι προκλητικές δηλώσεις του κ. Κούγια μετά το τέλος του αγώνα Καλλιθέα – Παναχαϊκή, δεν μας ξένισαν. Ο κ. Κούγιας ακολούθησε τη γνωστή τακτική του. Να εμφανίζει δηλαδή τα πράγματα όχι όπως είναι αλλά όπως θα ήθελε να είναι. Όταν ο κ. Κούγιας αυτός που αυτοδιαφημίζεται ως πρωτοπόρος και πρωταγωνιστής της κάθαρσης, αυτός που αυτοϊκανοποιούμενος χαρακτηρίζει τις αντιπάλους της Παναχαϊκής 'τελειωμένες ομάδες' και τους ποδοσφαιριστές τους 'συνταξιούχους', όταν ο κ. Κούγιας, αν και τιμωρημένος, έχει την αξίωση να παίζει ρόλο του τιμητή, τότε υπάρχει γενικότερο πρόβλημα. Καλούμε τον κ. Κούγια να ξαναδεί το video του προχθεσινού αγώνα για να αντιληφθεί, νηφάλιος πλέον, ποιος αδικήθηκε.
Να διαπιστώσει ότι τα 2 από τα 3 γκολ της Παναχαϊκής ήταν εφευρέσεις του διαιτητή, ο οποίος μάλιστα χωρίς λόγο φόρτωσε από την αρχή του αγώνα με κίτρινες κάρτες τους παίκτες της ομάδας μας. Δεν μας ενδιαφέρουν οι συνεχείς αντιπαλότητες του κ. Κούγια με τους υπαρκτούς ή τους ανύπαρκτους, τους πραγματικούς ή τους φανταστικούς εχθρούς του. Είναι δικό του πρόβλημα ή μάλλον πρόβλημα της γνωστής στο πανελλήνιο ιδιοσυγκρασίας του. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι ότι με τη δημόσια παρουσία του βλάπτει και ουσιαστικά απαξιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Καλλιθέα δεν θα ασχοληθεί πλέον με τα έργα και τις ημέρες του κ. Κούγια. Τον αφήνει στην κρίση του φίλαθλου κόσμου».

Καραμπόλα στην παραλιακή στο ύψος της Θησέως


Καραμπόλα οκτώ αυτοκινήτων σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην νέα παραλιακή προς Γλυφάδα στο ύψος της λεωφόρου Θησέως στην Καλλιθέα. Ευτυχώς αν και τα αυτοκίνητα είχαν αναπτύξει αρκετά μεγάλη ταχύτητα δεν υπήρξε κανείς τραυματίας. Ωστόσο λόγο της σύγκρουσης έχει προκληθεί τεράστιο μποτιλιάρισμα, με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρά τόσο στην έξοδο του Πειραιά, όσο και στην κάθοδο της λεωφόρου Κηφισού.



trelokouneli

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τρίωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο οργανώνουν, συνδικάτα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά των πολιτικών λιτότητας.Kλειστό το μετρό

 
Τρίωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο οργανώνουν, συνδικάτα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά των πολιτικών λιτότητας. Ποιες ώρες θα παραμείνει κλειστό το μετρό

Με τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα και συλλαλητήριο στις 1.30 μετά το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, συμμετέχουν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά των πολιτικών λιτότητας.
Λόγω της κινητοποίησης, κλειστός θα είναι από τις 12 το μεσημέρι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.
Στην στάση εργασίας θα συμμετάσχουν δάσκαλοι και καθηγητές. Το διάστημα αυτό οι δημοσιογράφοι θα μεταδίδουν μόνο ειδήσεις σχετικές με τις κινητοποιήσεις.
Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και θα πραγματοποιηθούν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Στην Ισπανία και την Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ιταλία, η GGIL διοργανώνει τετράωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις.
Στη Γαλλία οι CGT, CFDT και FO έχουν προγραμματίσει 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει, το μεσημέρι, συλλαλητήριο στο Βερολίνο, ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας. Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και στη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.
"Είμαστε όλοι Έλληνες"
Στην Αυστρία, η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», οι οποίες θα διανεμηθούν στους πολίτες, ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους Έλληνες, Ισπανούς και Ιταλούς εργαζόμενους.
«Όσοι σπέρνουν λιτότητα θα θερίσουν ύφεση» τονίζει, σε δήλωσή της, η γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Μπερναντέτ Σεγκόλ και προσθέτει ότι «οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να ακούσουν την οργή των ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους».
Εξάλλου, οι Νέοι Συνδικαλιστές της Νότιας Ευρώπης προχώρησαν, μετά από πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ, στη δημοσίευση ενός κοινού μανιφέστου κατά των πολιτικών που εφαρμόζονται και έχουν σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη σε υψηλά επίπεδα της ανεργίας μεταξύ των νέων.
Στη διακήρυξή τους, οι νέοι συνδικαλιστές ζητούν να προστατευθεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο το οποίο διασφάλιζε στις μεταπολεμικές γενεές τα πλεονεκτήματα του κράτους πρόνοιας και της ειρήνης. Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα έχει φθάσει το 55,6%, στην Ισπανία το 54%, στην Πορτογαλία το 37,4%, στην Ιταλία το 35% και στην Κύπρο το 27%.

news247.gr

Γιατί θεωρείται γρουσούζικη η Τρίτη και 13


Τρίτη και 13 του μήνα, ένας συνδυασμός που θεωρείται ότι φέρνει κακή τύχη, γουσουζιά για τους Έλληνες.
Ποιές όμως είναι η ρίζες αυτής της πρόληψης; Σύμφωνα με την κρατούσα άποψη μέρα αυτή απέκτησε αρνητικό χαρακτήρα από την Άλωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους την Τρίτη 13 Απριλίου του 1204. Λανθασμένα κάποιοι συγχέουν το γεγονός με την άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους η οποία έγινε στις 29 Μαΐου 1453 (πάλι Τρίτη ήταν αλλά όχι 13).
Η προβληματική του 13
Ο αριθμός 13 κατηγορείται ότι σέρνει πίσω του γκαντεμιά και κακοδαιμονίες γιατί σπάει την αρμονία του «τέλειου» αριθμού 12. Ήτοι, η μέρα χωρίζεται σε δύο 12ωρα, ο χρόνος σε 12 μήνες, ο Χριστός είχε 12 μαθητές, τα Ευαγγέλια είναι 12. Ακόμη και ο Ηρακλής έκανε 12 άθλους…
Όπως γίνεται κατανοητό, το 13, το πρώτο κομμάτι μιας νέας 12άδας χαλάει την αρμονία.
Εν τω μεταξύ, στις κάρτες ταρό, το νούμερο 13 αντιστοιχεί στον θάνατο.
Πρέπει να αναφέρουμε βέβαια ότι στις «δυτικές» χώρες γρουσούζικος θεωρείται ο συνδυασμός Παρασκευή και 13.


Πηγή perierga.gr

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Στις καθυστερήσεις πήρε την ισοπαλία η Καλλιθέα


Η Παναχαϊκή προηγήθηκε τρεις φορές απέναντι στην Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο», ωστόσο, η αθηναϊκή ομάδα βρήκε ισάριθμε άμεσες απαντήσεις και οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 3-3.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Αχαιούς ήταν ο Γκούρτσας, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ, ωστόσο, ένας… Γκούρτσας δεν μπόρεσε να φέρει την… άνοιξη, καθώς Μαρουκάλης, Ντακόλ και Φαρινβόλα, έδωσαν το βαθμό της ισοπαλίας στην Καλλιθέα.
Η ομάδα της Πάτρας άνοιξε το σκορ στο 35’ με τον Γκούρτσα με πλασέ μέσα από την άμυνα, ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μαρουκάκης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Πίτκα για το 1-1.
Στο 70’ η Παναχαϊκή κέρδισε πένταλτι σε κράτημα του Ρουσάκη στον Μαπούκου και ο Γκούρτσας από το σημείο του πέναλτι, έδωσε και πάλι προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Όμως, η… απάντηση της Καλλιθέας ήταν και πάλι… άμεση, με τον ίδιο τρόπο. Συγκεκριμένα, ο Βοσκόπουλος ανέτρεψε τον Μαρουκάκη και ο Ντακόλ μέσα από την περιοχή, έκανε το 2-2.
Οι Αχαιοί έφτασαν μία… ανάσα από το «διπλό», καθώς στο 88’ ο Γκούρτσας με έμμεσο φάουλ έκανε το 3-2, όμως, δύο λεπτά αργότερα, ο Φαρινόλα με σουτ μέσα από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 3-3.
Διαιτητής ήταν ο Βάτσιος (Σ.Δ. Αττικής), ο οποίος «κιτρίνισε» τους Κατσούλη, Ντίνα, Βοσκόπουλο, Ρουσάκη, Γκούρτσα, Χριστοφιλέα, Μουσταφίδγη, Ντιόγκο, Σπίνουλα, Αρβανίτη
Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Κατσούλης, Χριστοφιλέας, Μουσταφίδης, Ρουσάκης, Σταύρου, Πίκολο (73' Κατσικογιάννης), Φαρινόλα, Αρβανίτης, Ντακόλ, Ατματσίδης (66' Ντα Σίλβα), Μαρουκάκης.
Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Πίτκας, Σπίνουλας, Καραμανλής, Βοσκόπουλος, Ντιόγκο, Φατιόν, Σαλαμαστράκης, Βασιλαντωνόπουλος, Γκούρτσας, Ντίνας, Μαπούκου (94’ Κοκκίνης).


onsports

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο:Ριζοσπαστική χωρικότητα και δημοκρατία - Διάλεξη της Ντορήν Μάσεϋ

 
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου-18:30

Η Ντορήν Μάσσεϋ, διεθνώς γνωστή γεωγράφος, φεμινίστρια και αριστερή διανοούμενη, θα δώσει δημόσια διάλεξη στα αγγλικά με θέμα «Ριζοσπαστική χωρικότητα και το ζήτημα της δημοκρατίας». Η διάλεξη δίνεται με την ευκαιρία της αναγόρευσής της σε επίτιμη διδάκτορα του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Η Μάσσεϋ, ομότιμη καθηγήτρια του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι γνωστή για τις εργασίες της σε θέματα χωρικής κατανομής της εργασίας, άνισης ανάπτυξης, ταυτότητας του τόπου και φεμινιστικής γεωγραφίας. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή και ερευνητική δραστηριότητα δραστηριοποιείται πολιτικά στην πατρίδα της, στη Λατινική Αμερική και στη Νότια Αφρική. H διάλεξη γίνεται στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Αίθουσα Τελετών, Νέο Κτίριο), Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, στις 6:30 μ.μ.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Οι δήμοι θα προσφύγουν στα δικαστήρια κατά της κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό του 2013


Στα δικαστήρια πρόκειται να προσφύγει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας εναντίον της κυβέρνησης, για «καταπάτηση του Συντάγματος με τον προϋπολογισμό του 2013 και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (2013-2016)».

Όπως τονίστηκε κατά τη έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ σύμφωνα με το νόμο οι δήμοι θα έπρεπε να λάβουν 4,087 δισ. ευρώ το 2013. Όμως το υπουργείο Οικονομικών στον προϋπολογισμό έχει εγγράψει 2,355 δισ. ευρώ. Δηλαδή, την ερχόμενη χρονιά θα δοθούν στους δήμους 1,732 δισ. ευρώ λιγότερα απ' όσα θεσμοθετημένα δικαιούνται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Καλλικράτη οι δήμοι λαμβάνουν ετησίως το 21,30% από τον Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, το 21,30% από το Φόρο Εισοδήματος Νομικών Προσώπων, το 12% από το ΦΠΑ και το 50% από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Τα ποσά αυτά ανέρχονται για το 2013 σε 3,665 δισ. ευρώ. Επίσης, το κράτος οφείλει στους δήμους από έσοδα που δεν είχε αποδώσει τα παρελθόντα έτη 412 εκατ. ευρώ. Αντί αυτών των χρημάτων, ο προϋπολογισμός του 2013 έχει εγγράψει 2,355 δισ. ευρώ. Κι αυτό -όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης- ενώ ήδη τα παρελθόντα έτη οι δήμοι έχει υποστεί μειώσεις που ανέρχονται σε 60% από τη μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ).

Σε ό,τι αφορά το Μεσοπρόθεσμο, απαγορεύει στους ΟΤΑ α' βαθμού προσλήψεις τακτικού προσωπικού για όλα τα έτη της περιόδου 2013-2016, με άμεσο κίνδυνο νησιωτικοί δήμοι να μείνουν χωρίς δημοτικούς υπαλλήλους. Ήδη, στην Κάσο μετά τη συνταξιοδότηση και του τελευταίου δημοτικού υπαλλήλου ο δήμαρχος έχει απομείνει μόνος. Στην ίδια κατάσταση κινδυνεύουν να βρεθούν κι άλλα νησιά, όπως η Χάλκη, η Φολέγανδρος, το Αγαθονήσι κ.α. . Όπως τονίστηκε από μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, η πολιτική αυτή θα έχει τραγικές συνέπειες σε κοινωνικό, αλλά και εθνικό επίπεδο. Μάλιστα, ο δήμαρχος Συκεών-Νεάπολης Σ. Δανηιλίδης χαρακτήρισε «εθνικά εγκληματική πράξη να αποδυναμωθούν νησιά μας και να καταλήξουν βραχονησίδες».



http://troktiko-blog.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2271.html

Επίσκεψη σε σχολείο Καλλιθέας για τον Ίκαρο

Με τον ιδανικότερο τρόπο συνεχίστηκαν οι κοινωνικές εκδηλώσεις του Ικάρου Καλλιθέας. Αντιπροσωπεία του συλλόγου επισκέφτηκε την Πέμπτη το 10ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, με τους παίκτες της ομάδας να αποθεώνονται από τους μαθητές. Ο Αλέξανδρος Μήτσιαλος, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος και ο Κυριάκος Καρακωνσταντάκης δίδαξαν μπάσκετ στους παρευρισκόμενους «λιλιπούτειους» φίλους, που έδειξαν να ενδιαφέρονται για να μάθουν τα πάντα από τα ινδάλματά τους.

Παράλληλα ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας, Δώρης Αυγερινόπουλος και ο Υπεύθυνος Ακαδημιών, Γιάννης Βαλληνδράς, ήρθαν σε επαφή με τους δασκάλους του σχολείου, ώστε να υπάρξει συνεργασία για να ασχοληθούν περισσότερα παιδιά με το άθλημα στο μέλλον.

Όλα τα μέλη της ομάδας έπαιξαν με τους μαθητές, τους μίλησαν για τα μυστικά του μπάσκετ, ενώ μοίρασαν αυτόγραφα, δώρα και προσκλήσεις δωρεάν εισόδου για τους εντός έδρας αγώνες του Ικάρου.

Τα σεμινάρια αυτά θα συνεχιστούν και σε άλλα σχολεία της περιοχής.
http://www.sport-fm.gr/article/591595

Παρουσίαση με θέμα τον ουσιαστικό προαγωνιστικό έλεγχο αθλουμένων και την επείγουσα καρδιοαναπνευστική ανάνηψη



Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

"Από την Υγειονομική Επιτροπή της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. καλούνται όλα τα Σωματεία, να παρευρεθούν στην παρουσίαση που θα γίνει τη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Καλλιθέας, επί των οδών ΑΙΓΕΩΣ και ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ,(απέναντι από super market Σκλαβενίτη, Τζιτζιφιές, Καλλιθέα), με θέμα τον ουσιαστικό προαγωνιστικό έλεγχο αθλουμένων και την επείγουσα καρδιοαναπνευστική ανάνηψη(CPR).
Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος, η παρουσία και η συμμετοχή των παραγόντων, αλλά και των υπευθύνων προπονητών, καθώς και των γονέων των αθλουμένων κρίνεται απαραίτητη".

Στις Τζιτζιφιές προπονήθηκε η Καλλιθέα

 
Λόγω της νεροποντής και για να προφυλαχθεί το «Ελ Πάσο», ενόψει της εντός έδρας κυριακάτικης αναμέτρησης με την Παναχαϊκή, η ομάδα προπονήθηκε σε γήπεδο των Τζιτζιφιών.
 Για ένα ακόμη παιχνίδι η ομάδα της Καλλιθέας μοίρασε εισιτήρια σε σχολεία της περιοχής.
Όσοι φίλοι της ομάδας δεν έχουν ακόμα προμηθευτεί εισιτήρια μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της ομάδας (Σοφοκλέους 64 & Χαροκόπου).

Ανάκληση μαγιονέζας


Μετά από καταγγελίες καταναλωτών για έντονη οσμή τάγγισης στο αναπλήρωμα μαγιονέζας, με την εμπορική ονομασία «VENY, мauoнeзa kлacuk», με ημερομηνία ανάλωσης 28/02/13 και αριθμό παρτίδας L12805. 12, σε πλαστικό περιέκτη των 800 γραμμαρίων έκαστο, που παράγεται στην Βουλγαρία από την επιχείρηση ΜΟΥΤΑΦΙΤΣΕΒ57 Μ.ΕΠΕ, Καλεκοβετς, τηλ. 0889634730, ΤΚ 04-2011, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε από την εταιρεία που διανέμει το προϊόν στην Ελλάδα, την επιχείρηση Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ να το αποσύρει.
Η εταιρεία προέβη στην άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων , ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται σχετικοί έλεγχοι.
Οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Επείγουσα ανάγκη για προσφορά ειδών στον ξενώνα της Άρσις στην Καλλιθέα

 
 
Ο Ξενώνας της ΑΡΣΙΣ «Εστία Προσφύγων» για μονογονεεϊκές οικογένειες με παιδιά από 4 μηνών έως 12 ετών, αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων καταβολής των προβλεπόμενων χρημάτων από το ΕΤΠ 2011.
Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για προσφορά ειδών για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των ευάλωτων αυτών οικογενειών.
Συγκεκριμένα :
  • Φρέσκο γάλα μακράς διαρκείας ή γάλα νουνού
  • Γάλα Noulac για τα παιδιά δεύτερης βρεφικής ηλικία
  • Πάνες για μωρά 6 μηνών
  • Σιρόπι depon για παιδιά
  • Σιρόπι Muscosolvan για παιδιά
  • Aerolyn inhaler 50άρι
  • Hansaplast
  • Οινόπνευμα-Ιώδιο-Βαμβάκι
Σας παρακαλούμε όλες και όλους για την άμεση ανταπόκριση σας.
Λεωφόρος Συγγρού 352, Καλλιθέα
τηλ. 210 9416210, 210 9416242 (fax)

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Έχασε η Καλλιθέα από τον Εθνικό Γαζώρου


Ο Εθνικός Γαζώρου, επιβλήθηκε 2-0 της Καλλιθέας στις Σέρρες, ξεπερνώντας την μάλιστα στον βαθμολογικό πίνακα.
Μόλις στο 7' απείλησαν οι γηπεδούχοι, όταν το σουτ του Ναλμπάντη κατέληξε στην αγκαλιά του Κατσούλη. Στο επόμενο λεπτό απάντησαν στις ευκαιρίες οι φιλοξενούμενοι, ότανο Φαρινόλα έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Με κεφαλιά απείλησε και ο Γκόγκας για τον Γάζωρο στο 17, όμως είχε την ίδια κατάληξη με αυτή του Φαρινόλα. Τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν για την Καλλιθέα, όταν το σουτ του Ντα Σίλβα μπλόκαρε ο Αποστολίδης.
Στην επανάληψη οι Σερραίοι ευτύχησαν να προηγηθούν, όταν στο 61' ο Ναλμπάντης έκανε τη σέντρα και ο Γκόγκας με πλασέ άνοιξε το σκορ. Πριν καλά καλά καταλάβουν τι έγινε στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι ήρθε και το δεύτερο γκολ του Γαζώρου στο 67'. Ο Κοσμίδης σέντραρε για το κεφάλι του Αλεξάντροβιτς και ο δεύτερος διαμόρφωσε το 2-0, δίνοντας σαφές πλεονέκτημα στην ομάδα του.
Η Καλλιθέα δεν κατάφερε να αντιδράσει με αποτέλεσμα το 2-0 να μείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ο Γάζωρος έφτασε με αυτή τη νίκη τους 9 βαθμούς και την 10η θέση, ενώ η Καλλιθέα υποχώρησε στην 14η, έχοντας 8 βαθμούς.
Εθνικός Γαζώρου: Αποστολίδης, Κοσμίδης, Νύρλας, Κουκόλης (27' Καρυπίδης), Καπίας, Γεωργιάδης, Μουσικάκης (76' Σαββίδης), Κωνσταντινίδης (58' Αλεξάντροβιτς), Μπεκιάρης, Ναλμπάντης, Γκόγκας.
Καλλιθέα: Κατσούλης, Σταύρου, Ντα Σίλβα, Πίκολο, Ρουσάκης, Ντακόλ (82' Ματσούκας), Καλτσάς, Κατσικογιάννης, Φαρινόλα (69' Ατματσίδης), Αρβανίτης, Πλάτανος (66' Μαρουκάκη


onsports

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων για τις αντεργατικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής εναντιόν εργατών στην Καλλιθέα

 
 
Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Αθήνας, μετά από προκλήσεις μελών της Χρυσής Αυγής σε εργάτες στην Καλλιθέα, προκειμένου να πλασάρουν φτηνούς εργάτες σε υπεργολάβο οικοδομής στην Καλλιθέα.
 
Η ανακοίνωση αναλυτικά:
"Λάθος πόρτα χτύπησαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν "νταβατζηλίδικα" να πλασάρουν φθηνούς εργάτες σε υπεργολάβο σε οικοδομή στην Καλλιθέα. Προειδοποιούμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του ναζισμού να μην ξαναεπιχειρήσουν να απειλήσουν κανένα οικοδόμο, γιατί θα βρουν απέναντί τους το Συνδικάτο και όλους τους οικοδόμους Ελληνες και μετανάστες. Τα νταηλίκια τους δεν περνάνε εδώ.
Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Αν δεν γνωρίζουν, λόγω περιορισμένης αντίληψης και εμπειρίας τι σημαίνει Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τότε καλά θα κάνουν να ρωτήσουν κανένα παλιότερο από το σινάφι τους ή ακόμα καλύτερα να ρωτήσουν τα αφεντικά τους. Αυτοί θα τους πουν στα σίγουρα πώς λύνουν τα ζητήματα οι οικοδόμοι με μπροστάρη το ταξικό τους συνδικάτο.
Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν φασίστα, σε κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το δηλητήριο του ρατσισμού μέσα στους εργάτες για να αθωώσει το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό το σάπιο σύστημα γεννά και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα της εργατικής τάξης με στόχο να διαφυλάξει και να διευρύνει την κερδοφορία των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοκατασκευαστών. Αυτό το σύστημα υπηρετούν και οι φασίστες. Γι' αυτό το εργατικό κίνημα θα σκορπίσει και αυτούς, μαζί με τους άλλους κολαούζους του συστήματος».

Μεγάλη Νίκη του Ικαρου Καλλιθέας επί του Παναθηναϊκού

 

Τη δεύτερη ήττα του σε μόλις τέσσερις συναντήσεις για το πρωτάθλημα της Α1 γνώρισε απόψε ο Παναθηναϊκός, χάνοντας στη Γλυφάδα από τον Ίκαρο Καλλιθέας με 72-68.
Αντίθετα, ο Ολυμπιακός εντός των συνόρων δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα, όπως απέδειξε με το ευρύ 103-67 απέναντι στον ΚΑΟ Δράμας, στο ΣΕΦ. Πολύ σημαντική, επίσης, η επιτυχία του Ρεθύμνου, που πήρε το ροζ φύλλο στην αναμέτρηση των Ιλισίων επικρατώντας του Ηλυσιακού με 72-66.

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στην Καλλιθέα

 
Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στην Καλλιθέα, τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 33, 32, 28 και 22 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, παραβιάζοντας τους αφαλούς των κλειδαριών των θυρών εισόδου με κλειδιά pass é partout . Από τα σπίτια αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, τα οποία είτε απέστελλαν στη χώρα καταγωγής τους, είτε διέθεταν προς πώληση.
Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι, η παραπάνω σπείρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει διαπράξει επτά διαρρήξεις οικιών, στους Αμπελόκηπους, στη Νίκαια, στο Νέο Κόσμο, στο Κουκάκι, στην Ηλιούπολη και στα Πατήσια.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε δύο σπίτια που χρησιμοποιούσε η σπείρα για αποθήκευση των κλοπιμαίων, στην Καλλιθέα και στο Νέο Κόσμο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών και άλλων αντικειμένων
  • Ένα πιστόλι με γεμιστήρα με έξι φυσίγγια
  • Ένα πιστόλι φωτοβολίδων.
  • Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
  • Επτά συσκευές USB .
  • Πλήθος κλειδαριών ασφαλείας και κλειδιών.
  • Διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
 
difernews

Ανάκληση νοθευμένου λαδιού με σογιέλαιο



Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο
διερεύνησης καταγγελίας και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης,
διαπίστωσε τη διακίνηση ΣΟΓΙΕΛΑΙΟΥ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΕΧΡΩΣΜΕΝΟΥ, το οποίο πωλείται με
την ένδειξη ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΛΙΟΔΕΝΤΡΟ», σε συσκευασία των 5L
και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρία «ΕΛΑΙΑ Π.Γ.
ΕΠΕ», 2ο χλ. Κιλκίς – Πολυκάστρου.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης
παρτίδας από το ανωτέρω ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ προϊόν και ήδη βρίσκονται σε
εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία
κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.
Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας δήλωσε σχετικά : «Η προστασία προϊόντων
εθνικής σημασίας με εξαγωγικό ενδιαφέρον, όπως είναι το ελληνικό ελαιόλαδο,
αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων μας. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη φήμη του
ελληνικού ελαιολάδου σε όλο τον κόσμο και να την ενισχύσουμε περαιτέρω. Οι
παραγωγοί και οι τυποποιητικές επιχειρήσεις πρέπει να επιδεικνύουν μεγάλη
προσοχή, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα που μπορεί να απαξιώσουν το ελληνικό
ελαιόλαδο».

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων από Δευτέρα


Με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τη Δευτέρα, ξεκινά μια εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, με αίτημα, όπως αναφέρουν στις αποφάσεις τους, "την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εκτινάσσουν την ανεργία".
Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη.
Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία.
Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές παρεμβάσεων εκτός από τις απεργίες, τόσο σε κλαδικό επίπεδο όσο και στους χώρους δουλειάς.
Από το Μάιο του 2010, οπότε προωθήθηκε το πρώτο μνημόνιο, τα συνδικάτα έχουν πραγματοποιήσει περίπου 25 μεγάλες κινητοποιήσεις, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις γενικές απεργίες.
Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ.
Επίσης, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.
Τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία αποφάσισαν και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας ΟΤΟΕ, ο κλάδος θα συμμετάσχει τόσο στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6/11 στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, όσο και στο απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 στις 17:00 στο Σύνταγμα.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι δικαστικοί αφού οι συνεδριάσεις τους γίνονται μέχρι τις 10 π.μ. (με ελάχιστες εξαιρέσεις).
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.
 

ΙΚΑΡΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Ίκαρος Καλλιθέας προσκαλεί όλους τους φίλους του να δώσουν το παρών στον μεγάλο αγώνα της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 17:00 ΓΗΠΕΔΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Έκθεση φωτογραφίας στη Δημοτική Πινακοθήκη

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ«Σοφία Λασκαρίδου»Λασκαρίδου 120 & Φιλαρέτου

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 στις 19:00

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας-Τιμές & τρόπος απόκτησης



Εως το τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμα τα τέλη κυκλοφορίας για τη νέα χρονιά και οι φορολογούμενοι – ιδιοκτήτες θα κληθούν να βάλουν για ακόμα μία φορά το χέρι στην τσέπη. Τα ειδοποιητήρια θα βγουν φέτος στο taxisnet.
Φέτος ο τρόπος καταβολής των τελών κυκλοφορίας αλλάζει καθώς μπαίνει τέλος στην προμήθεια του σχετικού σήματος που οι ιδιοκτήτες του οχήματος τοποθετούσαν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Τα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνονται κανονικά και το αποδεικτικό της εξόφλησης θα είναι η απόδειξη πληρωμής τους από την τράπεζα, τα ΕΛΤΑ, ή την εφορία.
Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο taxisnet το ειδοποιητήριο θα εκτυπωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα πρέπει να προσέλθουν σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα για την εξόφληση του τέλους, ενώ η εξόφληση θα είναι εφικτή και μέσω ίντερνετ.
Στην περίπτωση που το τέλος δεν εξοφληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου θα βεβαιωθεί στο διπλάσιο. Στη συνέχεια για να μπορέσει να γίνεται και ο έλεγχος από την Τροχαία θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το taxisnet. Στην περίπτωση που από έλεγχο στο δρόμο διαπιστώνεται ότι δεν έχει καταβληθεί το τέλος τότε θα αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.
  •  Tα τέλη κυκλοφορίας 2013 έχουν ως εξής:
    από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε.
    22 €
    από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε.
    55 €
    από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε.
    120 €
    από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε.
    135 €
    από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε.
    240 €
    από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε.
    265 €
    από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε.
    300 €
    από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε.
    660 €
    από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε.
    880 €
    από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε.
    1100 €
    από 4001 κ.ε. και άνω
    1320 €

Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:
Κλιμάκιο εκπομπών CO2 (γρ./χλμ.)
Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε €
0 - 100 (γρ./χλμ.)
0 €
101 - 120 (γρ./χλμ.)
0,90 €
121 - 140 (γρ./χλμ.)
1,10 €
141 - 160 (γρ./χλμ.)
1,70 €
161 - 180 (γρ./χλμ.)
2,25 €
181 - 200 (γρ./χλμ.)
2,55 €
201 - 250 (γρ./χλμ.)
2,80 €
Άνω των 251 (γρ./χλμ.)
3,40 €

Χωρίς Μετρό – ΗΣΑΠ την Παρασκευή 2/11



Εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 οι γραμμές 1 (ΗΣΑΠ), 2 και 3 του Μετρό λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Ηλεκτροδηγών ΣΤΑΣΥ οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.

Τα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς αναμένεται να κινηθούν κανονικά.