Νοεμβρίου 2013 ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Γνωρίστε την Καλλιθεάτισσα Πέγκυ Φούρκα, εικονογράφο και συγγραφέα

Η Πέγκυ Φούρκα άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση το 1994, ενώ παράλληλα σπούδασε σχέδιο, χρώμα και την τέχνη της αγιογραφίας. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στο παιδικό βιβλίο. Από το 1996, λοιπόν, σε συνεργασία με αξιόλογους συγγραφείς, έδωσε ζωή και κίνηση σε πολλά βιβλία για παιδιά που κυκλοφορούν από πολλούς εκδοτικούς οίκους. Έχει συνεργαστεί επίσης με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στην εικονογράφηση εκπαιδευτικών βιβλίων για τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και η ίδια με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Ο γιος της, Γιώργος, πρωταγωνιστεί όχι μόνο στη ζωή της, αλλά και σε πολλά από τα βιβλία που γράφει και εικονογραφεί. Σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΙ, και πολλούς εκδοτικούς οίκους, επισκέπτεται σχολεία σε όλη την Ελλάδα και μοιράζεται με τα παιδιά τα μυστικά της εικονογράφησης και τη χαρά της δημιουργίας. 


 

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών στην Καλλιθέα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ, 

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 17:30

Programma_ekdilosis_03.10.2013

Συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια στην Καλλιθέα



Πέντε άτομα συνελήφθησαν σε κατάστημα, που διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια στην Αγία Παρασκευή το βράδυ της Πέμπτης.
Πρόκειται για μία 18χρονη προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και τέσσερις παίκτες, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης.
Στη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις μεταλλικές βαλίτσες με 1.340 μάρκες, 18 δέσμες τράπουλες, τρία ζεύγη ζαριών, χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά και το ποσό των 33,80 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Επίσης, τέσσερις συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια σημειώθηκαν και σε κατάστημα στην Καλλιθέα το μεσημέρι της Τετάρτης.
Συνελήφθησαν ένας 38χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, μία 30χρονη Μολδαβή υπάλληλος και δύο παίκτες, ενώ αναζητείται η ιδιοκτήτρια.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 ηλεκτρονικά μηχανήματα με ειδικό λογισμικό για τη διενέργεια τυχερών παιχνιδιών και το χρηματικό ποσό των 720 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

www.neftemporiki.gr