Φεβρουαρίου 2014 ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Στηρίζουμε τις πολιτιστικές ομάδες του Δήμου μας

Σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο της Καλλιθέας(Κρέμου και Φιλαρέτου),στις 7μ.μ. συμμετέχουμε στη συζήτηση που διοργανώνει η Κοινωτική Συνεταιριστική Επιχείριση ''Καλή Τέχνη''.
Όλες οι ομάδες και τα εργαστήρια του δικτύου δουλεύουν ανελλιπώς και απρόσκοπτα από τον Οκτώβριο, οι δάσκαλοι και δασκάλες όμως παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ορατή λύση εκ μέρους του Δήμου.
 Το ερασιτεχνικό δίκτυο Δήμου Καλλιθέας είναι μια ζωντανή, δημιουργική και πολύμορφη ομάδα ανθρώπων, το παρόν και το μέλλον του δεν αφορά μόνο στο Δήμο και στους καλλιτεχνικούς συνεργάτες αλλά κυρίως στα μέλη του, ανηλίκους, εφήβους και ενηλίκους.

Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου για δεύτερη χρονιά

Ο Δήμος μας στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής και σε συνέχεια των τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που λειτούργησαν την περασμένη σχολική χρονιά, ξεκινάει για δεύτερη χρονιά τμήματα υποστήριξης μαθητών.

Τα τμήματα του “Κοινωνικού Φροντιστηρίου” οργανώνονται με την εθελοντική στήριξη των εκπαιδευτικών και απευθύνονται σε μαθητές της Α΄και Β΄Λυκείου, καθώς και σε μαθητές της Γ’ Λυκείου του ΕΠΑΛ, ενώ θα γίνονται στο 2ο Λύκειο Μοσχάτου (Κεφαλληνίας και Ιλισού). Ο εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας, κ. Ευστάθιος Καραβασέλας είναι υπεύθυνος για όλη την προσπάθεια που γίνεται σχετικά με το κοινωνικό φροντιστήριο, σε μία δύσκολη περίοδο όπου η ανθρώπινη αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή δοκιμάζονται.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας-Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά:

“Για δεύτερη χρονιά στο Δήμο μας διοργανώνουμε μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές οι οικογένειες των οποίων δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν τα τμήματά του, ενώ ανήκουν σε ένα γενικό πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής που έχουμε σχεδιάσει με κατεύθυνση την παιδεία και τη στήριξη της μαθητικής κοινότητας, όπως τη στήριξη της σίτισης στο ολοήμερο σχολείο, το κοινωνικό πανεπιστήμιο, τα μαθήματα της Δια Βίου Μάθησης. ”





Η αθηναική ομάδα ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον Βύζαντα Μεγάρων και σκοπός του Σίνισα Γκόγκιτς και των παικτών του είναι αποκλειστικά οι 3 βαθμοί.Ακόμα και η ισοπαλία θα είναι αποτυχία αφού επί της ουσίας,τα πλέι οφφ θα αποτελέσουν μακρινό όνειρο.
Στα παιχνίδια που απομένουν,οι κυανόλευκοι θέλουν να μετρήσουν τρίποτα,ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.
Το θετικό είναι ότι και στο πρόγραμμα της Πέμπτης δεν προέκυψε κανένα απρόοπτο και όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του Σερβοκύπριου προπονητή.
πηγή footballleaguenews.gr

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Από το Σότσι στη Νέα Σμύρνη ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος-Είπε συγκινημένος το «ύστατο χαίρε» σε στενό του πρώην συνεργάτη

Αποκλειστικό: Από το Σότσι στη Νέα Σμύρνη ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος-Είπε συγκινημένος το «ύστατο χαίρε» σε στενό του πρώην συνεργάτη (φωτογραφίες)

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος παρακολούθησε στο Σότσι τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες με την ιδιότητα του ως μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Επέστρεψε αμέσως μετά τη λήξη τους στην Ελλάδα, και βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με πληροφορίες του eirinika.gr,  στο Ναό της Αγίας Φωτεινής, αποχαιρέτησε έναν παλιό του φίλο και συνεργάτη, τον στρατηγό της Αστυνομίας Πόλεων Ανδρέα Πίππα, που απεβίωσε πλήρης ημερών.
Ο στρατηγός ήταν υπεύθυνος ασφαλείας του Κωνσταντίνου και της βασιλικής οικογένειας κατά το αποτυχημένο κίνημα του Κωνσταντίνου την 13η Δεκεμβρίου 1967 για την ανατροπή της Χούντας και είχε υπηρετήσει και στο πλευρό του βασιλιά Παύλου. 
Μαζί με τον Κωνσταντίνο ήταν και η σύζυγος του Άννα Μαρία αλλά και η αδερφή του, πριγκίπισσα Ειρήνη.
πηγή  eirinika.gr

Xειροπέδες σε κύκλωμα νονών

Στα ίχνη μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις «προστασίας» μαγαζιών, τοκογλυφίας και εκβιασμών βρίσκονται οι άντρες της Ασφάλειας Αττικής.

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Εύβοια και Κορινθία και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οχτώ άτομα, ενώ έχουν κατασχεθεί χρήματα και όπλα.

«Μου έλιωσαν δύο δάχτυλα»

Αν και μέχρι στιγμής οι πληροφορίες για την δράση της οργάνωσης διαρρέονται από την αστυνομία με το σταγονόμετρο, πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι μεταξύ των απίστευτων ιστοριών που καταγγέλθηκαν στην αστυνομία συμπεριλαμβάνεται και η ιστορία ενός ιδιώτη στον οποίο τα μέλη της συμμορίας προξένησαν βαριές σωματικές βλάβες.

Η ιστορία ξεκινά πριν από περίπου 15 ημέρες όταν ο εν λόγω ιδιώτης επισκέφθηκε δικηγορικό γραφείο στην Καλλιθέα και ζήτησε νομική προστασία, καθώς όπως υποστήριξε, είχε πέσει θύμα τοκογλύφων και μπράβων. Ειδικότερα, ο ιδιώτης ανέφερε ότι η περιπέτειά του ξεκίνησε όταν επισκέφθηκε έναν τοκογλύφο στο γραφείο του, το οποίο βρίσκεται μεταξύ της Καλλιθέας και του Ταύρου, προκειμένου να ρυθμίσει το χρέος του.

Τότε, όπως υποστήριξε, τον έψαξαν τρεις μπράβοι και όταν διαπίστωσαν ότι έφερε πάνω του μόνο 900 ευρώ, του έβαλαν το χέρι πάνω σε ένα μάρμαρο και εν συνεχεία, με μία βαριά, του… έλιωσαν δύο δάχτυλα. Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο, ο οποίος και επιβεβαίωσε το γεγονός.

Ο εγκέφαλος

Ως επικεφαλής της οργάνωσης, σύμφωνα με την αστυνομία, εμφανίζεται ο πρώην πυγμάχος

Γιώργος Βεντούρας.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που έκανε ευρέως γνωστό στην Ελλάδα το ΜΜΑ και καθιέρωσε τους αγώνες σε κλουβί.

Στα τέλη του 2004 είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που τον ανάγκασε να μείνει μακριά από τον χώρο για περίπου δύο χρόνια αλλά μπόρεσε να επανέλθει δριμύτερος και να ασχοληθεί αποκλειστικά με το οργανωτικό κομμάτι των μαχητικών αθλημάτων.
πηγή  zougla.gr

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση-Συζήτηση "ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ" (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία έγινε σήμερα η Εκδήλωση-Συζήτηση "ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ" όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης και πολλά από τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής των Τζιτζιφιών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη "Η Καλλιθέα Αλλάζει" του υποψήφιου δήμαρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου.







«Χάσαμε την ευκαιρία για ένα σύγχρονο γήπεδο στην πόλη μας», τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος του Ικάρου Καλλιθέας

«Η Καλλιθέα έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κλειστού γηπέδου μπάσκετ. Σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα στην περιοχή μας πραγματοποιείται ένα τεράστιο έργο, το κέντρο πολιτισμού από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε στο συνολικό έργο και ένα κλειστό γήπεδο. Έπρεπε να το ζητήσουμε, δεν έγινε και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία».
Ο επίτιμος πρόεδρος του Ικάρου Καλλιθέας, Δημήτρης Αγγελόπουλος, στο περιθώριο της δημόσιας διαβούλευσης που έκανε η ομάδα στην Καλλιθέα, αναφέρθηκε στο νέο χαμένο στοίχημα της πόλης, μετά το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Εκτός από το κέντρο πολιτισμού στο χώρο δημιουργείται και ένα κολυμβητήριο και κάποιοι άλλοι χώροι. Δεν διεκδικήθηκε όπως έπρεπε και ένα κλειστό και είναι κρίμα» τόνισε ο Δημήτρης Αγγελόπουλος που μαζί με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Δημήτρη Καρκατσέλη και τον αντιπρόεδρο Θανάση Δούνη, γνωστοποίησαν τα παράπονά τους προς το Δήμο Καλλιθέας για τον άνισο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον Ίκαρο, μίλησαν για την αναγκαστική μετακόμιση της επαγγελματικής ομάδας στην Χαλκίδα, αλλά και για την ανάγκη για εξάπλωση του αθλητισμού στην πόλη της Καλλιθέας.
«Αυτή την στιγμή ο Ίκαρος αριθμεί 500 παιδιά στις ακαδημίες του και θα είχε τουλάχιστον τα διπλάσια, αν είχαμε ισότιμη στήριξη από τον δήμο Καλλιθέας, σε σχέση με την κατανομή ωρών στα γήπεδα της πόλης. Ο Δήμαρχος πριν από χρόνια είπε ότι η Καλλιθέα δεν χωράει 10 ομάδες και είχε απειλήσει μάλιστα ότι όποιος δεν το δεχθεί δεν θα έχει πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Ο Ίκαρος ήταν ο μόνος που συμφώνησε να ενωθεί με άλλες ομάδες και ως τώρα έχει αγαστή συνεργασία με αρκετά σωματεία. Στήριξε τις Εσπερίδες που ήταν ένα βήμα πριν την καταστροφή και τις έχει εξυγιάνει. Στήριξε τον Πόλις και αυτή την στιγμή περίπου 30 παιδιά από τις ακαδημίες του Ικάρου βρίσκονται και παίζουν στο παιδικό τμήμα του Πόλις. Μάλιστα οι άνθρωποι του έχουν την απόλυτη ελευθερία να αξιοποιήσουν τα παιδιά που ανήκουν στον Ίκαρο, όπως θέλουν, δεν τους επιβάλλουμε κάτι.
Την ίδια ώρα, βλέπουμε ότι υπάρχει ομάδα κορασίδων με τρία κοριτσάκια που ανακυκλώνονται από γήπεδο σε γήπεδο για να καλύπτουν τα ωράρια και να μην πάρει το γήπεδο ο Ίκαρος που έχει κανονική ομάδα. Ο στόχος είναι να μην γίνει ο Ίκαρος πιο δυνατός, ενώ εμείς αυτό που θέλουμε είναι όλα τα σωματεία της Καλλιθέας να είναι δυνατά» τόνισε ο ισχυρός άντρας του Ικάρου, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απουσία του προέδρου του ΟΝΑ Καλλιθέας, Δημήτρη Μαργωμένου, από τη διαβούλευση: «Έπρεπε να είναι εδώ για να ακούσει τα προβλήματα που υπάρχουν και να δώσει απαντήσεις».
Ο ιδρυτής του Ικάρου στάθηκε στις τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν στο μοίρασμα των ωρών στα γυμναστήρια της πόλης, με ομάδες σχεδόν διαλυμένες να έχουν την προτεραιότητα:
«Όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια προ εξαετίας, δημιουργήσαμε μια ακαδημία που θεωρούμε ότι είναι πρότυπο. Αν είχαμε ισότιμη κατανομή ωρών, θα ήμασταν στις κορυφαίες της Ευρώπης. Τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα: Πρώτον το αθλητικό έργο του σωματείου την εποχή που διανύουμε.
Δεύτερον το έργο που παράγουν οι ομάδες των υποδομών και οι επιτυχίες τους. Η παιδική και η εφηβική ομάδα του Ικάρου είναι μόνιμα τα τελευταία χρόνια μέσα στις τρεις πρώτες σε όλη την Ελλάδα, πιο πάνω από τεράστιους συλλόγους, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Εκείνο που ζητάμε, λοιπόν, είναι να τηρηθούν από τον Δήμο τα κριτήρια.
Πρόσφατα σε ένα ματς στους παμπαίδες ο Ίκαρος νίκησε με 110-10. Τα δικά μας παιδιά κάνουν προπόνηση στα ανοιχτά γήπεδα και του αντιπάλου στο συγκεκριμένο ματς, παίρνουν τα «φιλέτα» των ωραρίων. Έχω μιλήσει με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, με τον Δήμο Περιστερίου και με ακόμα πολλούς και μπορώ να πω ότι αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο συμβαίνει μόνο στην Καλλιθέα» τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας πως ήταν…καταστροφή η άνοδος της ομάδας στην Α1 !
«Καλύτερα να μην ανεβαίναμε, αν ξέραμε τις συνθήκες που θα αντιμετωπίζαμε στην ίδια μας την πόλη. Όταν η ομάδα ανέβηκε στην Α1 τα έξοδα ήταν τεράστια και κάθε χρόνο έπρεπε να δίνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ένας παράγοντας με τις δικές μου δυνατότητες δεν μπορούσε να κρατήσει τον Ίκαρο χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που μαθαίνω ότι το ποδόσφαιρο της Καλλιθέας έχει πάρει γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ όλα αυτά τα χρόνια, ενώ εμείς δεν πήραμε ούτε ευρώ.
Μάλιστα την περσινή σεζόν που έπρεπε να παίξουμε στην Καλλιθέα, δώσαμε από την τσέπη μας 15.000 ευρώ για να φτιάξουμε το γήπεδο, ενώ έπρεπε να γίνει έτσι κι αλλιώς από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Ο δήμος Καλλιθέας έβαλε μόνο τις δύο μπασκέτες.Μια επαγγελματική ομάδα μπάσκετ, θέλει μια τοπική κοινωνία δίπλα της. Φέτος έπρεπε πάλι να δώσουμε 40-50 χιλιάδες για το γήπεδο. Αναγκαστικά, λοιπόν, έπρεπε να αφήσουμε την ΚΑΕ, την οποία διαχωρίζω από τον ερασιτέχνη Ίκαρο Καλλιθέας» συνέχισε ο πρόεδρος, δικαιολογώντας την απόφαση να δεχτεί την πρόταση για μετακόμιση στη Χαλκίδα:
«Στην Χαλκίδα, ο κόσμος αγκάλιασε την ομάδα, σε κάθε ματς βρίσκονται 2000 άνθρωποι, ο κόσμος διψούσε για αθλητισμό. Επίσης υπάρχουν έξι-επτά παράγοντες που βοηθάνε. Στην τοπική κοινωνία της περιφέρειας είναι πιο εύκολο να βοηθήσει κάποιος και νομίζω ότι η ομάδα θα παραμείνει εκεί ακόμα και στην περίπτωση, που υποβιβαστεί, κάτι που φυσικά ελπίζω να αποφευχθεί».
πηγή  tanea.gr

Αποκριάτικο πάρτυ του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας

Η Κλέλια και η Άννη Πανταζή μαζί με τα κορίτσια τους,σας προσκαλούν να ξεφαντώσετε μαζί τους στο αποκριάτικο πάρτυ που θα γίνει την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου,από τις 17.30 έως τις 20.00,στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου-Θησέως 175.Να είστε όλοι εκεί!

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Συμπαράσταση στον Ατρόμητο

Ο Σταύρος Καρακασίδης έστειλε επιστολή συμπαράστασης στον Ατρόμητο.
Επιστολή στην ΠΑΕ Ατρόμητος έστειλε η Καλλιθέα και εξέφρασε τη στήριξή της στο Γιώργο Σπανό έπειτα από τη προφυλάκισή του.
Την επιστολή αυτή έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΕ Ατρόμητος και φέρει την υπογραφή του αντιπροέδρου της ΠΑΕ,Σταύρου Καρακασίδη.
''Η διοίκηση,οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι της ΠΑΕ Καλλιθέα συμπαραστέκονται στην ταλαιπωρία που αυτήν τη στιγμή υφίσταται ο πρόεδρός σας και φίλος Γιώργος Σπανός.
Παρακαλούμε να του μεταφέρετε την πλήρη στήριξή μας και τη βεβαιότητά μας ότι σύντομα θα επανέλθει στα καθήκοντά του δικαιωμένος και απαλλαγμένος από κάθε κατηγορία που τον βαρύνει αυτήν τη στιγμή.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο τον χρειάζεται.''
Στα αγωνιστικά,οι κυανόλευκοι γνωρίζουν πλέον ότι τίποτα δεν εξαρτάται από τους ίδιους σε ότι αφορά στην τετράδα και οφείλουν να κάνουν σερί νικών,προκειμένου να μείνουν ζωντανοί έπειτα από την ήττα από τον Αχαρναικό.
πηγή footballleaguenews.gr

Η Καλλιθέα ισόπαλη με τη νεολαία της ΑΕΚ

Φιλικό παιχνίδι με την ομάδα Νέων της ΑΕΚ έδωσε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου η Καλλιθέα και ο Σίνισα Γκόγκιτς έδωσε χρόνους συμμετοχής σε όσους δεν έπαιξαν απέναντι στον Αχαρναικό.
Το ματς έληξε ισόπαλο 2-2 με γκολ που σημείωσαν οι Δημητρίου,Χαικάλης.
Πέναλτι έχασε ο Καραλής ενώ οι κυανόλευκοι είχαν δύο δοκάρια.
Ο Γκόγκιτς χρησιμοποίησε τους Μιχελή,Λεβέντη,Ποζίδη,Χριστοφιλέα,Καλαμιώτη,Δημητρίου,Σταύρου,Αρναρέλλη,Καραλή,Χαικάλη,Εμβέλε.
'Επαιξαν και οι Σαμπάλ,Οντόμπο,Ντογκοτάρι,Τσώνης,Τσακιράκης,Βλαβιανός,Οικονομάκος,Πληβούρης και Ρόγκας.
πηγή footballleaguenews.gr

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Δωρεάν προβολή ταινίας στο Δημοτικό Κινηματογράφο Καλυψώ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/3  ΣΤΙΣ 20:00
 "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ"
του Παναγιώτη Φαφούτη
Είσοδος Ελεύθερη
Κινηματογράφος Καλυψώ
Γρηγορίου Λαμπράλη και Καλυψούς

Οι καθηγητές των δημοτικών καλλιτεχνικών ομάδω και εργαστηρίων παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή της σεζόν.

Οι καθηγητές βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσουν σε αποχή από τις δραστηριότητες του ερασιτεχνικού δικτύου από σήμερα 24 Φεβρουαρίου.
Παραμένουν απλήρωτοι χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ορατή  λύση εκ μέρους του δήμου.
Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει κανονικά να τελούνται από τον Οκτώβριο,αλλά πληρωμή δεν έχει γίνει καμία.
Σας καλούμε όλους στη συζήτηση που θα γίνει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Παρέλαση καρναβαλιστών στο Μοσχάτο!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρέλαση των καρναβαλιστών στο Μοσχάτο.
Άρματα,πολυάριθμα γκρουπ,κέφι,χορός,μουσική και πλήθος κόσμου έδωσαν το παρών.
Μετά από την παρέλαση στη Μεταμορφώσεως,όσοι ήθελαν χόρεψαν στους ρυθμούς της zumba και αργότερα τα ηνία πήρε η λαική μουσική.

Καταυλισμός Ρομά δίπλα από τον παλιό Ιππόδρομο

Σήμερα Κυριακή 23/2/2014 και ώρα 17.00μμ κατά την επιστροφή μου από την Γλυφάδα προς την Καλλιθέα, στο ύψος του Παλιού Ιπποδρόμου, συνάντησα τον καταυλισμό των ρομά.

Ένα ολόκληρο χωριό. Σταμάτησα και μέτρησα περίπου 60 (σκηνές) ρομά. Άλλα τόσα και τα αυτοκίνητα γύρω γύρω.

Ο καταυλισμός των ρομά στην Καλλιθέα, βρίσκεται ακριβώς έξω από την περίφραξη του χώρου όπου κτίζεται το Μητροπολιτικό Πάρκο Καλλιθέας.

Ανατρέχω στις αναρτήσεις του Δήμου Καλλιθέας όπου διαβάζω:

Στο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Καλλιθέας, θα φιλοξενηθούν οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, μιας δωρεάς 450 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ, που περιλαμβάνουν:

1.Ένα πάρκο 170 στρεμμάτων με υδάτινο κανάλι μήκους 400 μέτρων, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους

2.Τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης

3.Τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνική Λυρικής Σκηνής

4.Το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής, 30 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει Κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων, Γήπεδο ποδοσφαίρου, Παιδότοπο, Χώρους Αναψυχής.

Περπάτησα στην οδό Πεισιστράτου στις Τζιτζιφιές, όπου συνάντησα 3 κατοίκους. Στην ερώτηση μου εάν γνωρίζουν για το καταυλισμό των ρομά μου απάντησαν ότι οι Ρομά έχουν εγκατασταθεί στον χώρο περίπου εδώ και 1 χρόνο, ίσως και περισσότερο. Κάποιες φορές η αστυνομία του έχει εκδιώξει, αλλά ύστερα από 2-3 ημέρες επιστρέφουν.

Μέσα από την περίφραξη κατασκευάζεται ένα πολυδιαφημισμένο έργο, αλλά ακριβώς έξω από την περίφραξη, υπάρχει ο καταυλισμός των ρομά.
Ένας καταυλισμός ρομά σε πλήρη δραστηριότητα, ρούχα απλωμένα, φαγητά μαγειρευόντουσαν, άλλοι μετέφεραν κούτες με πράγματα, κλπ.
πηγή neapoli-kallitheanews.blogspot.gr

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ ενόψει της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου από τις 10.30 μέχρι τις 17.00 στην οδό Σαλαμινίας και Πέτρου Ράλλη στον Ταύρο.

Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων, με ανακοίνωσή της ευχαριστεί όλες τις τοπικές γραμματείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και είναι έτοιμη να ξεκινήσουν το διάλογο για τον συλλογικό αγώνα που στόχο έχει την πάλη ενάντια στα μονοπώλια.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΒΕ στα 4 χρόναι που μεσολάβησαν από την ιδρυτική 1η Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ, τον Μάρτη του 2010, «…έχει συσσωρευτεί πλούσια πείρα για να μπορούμε από καλύτερη θέση να σχεδιάσουμε τα παραπέρα βήματα μας, να αναπτύξουμε αιτήματα και στόχους πάλης, να βελτιώσουμε την παρέμβαση μας στους αυτοαπασχολούμενους και να ενισχύσουμε ακόμα παραπέρα την αγωνιστική και αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης του συνδικαλιστικού κινήματος».

Τις εργασίες θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, ενώ θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση από τις 11:00 έως τις 12:00, από το webradio του ΠΑΜΕ.
πηγή  efthia.gr

Μεγάλο πρόστιμο στα JUMBO στο Μοσχάτο και σε 4 ακόμα εταιρείες

Μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Προστίμα συνολικού ύψους 46.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε 5 επιχειρήσεις του ευρύτερου Πειραιά.

Όπως αναφέρει το piraeuspress.gr τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι τα ακόλουθα:

1.Πρόστιμο € 20.000 στην εταιρεία εμπορίας τροφίμων –υλικών –αντικειμένων που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στο Μοσχάτο διότι διαπιστώθηκε ότι:

– Η επιχείρηση προέβη σε διακίνηση μη ασφαλών υλικών και αντικειμένων που προορίζονταν να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα, ενώ είχε ήδη ενημερωθεί για τηνακαταλληλότητα των προϊόντων.

Επιπλέον, δεν προέβη σε ορθή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τους λόγους της απόσυρσης.

2.Πρόστιμο € 20.000 στο κατάστημα τροφίμων ΑΣΩΝΙΤΗΣ ΕΠΕ– ΚΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στο Μοσχάτο διότι διαπιστώθηκε:

– Έλλειψη βιβλιαρίων υγείας των εργαζομένων
πηγή  contraseolous.gr

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Από αποθήκη στην Καλλιθέα,στο μουσείο της Μπαρτσελόνα

Ενας Ελληνας στη Μπαρτσελόνα. Ο τίτλος αρκούσε για να με τραβήξει για να μάθω την ιστορία του Αλέξανδρου Μπαβέα, του Ελληνα που βρέθηκε να εργάζεται στο μουσείο της Μπαρτσελόνα ως επικεφαλής της ομάδας που ελέγχει τα εισιτήρια των επισκεπτών και παρέχει την πρώτη βασική πληροφόρηση και τον πρώτο βασικό προσανατολισμό στους περιηγητές του. Περισσότερο από όλα μου έκανε εντύπωση ο τρόπος του κατά τη διάρκεια της ξενάγησης που παρείχε στον Κώστα Παπανικολάου κατά την πρώτη του επίσκεψη στο μουσείο. Οχι μόνο η γνώση, αλλά κυρίως ο τρόπος του και όσα αυτός υποδηλώνει. Ηταν σαν να ακούω έναν Καταλανό να μιλάει σε καθαρά ελληνικά.


Γιος ναυτικού, ο Αλέξανδρος έμαθε από μικρό παιδί να γνωρίζει λιμάνια. Εκανε, περίπου κυριολεκτικά, τον γύρο του κόσμου, τον οποίο είχε μάθει να ορίζει από τα λιμάνια του. Κι ήταν αυτό της Βαρκελώνης που τον μάγεψε, που τον έκανε να νιώσει οικεία αλλά και να σκεφτεί ότι θα ήθελε να γίνει αυτό το λιμάνι του, ο τόπος του. Αυτά τα συναισθήματα του γέννησαν την επιθυμία να διαβάσει, να μελετήσει τη Βαρκελώνη, να ανακαλύψει την ιστορία της Καταλονίας, να μάθει την καταλανική γλώσσα. Τον καιρό που ζούσε στη Νέα Σμύρνη, εργαζόταν ως αποθηκάριος στην Καλλιθέα για να βιοπορίζεται και όχι για να θρέφεται πνευματικά, και ζούσε τον αθλητισμό μέσα από τις επισκέψεις του στο Καραϊσκάκη για να δει τον αγαπημένο του Ολυμπιακό, ο Αλέξανδρος έκανε μια παράλληλη καταλανική ζωή. Συναναστρεφόταν από απόσταση, ψηφιακά, Καταλανούς, σύχναζε στο κλαμπ των φίλων της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα, και όχι απλώς δεν έχανε ευκαιρία να ανακαλύπτει δεδομένα και να προσλαμβάνει καταλανικές παραστάσεις αλλά τις δημιουργούσε κιόλας αυτές τις ευκαιρίες. Εφτανε να προσκαλεί συγκροτήματα, ποιητές, συγγραφείς από τη Βαρκελώνη στην Αθήνα, να ετοιμάζει καταλανικές βραδιές, να αγοράζει για τον εαυτό του με αυτό τον τρόπο την τροφή που δεν έβρισκε στην Ελλάδα για να μυηθεί στον πολιτισμό, την κουλτούρα, τις αντιλήψεις και τις αξίες ζωής των Καταλανών.

Στο μεταξύ η κρίση τον άφησε χωρίς δουλειά, πριν από περίπου έναν χρόνο. Ο Αλέξανδρος όμως αυτή την ατυχία την αντιλήφθηκε ως ευκαιρία. Στα περίπου 33 του άφησε την Ελλάδα και βρέθηκε στη Βαρκελώνη, δίχως καμιά εγγύηση ότι θα βρει στέγη και δουλειά. Περιπλανήθηκε για δύο πολύ δύσκολους μήνες αναζητώντας, στην πραγματικότητα προκαλώντας, την ευκαιρία του. Και την βρήκε, μέσα από την πληροφορία μιας φίλης σχετικά με το “άνοιγμα” που ετοιμαζόταν να κάνει το νέο μουσείο της Μπαρτσελόνα και τις θέσεις εργασίας που αυτό δημιουργούσε. Εστειλε βιογραφικό. Τον πέρασαν από συνεντεύξεις, και ήταν αυτές που αποφάσισαν να του φτιάξουν την τύχη και όχι τα όσα έγραφε το βιογραφικό του. Η Μπάρτσα τον προσέλαβε επειδή είδε και κατάλαβε ότι είναι να κάνει με έναν Καταλανό που γεννήθηκε στην Ελλάδα και έχει την ελληνική για μητρική γλώσσα. Στην πραγματικότητα οι επιτελείς του μουσείου δεν νοιάστηκαν για την καταγωγή του, μάλιστα κάποιοι από αυτούς την ανακάλυψαν εκ των υστέρων, αφού ο Αλέξανδρος είχε φτάσει στο σημείο να μιλά τα καταλανικά σαν μητρική γλώσσα.

Ο Αλέξανδρος έχει σήμερα την τύχη να υποδέχεται τους περίπου 12 χιλιάδες (στη high season) καθημερινούς επισκέπτες του μουσείου της Μπαρτσελόνα και συγχρόνως να ζει στην αγαπημένη του Καταλονία. Βάζει μέσα του παραστάσεις σαν αυτές της επίσκεψης τουριστών που είναι ντυμένοι στα χρώματα της Ρεάλ και τυγχάνουν το ίδιο καλής μεταχείρισης με αυτούς της Μπάρτσα. Γνωρίζει ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Διαπιστώνει ότι οι Ελληνες οπαδοί συμπεριφέρονται σαν κανονικοί άνθρωποι όταν το περιβάλλον, δηλαδή ένα τέτοιο μουσείο, τους “υποχρεώνει”, αφού τους εμπνέει. Αντιλαμβάνεται ότι οι μεγάλες ελληνικές ομάδες, όπως και η ΕΠΟ, χάνουν μια μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα μουσείο για να διδάξουν σωστά την ιστορία τους στους νέους οπαδούς τους και συγχρόνως να δημιουργήσουν ένα σημαντικό νέο έσοδο. Εχει βεβαιωθεί ότι ένα τέτοιο μουσείο θα γλίτωνε έναν ελληνικό σύλλογο από τους “άκυρους” οπαδούς του, ότι θα διαπαιδαγωγούσε σωστά τους νέους οπαδούς του, ότι τελικά θα βοηθούσε τον σύλλογο να φτιάχνει αυθεντικούς οπαδούς και όχι κακέκτυπα σαν αυτά που κυκλοφορούν εσχάτως κατά χιλιάδες στα ελληνικά γήπεδα, ότι βοηθά τον σύλλογο να γεννήσει και νέους οπαδούς. Οχι τυχαία, ο Αλέξανδρος είναι αυθεντικός οπαδός του Ολυμπιακού, που έχει μελετήσει και κατανοήσει την ιστορία του, τις καταβολές του, έχει αναγνωρίσει και ταυτιστεί με τις αξίες που πρεσβεύει, είναι οπαδός που έβρισκε νόημα να πηγαίνει διαρκώς στο γήπεδο στα πέτρινα χρόνια, που δεν αντέχει αυτούς “που γίνονται Ολυμπιακοί μόνο για τα πρωταθλήματα”.

Μετά από έναν καφέ μαζί του στην Καλλιθέα, ένιωσα υποχρέωση να διηγηθώ την ιστορία του Αλέξανδρου. Για να την αφιερώσω σ' όλα αυτά τα παιδιά που συναντώ, ειδικά στη διάρκεια της τελευταίας περίπου 5ετίας, στις διαδρομές μου να ζητούν την άποψή μου σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και να ζητούν ενθάρρυνση για να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Το παράδειγμα του Αλέξανδρου τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι “γίνεται” ακόμη και σε αυτή, την εποχή της κρίσης. Δεν ισχυρίζομαι μ' αυτό ότι θα έχεις κι εσύ την τύχη να σε προσλάβει η Μπαρτσελόνα ή το κλαμπ, ή η εταιρεία της αρεσκείας του. Λέω όμως ότι η τύχη δεν πρόκειται να σε βρει αν δεν την προκαλέσεις. Και η διάκρισή σου, κι ο διαχωρισμός από τη μάζα, απ' τους πολλούς δεν πρόκειται να έρθει αν το πακέτο σου δεν αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα διαφοροποιητικά στοιχεία και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ο Αλέξανδρος δεν έψαχνε για μια δουλειά που πληρώνει τους λογαριασμούς. Πεινούσε να θρέψει την ψυχή του. Αν έχεις την πείνα του, φτιάξε το πλάνο σου και δώσε την ψυχή σου, βάλε ψυχή και όλο σου το θάρρος στο εγχείρημα για την υλοποίησή του. Γίνεται.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα στη δουλειά του Αλέξανδρου; Οταν πηγαίνει να παραδώσει ή να πάρει τα κλειδιά από την Ασφάλεια της Μπάρτσα, εκεί που θα πέσει πάνω στον Μέσι, που ακούει μουσική, τον Τσάβι που πειράζει το ipad, τον Φάμπρεγας που μιλά σε παιδιά της Μασία. Δεν είναι οι στιγμές που τρέφουν την ψυχή του, αλλά αυτές που του δείχνουν έντονα ότι ζει το όνειρό του. Το όνειρο που κυνήγησε.
πηγή gazzetta.gr

Αποκριάτικη συναυλία στην Καλλιθέα

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Καλλιθέας και η Δημοτική Φιλαρμονική Καλλιθέας διοργανώνει «Αποκριάτικη Συναυλία» με πολύ χορό, τραγούδι και κέφι.
Στο Δημοτικό Θέατρο (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου), η Δέσποινα Τσολάκη αναλαμβάνει να τραγουδήσει αποκριάτικες επιτυχίες, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Βραζιλιάνικων Κρουστών της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Πληροφορίες:
Ώρα έναρξης 19:00
Είσοδος Ελεύθερη
Τηλ. επικοινωνίας: 210 9589598-210 9570001


Πηγή:www.monopoli.gr

Ζητείται μέλλον για τις Τζιτζιφιές


Ανακοίνωσε η Βάσω Μαργαρίτη... Κατεβαίνει υποψήφια δήμαρχος


Ήταν απλά θέμα χρόνου να γίνει, μιας και η αντιδήμαρχος Βάσω Μαργαρίτη είχε κάνει πίσω στις προηγούμενες εκλογές, για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξή της, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Κώστα Ασκούνη, ο οποίος αποχωρεί από την διεκδίκηση του Δήμου. Έτσι, στην προγραμματισμένη εκδήλωση στο κέντρο THEATRO (πρώην γέφυρα), ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά της, στο πολυπληθές κοινό που την ακολούθησε και την στηρίζει άλλωστε, εκλέγοντάς την επί σειρά ετών πρώτη σε σταυρούς. Η κίνησή της προκάλεσε αμηχανία -και πολλά προβλήματα- στην παράταξη Ασκούνη, μιας και είχε δρομολογηθεί να δοθεί το "δαχτυλίδι" της διαδοχής σε άλλο "εκλεκτό".

notiosxtypos.gr

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Στην Καλλιθέα το Παλαιό Φάληρο-Ν. Κηφισιά για την Α2 γυναικών

Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΟΚ ανακοινώθηκε ότι, λόγω κωλύματος του γηπέδου, ο αγώνας ΑΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ – ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ, για την 17η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α2’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών (1ος όμιλος) της 23/02/2014 αντί ώρα 12.00 και του βοηθητικού ΣΕΦ, θα διεξαχθεί ώρα 17.00 και στο Κλειστό γυμναστήριο «ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» (Δοιράνης & Ιφιγενείας 11Α, Καλλιθέα).
πηγή tsiotras.blogspot.gr

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

«ΕΛ ΠΑΣΟ» ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΥΣ»

Το γήπεδο της Νέας Σμύρνης θα είναι η έδρα της Καλλιθέας μέχρι το τέλος της περιόδου, καθώς ο αγωνιστικός χώρος του δημοτικού σταδίου της Καλλιθέας είναι άκρως ακατάλληλος.

Η διοίκηση της ομάδας είχε καταθέσει αίτημα έτσι ώστε το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής με τον Αχαρναϊκό (23/2) να διεξαχθεί στο γήπεδο του Πανιωνίου, το οποίο και έγινε αποδεκτό.

Οι «κυανόλευκοι» μάλιστα, ζήτησαν από τους αρμόδιους της διοργανώτριας αρχής να δώσουν όλα τα παιχνίδια τους στο συγκεκριμένο γήπεδο μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου. Αίτημα που αναμένεται να περάσει και να εγκριθεί, τόσο από την ΕΠΑΕ, όσο και από τους υπεύθυνους του γηπέδου.

Αυτό σημαίνει ότι, η Καλλιθέα θα υποδεχθεί ως τυπικά γηπεδούχοι και τη Γλυφάδα, αλλά και τον ΑΟ Χανιά, στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
πηγή  sentragoal.gr

Πρωτοβουλία μαθητών - μελών της ΚΝΕ για τις συνέπειες της ΕΕ

Μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία πήρε η ΟΒ «Νίκος Μπελογιάννης» της ΚΝΕ (σχολικό συγκρότημα Αγίου Νικόλα - Καλλιθέα), με στόχο την αξιοποίηση του «Οδηγητή» και την αποκάλυψη του χαρακτήρα της ΕΕ στους μαθητές.

Συγκεκριμένα δημιούργησαν ένα κολάζ- αφιέρωμα με τίτλο «ΕΕ VS Νεολαία».

Το κολάζ αποτελείται από αποκόμματα του «Οδηγητή». Στο κέντρο του υπάρχει η φωτογραφία μιας κρεμάλας που συμβολίζει αυτό που είναι η ΕΕ για τους λαούς και από εκεί με βελάκια ανοίγει το κάθε θέμα που σχετίζονται με την ΕΕ και τον πόλεμο, την ανεργία, αλλά και την ΕΕ ως Ένωση Επιχειρηματιών.

Το κολάζ διακινήθηκε από τάξη σε τάξη και πέρα από τη θετική εντύπωση που άφησε στους μαθητές, πυροδότησε τους προβληματισμούς τους δημιουργώντας ερωτήματα όπως για παράδειγμα πώς γίνεται η ΕΕ να είναι κάτι θετικό όταν συμμετέχει σε πολέμους ή όταν αυξάνεται η ανεργία.

Από τους προβληματισμούς αναδείχτηκε η ανάγκη να γνωρίσουν οι μαθητές την ΚΝΕ, να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τις γραμμές της και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην εκλογική μάχη, ενώ διακινήθηκε και ο «Οδηγητής».
πηγή  902.gr

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ελάτε να χορέψουμε σάμπα στην Πλατεία Κύπρου!

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 στις 7 μ.μ στην Πλατεία Κύπρου
ΝΤΥΘΕΙΤΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ, ΦΟΡΕΣΤΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΣΑΜΠΑ
με την Ορχήστρα Βραζιλιάνικων Κρουστών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλλιθέας.
 

Ομιλία της Αντιδημάρχου Καλλιθέας κυρίας Μαργαρίτη

Η αναπληρωτής Δήμαρχος-Αντιδήμαρχος Καλλιθέας σας καλέι στην ομιλία της με θέμα
''Για την Καλλιθέα και το μέλλον μας''
σήμερα στις 18.30μ.μ.
στο κέντρο Theatro(πρώην Γέφυρα)
Λεωφόρος Ποσειδώνος 26-28

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δωρεάν Σεμινάριο Αλλεργιολογίας

Ο Δήμος Αλίμου, η Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθήνας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ), προσκαλούν γονείς και επαγγελματίες να συμμετάσχουν σε Δωρεάν Σεμινάριο με θέμα: «Αλλεργίες – το Αλλεργικό Παιδί στο Σχολείο».

Το σεμινάριο θα είναι μονοήμερο και θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 πρωινές ώρες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, στη συμβολή των οδών Σολωμού και Κωνσταντινουπόλεως στο Μοσχάτο.

Θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν:
οι οξείες καταστάσεις που σχετίζονται με τις αλλεργικές παθήσεις,
οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις,
οι πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στο σχολείο.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αντίληψης και Δημόσιας Υγείας, στον 2ο όροφο του Δημαρχείου (Αριστοτέλους 53), τηλέφωνο 213. 2008040, Fax: 210. 9852591, e-mail: m.moutsa@yahoo.gr δηλώνοντας: ονοματεπώνυμο, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση, καθώς και επαγγελματική ιδιότητα.

Όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν ερωτήσεις που θα ήθελαν να απαντηθούν από τους ομιλητές μπορούν να τις στείλουν εγγράφως μαζί με τη δήλωση συμμετοχής.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Δήμος Αλίμου
πηγή socialpolicy.gr

Καλλιθέα-Θέλει Νέα Σμύρνη κόντρα στον Αχαρναικό

Την απάντηση της διοργανώτριας αρχής περιμένει η Καλλιθέα σχετικά με την έδρα που θα φιλοξενήσει το ματς των "κυανόλευκων" κόντρα στον Αχαρναϊκό την Κυριακή (23/2). Η διοίκηση της ΠΑΕ υπέβαλλε αίτημα για την διεξαγωγή του αγώνα στο γήπεδο του Πανιωνίου και απομένει η απάντηση για την οριστικοποίησή του. Η Football League πάντως στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής που ανακοίνωσε ανέφερε πως το ματς θα γίνει στη Νέα Σμύρνη (3 μ.μ.) Τέλος, η διοίκηση της Καλλιθέας ευχαρίστησε τους παράγοντες και τους φιλάθλους της Επισκοπής για την άψογη φιλοξενία που έδειξαν στην ομάδα την προηγούμενη αγωνιστική.
πηγή palo.gr

Ετσι έχασε απο την Καλλιθέα η Επισκοπή (VIDEO)

Πολύτιμο έδαφος για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τις θέσεις των πλέι-οφ της FOOTBALL LEAGUE, έχασε η Επισκοπή που γνώρισε την ήττα με 1-0 απο την Καλλιθέα στο Ρέθυμνο. H Eπισκοπή είχε δοκάρι, χαμένο πέναλτι και τελικά το παιχνίδι έμεινε στο 0-1 (Δείτε εδώ την ανάλυση του αγώνα). Με την ήττα αυτή η Επισκοπή υποχώρησε στην 6η θέση της κάταταξης (Δείτε εδώ σχετικά).

Δείτε στο παρακάτω VIDEO του Crete2day τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...
prismasport.gr

Με μεγάλη επιτυχία έγινε και η 3η γιορτή Ελληνικών προιόντων χωρίς μεσάζοντες στην Καλλιθέα (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία έγινε και η 3η γιορτή Ελληνικών προιόντων χωρίς μεσάζοντες στην Καλλιθέα. Η Εκδηλώση πλέον έχει καθιερωθεί στα μάτια των πολιτών της Καλλιθέας που κάθε φόρα δίνουν και δυναμικότερο παρών απαντώντας θετικά στην προσπάθεια που κάνει ο Συνδυασμός "Η Καλλιθέα Αλλάζει" του Δημήτρη Κάρναβου να στηρίξει το εισόδημα των δημοτών της πόλης μας...
Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν










Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Κλεμμένο ποδήλατο από το Μοσχάτο αναζητεί τον ιδιοκτήτη του !!!

Την Κυριακή 16/2/2014 στις 12.30 πμ ο υπάλληλος του καταστήματος ''Στου Μέρτικα'' , Σολωμού 41 Μοσχάτο
είδε να περνάει μπροστά από το μαγαζί ένας ποδηλάτης και του έκανε εντύπωση που τον είδε να πετά την κλειδαριά του ποδηλάτου στον κάδο απορριμάτων Δήμου, κατάλαβε ότι το ποδήλατο ήταν κλεμμένο, αμέσως του έβαλε τις φωνές λέγοντας του να επιστέψει το ποδήλατο. Αυτός όμως έφυγε πανικόβλητος προς τον Ιλισσό.
Στη συνέχεια,πελάτης του καταστήματος που εκείνη την ώρα έφευγε από το κατάστημα και είδε το περιστατικό,εντόπισε τον ποδηλάτη κοντά στη Σολωμού στον Ιλισσό,τον ρώτησε αν το ποδήλατο είναι δικό του και γιατί το έκλεψε και τότε ο ποδηλάτης πανικόβλητος άφησε το ποδήλατο και έφυγε τρέχοντας πρός την Καλλιθέα.
Τελικά,το ποδήλατο αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο κατάστημα ''Στου Μέρτικα'' ,Σολωμού 41 στο Μοσχάτο και αναζητεί τον κάτοχό του!

Ασχημη ήττα στην Καλλιθέα για τον ΠΑΟΚ


Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ και ηττήθηκε με 70-54 στην Καλλιθέα από τον Ικαρο. Οι παίκτριες του «δικεφάλου του Βορρά» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδού.

Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 52-50 λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, αλλά ο Ικαρος κατάφερε να πάει τη νίκη, καθώς η Βουκίσεβιτς που είχε τρία φάουλ από το όγδοο λεπτό, έκανε το πέμπτο της με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει ο Ικαρος Καλλιθέας κάτω από τα καλάθια.

Δεκάλεπτα: 19-11, 44-34, 55-50, 70-54

Διαιτητές: Μάλαμας-Γιαννακουδάκης

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Ρουμπελάκης-Σταμάτης): Σταμάτη, Καλογήρου 10(5/10 διπ., 3 ριμπ., 5 ασίστ), Δελή 7 (2/4 τριπ., 7 ριμπ., 5 ασίστ), Αθανασίου 6(2/5 τριπ.), Κολλάτου, Σαλιάι, Ντάναμ 15 (4/12 διπ., 7/8 βολ., 11 ριμπ., 2 κλεψ.), Γιαννακοπούλου 17(4/9 διπ., 3/4 τρ., ριμπ., 3 ασίστ), Πασχοπούλου (3ριμπ.), Κυριακοπούλου 15 (6/10 διπ., 3/3 βολ., 8 ριμπ.).

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Νανάκος): Καλομιτσίνη, Τελίδου 15(3/6 τριπ., 4 ριμπ., 3 ασίστ, 3 κλεψ.), Βουκίσεβιτς 12 (11ριμπ., 3 ασίστ), Σπανίδου 7 (3/13 διπ., 11 ριμπ) , Βασιλειάδου 12 (4/14 διπ., 0/2 τρ., 5 ριμπ., 3 κλεψ.), 'Εϊβερι 3, Αγγελίδου 5 (1/4 τριπ., 4 ριμπ.), Τσελεμπή.
πηγή  paokmania.gr