Ιουνίου 2014 ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Την έχασαν στην Καλλιθέα

Στις 14/6 η γατούλα που βλέπετε χάθηκε από την περιοχή της Καλλιθέας. Είναι στειρωμένη, περίπου 6 ετών. Η ψιψίνα είναι φορέας λοιμώδους περιτονίτιδας και η έκθεση της σε κίνδυνο μπορεί να πυροδοτήσει ξανά την ασθένεια.
Διέφυγε από την οδό Ταγματάρχη Πλέσσα στο ύψος της Δημοσθένους. Αν την έχετε δει ή βρει καλέστε τη Ματίνα στα τηλέφωνα: 6934565169 και 6977270263.

Πηγή: zoosos.gr

Στην Καλλιθέα Βεζυρτζόγλου και Σταματάκος.

Την απόκτηση νεαρών ποδοσφαιριστών από μικρότερες κατηγορίες ανακοίνωσε η Καλλιθεα.
Μετά το «όχι» της Ε.Ε.Α. για αδειοδότηση η Καλλιθέα προχωράει στον σχεδιασμό της αναγκασμένη να κινηθεί για νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Το Σάββατο (28/6) οι «γαλάζιοι» έκαναν γνωστές τις πρόσθήκες έξι ποδοσφαιριστών στο ροστερ τους που προέρχονται από ομάδες Γ’ Εθνικής και τοπικών πρωταθλημάτων.
Συγκεκριμένα η ομάδα του «Ελ Πάσο» απέκτησε τους Νίκο Σταματάκο (22χρονος επιθετικός χαφ από Απόλλωνα Ερέτριας), Διονύση Μπελή (22χρονος επιθετικός χαφ από Α.Ο. Περιστερίου), Δημήτρη Βεζιρόγλου (26χρονος επιθετικός Δημήτριος Βεζυρτζόλου από Ολυμπιακό  Χαλκίδας), Κώστα Μουρούτη (21χρονος χαφ από Κορωπί), Στάθη Συριόπουλο (22χρονος στόπερ από Αττικό) και Γιάννη Γκαβασιάδη (22χρονος επιθετικός από Δόξα Κορωπίου).
Πάράλληλα έκανε γνωστό ότι ανανέωσαν Κατσικογιάννης, Μιχελής, Κατσούλης, ενώ θα πραγματοποιηθούν ακόμα 2-3 προσθήκες που όπως αναφέρεται, θα κάνουν τη διαφορά!
πηγή  eviagoal.blogspot.gr

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Έτσι έκλεισε η χρονιά για το Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας

Με μπουγέλο,μαγιό και νεροπίστολα έληξε η φετινή χρονιά για τα κορίτσια της Κλέλιας και της Άννυ Πανταζή.
Την Πάρασκευή το απόγευμα,στο προαυλιακό χώρο του σχολικού συγκροτήματος του Αγίου Νικολάου,ένα σωρό μαθήτριες κάθε ηλικίας έκανα μούσκεμα η μία την άλλη,κυρίως όμως στόχευαν στις προπονήτριές τους!
Καλό κα δροσερό καλοκαίρι λοιπόν!Ραντεβού το Σεπτέμβρη!

Χάθηκε σκυλάκι Πίνσερ στην Καλλιθέα

Με λένε Τίμο και είμαι 10 μηνών. Δεν φορούσα περιλαίμιο διότι το έφαγα κι έτσι λύθηκα κι έφυγα στις 08/06/14 στη Καλλιθέα. Σας παρακαλώ εάν με δείτε κάπου ενημερώστε τους δικούς μου και αν με βρήκατε μην με στερείτε από αυτούς που με αγαπούν και υποφέρουν χωρίς εμένα!! Σας ευχαριστώ πολύ!!! Αν έχετε δει το σκυλάκι παρακαλούμε επικοινωνήστε    ·
πηγή  palo.gr

Η Δέσποινα Βανδή επισκέφθηκε το κοινωνικό παντοπωλείο στην Καλλιθέα

Λιγότερο από μία εβδομάδα έχει μείνει μέχρι τη μεγάλη συναυλία με σύνθημα «MIA ΧΩΡΑ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ», που διοργανώνει ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ για τη στήριξη του έργου τoυ Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Παρόλα αυτά, οι καλλιτέχνες βρίσκουν χρόνο ανάμεσα στις πρόβες τους για να συμμετέχουν στις δράσεις της Αποστολής και να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους που πρόκειται όλοι μαζί να βοηθήσουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δέσποινα Βανδή επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλλιθέας και μαζί με τους εθελοντές προετοίμασε τα δέματα με όλα τα είδη πρώτης ανάγκης που στέλνει η Αποστολή σε άπορους και πολύτεκνες οικογένειες.

Η αγαπημένη μας τραγουδίστρια βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο Δήμο Καλλιθέας, γνώρισε τους εθελοντές και αγκάλιασε τη δράση τους, βοηθώντας τους με τη σειρά της στο σημαντικό τους έργο. Συσκεύασε προϊόντα, έκλεισε δέματα και είδε από πρώτο χέρι πώς το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλλιθέας βοηθάει στην κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης 100 και πλέον οικογενειών. Πρόσφερε ακόμη 2 εισιτήρια για τη μεγάλη συναυλία, ώστε μία τυχερή οικογένεια να τα κερδίσει μαζί με την παραλαβή του δέματος με τα είδη ανάγκης.

Επόμενο ραντεβού; Πέμπτη 3 Ιουλίου στη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού «ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ» στο ΟΑΚΑ!

Στη φιλανθρωπική συναυλία «MIA ΧΩΡΑ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ» θα τραγουδήσουν οι 4 coaches του “THE VOICE”: Ο Αντώνης Ρέμος, η Δέσποινα Βανδή, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Μιχάλης STAVENTO, ενώ όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στο πρόγραμμα της «Αποστολής» για τη στήριξη παιδιών και ευπαθών οικογενειών.

Θα είμαστε όλοι εκεί!
πηγή  http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Κλιματιζόμενες αίθουσες στο Μοσχάτο

Για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών και του καύσωνα, ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου διαθέτει στο κοινό τις κλιματιζόμενες αίθουσες των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου.
• Για τη Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου, Κ.Α.Π.Η. Μοσχάτου, Χαλκίδη 21
• Για τη Δημοτική Κοινότητα Ταύρου, Κ.Α.Π.Η. Ταύρου, Ελευθερίου Βενιζέλου 8

Οι κλιματιζόμενες αίθουσες θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ,αύριο την Παρασκευή.

πηγη  pireas2day.gr

Μεζεδοπωλείο ''Κοράλλι'' στην Καλλιθέα!

Το Μεζεδοπωλείο - Ουζερί «Κοράλλι» στην Καλλιθέα είναι ένας πραγματικά φιλικός και οικείος χώρος, ιδανικός για οικογένειες, αλλά και για μικρές και μεγάλες παρέες, που θέλουν να γευθούν ξεχωριστές γεύσεις!

Η προσεγμένη ποιότητα στα τροφικά υλικά, τα ιδιαίτερα προσεγμένα πιάτα, η πρόθυμη και γρήγορη εξυπηρέτηση, το όμορφο περιβάλλον, αλλά και η αληθινά προσιτές τιμές, είναι οι βασικοί λόγοι που κάνουν το μεζεδοπωλείο - ουζερί «Κοράλλι» να ξεχωρίζει από το 1995!

Ο εξωτερικός χώρος στο «Κοράλλι» είναι ένα καταπράσινο περιβάλλον και σας δίνει την δυνατότητα να απολαμβάνετε τα εκλεκτά και νόστιμα φαγητά μας, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Ελάτε λοιπόν να δοκιμάσετε τους μοναδικά γευστικούς ουζομεζέδες μας, αλλά και τα άλλα πιάτα μας που δεν περιορίζονται μόνο στα θαλασσινά, αφού προσφέρονται σε μία μεγάλη ποικιλία από κρύα ορεκτικά, ζεστά ορεκτικά, ψητά της ώρας, σαλάτες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

To Μεζεδοπωλείο - Ουζερί «Κοράλλι» διαθέτει σύγχρονο παιδότοπο για τη διασκέδαση των παιδιών σας έτσι ώστε να μπορείτε ξέγνοιαστα να απολαμβάνετε ότι εκλεκτό επιλέξετε.


Το Μεζεδοπωλείο - Ουζερί «Κοράλλι» στη Καλλιθέα είναι εύκολα προσβάσιμο για όλους, από όπου και αν έρχεστε και λειτουργεί καθήμερινα από τις 12 το μεσημέρι, διαθέτοντας και άνετο parking.
πηγή  koralli.com.gr

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Πάμε Θέατρο Δωρεάν στην Καλλιθέα!

"ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ" του Γρηγ. Ξενόπουλου
Σκηνοθεσία : Γαβριέλλα Τριανταφύλλου
στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας - Κρέμου 123 & Φιλαρέτου
26, 27, 28 & 29/06/2014 ώρα 20:00
Κρατήσεις θέσεων : 210 9570001, 210 9584832
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Cine Αυλή στη Δημοτική Πινακοθήκη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/6 & ΣΑΒΒΑΤΟ 28/6

"CLEAN" του Olivier Assayas

2004, Έγχρωμο

Διάρκεια : 111’

To Clean μπορεί να θεωρηθεί φιλμ-υπόδειγμα του παγκοσμιοποιημένου κινηματογράφου, παιδί της πρόσφατης μοδάτης έννοιας του diversity. Γυρισμένο σε Οντάριο, Παρίσι, Λονδίνο και Σαν Φρανσίσκο, με μια πρωταγωνίστρια που συνδιαλέγεται με φυσικότητα σε αγγλικά, γαλλικά και καντονέζικα, πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτό το φιλμ, αν όχι διαπολιτισμικό; Πρόκειται για την ιστορία μιας ηρωινομανούς, που χάνει τον ημιδιάσημο ροκ σταρ σύζυγό της λόγω overdose και αναγκάζεται να περάσει έξι μήνες στη φυλακή. Βγαίνοντας, διαπιστώνει πως πρέπει να αλλάξει ζωή, ειδικά αν θέλει να εξομαλύνει τη σχέση της με τον εξάχρονο γιο της, ο οποίος ζει μέχρι τότε με τους παππούδες του. Για το λόγο αυτό μετακομίζει στο Παρίσι και προσπαθεί να ξεκινήσει από την αρχή.


Χορεύουμε στην πλατεία Δαβάκη!

"ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΝΤΑΣ ΣΜΙΞΟΥΝΕ"
από την Ομάδα Ελληνικού Λαϊκού Χορού
του Δήμου Καλλιθέας
τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30/06/2014 στις 20:15
 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Παρουσίαση βιβλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη

Ο Δήμος Καλλιθέας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου "Ένοχοι και Αθώοι" του Χρήστου Βασιλόπουλου κ Δημήτρη Πετρόπουλου την Πέμπτη 26/06 και ώρα 20.30 στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας "Σοφία Λασκαρίδου" (Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου)
Προλογίζει ο Αντιδήμαρχος Καλλιθέας Θοδωρής Ψαλιδόπουλος.
 

«Ruins (Ερείπια) - προβολή στην Καλλιθέα

Από την εργατική λέσχη της πόλης στις 9μμ
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές. 
 «Ruins (Ερείπια) – Οροθετικές γυναίκες, το χρονικό μιας διαπόμπευσης» Θα παρευρίσκονται οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ, Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου (δημοσιογράφος, συντάκτρια UNFOLLOW) και ο Κώστας Φαρμακίδης (Δικηγόρος-Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και Προσφύγων).
“Ένα ντοκιμαντέρ για τη συγκλονιστική υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα. Η εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.”
Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Ζωή Μαυρουδή. Οπερατέρ, Ήχος: Γιάννης Χήνος. Μοντάζ: Antonio Rochira. Πρωτότυπη Μουσική: Fruto5. Συνθέτης: Diamanda Galás, «This is the Law of the Plague» (Plague Mass, live 1991). Mιξάζ: Νίκος Τσινές.
Τρέιλερ: @menacius. Γραφικά, Υπότιτλοι: Νεφέλη Αλεπουδέλη, @menacius. Βοηθός Σύνταξης: Μαριάννα Ρουμελιώτη. Εκτέλεση Παραγωγής: Θεοδώρα Οικονομίδου (@IrateGreek), Λουκάς Σταμέλλος (@potmos). Βοηθός Παραγωγής: @ypopto_mousi. Δημόσιες Σχέσεις: Θεοδώρα Οικονομίδου, Ναταλία Κλώσσα. Web Design: @ypopto_mousi, @SpecKtator
πηγή  enet.gr

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση στην Καλλιθέα Τετάρτη 25/6: Τι σημαίνει η Τράπεζα θεμάτων για το σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς

Πρόσκληση σε εκδήλωση - συζήτηση στην Καλλιθέα
Την Τετάρτη 25/6 στις 7μμ ελάτε στο φιλόξενο κήπο της Πινακοθήκης της Καλλιθέας (Λασκαρίδου και Φιλαρέτου) σε μια εξαιρετική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ - Τι σημαίνει για το σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς
πηγή  alfavita.gr

Ένα δικό μας κορίτσι στην εθνική ομάδα του ανσάμπλ!

Αυτά είναι τα συγκινητικά λόγια που έγραψαν στα προσωπικά τους πρόφίλ η Κλέλια και η Άννυ Πανταζή για τη μαθήτριά τους Μαρίλια Δρακάτου που πλέον προπονείται με την εθνική ομάδα του ανσάμπλ!
''Συγκινημενες κ περήφανες για την αθλήτρια μας Μαριλια Δρακοτου, που σημερα ξεκινάει τις προπονήσεις της με την εθνική ομαδα!!! Καλη αρχη @mardelr_ , η σκεψη μας θα ειναι μαζι σου!!! Κ μην αγχωνεσαι! Κι εμεις "ψάρια" ημασταν την πρωτη μας ήμερα στην Εθνική..! Σ'αγαπάμε κ ευχαριστουμε για ολες τις υπέροχες στιγμές που μοιραστήκαμε... ''@annielivelaughlove ‪#‎filathlitikoskallitheas‬

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ψάχνουν λύση στην Καλλιθέα

Οι νέοι κανονισμοί της ΕΠΟ απασχολούν τους κυανόλευκους στην Καλλιθέα.
Εκτός από τους περιορισμούς στις μεταγραφές η Καλλιθέα καλείται να εναρμονιστεί και στο θέμα των νέων κανονισμών σε ότι αφορά στον προπονητή.
Φυσικά δεν είναι η μόνη της κατηγορίας,όμως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία τονίζει πως θα είναι αυστηρή για όσες ΠΑΕ δεν έχουν δηλώσει προπονητή-κάτοχο διπλώματος UEFA Pro.
Aυτό το ζήτημα λοιπόν απασχολεί τους κυανόλευκους και ήδη γίνονται κινήσεις για να βρεθεί η λύση.
πηγή footballleaguenews.gr

Εμεινε στην Καλλιθέα ο Μακρόπουλος

Ο Παναγιώτης Μακρόπουλος θα παραμείνει κάτοικος Καλλιθέας και τη νέα σεζόν, καθώς ανανέωσε την συνεργασία του με τον τοπικό Πόλις.

Η ανακοίνωση του Πόλις αναφέρει:

«Το Δ.Σ. του Πόλις Καλλιθέας με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας για τρίτη συνεχή χρονιά με τον Αθλητή Παναγιώτη Μακρόπουλο . Ο Παναγιώτης υπήρξε από τους συντελεστές της περυσινής ανόδου της ομάδας στην Β‘ Εθνική και ένα από τα πιο αγαπητά και φιλότιμα παιδιά της ομάδας στη δύσκολη, για όλη την ομάδα και για όλους, τελευταία περίοδο. Είμαστε σίγουροι ότι για τον Παναγιώτη η φετινή χρονιά θα είναι μία νέα αρχή για πολλές επιτυχίες ατομικές και συλλογικές .Καλώς όρισες Παναγιώτη!!!»
πηγή  superbasket.gr

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση για τη βράβευση των θερμοϋδραυλικών δικτύων της Αθήνας

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ.), με την ευγενική χορηγία της ελληνικής βιομηχανίας επεξεργασίας μετάλλων «ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.» και την εταιρία εργαλείων και μηχανημάτων για υδραυλικούς «ΡΟΤΕΝΜΠΕΡΓΚΕΡ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.», πραγματοποίησε για έκτη συνεχή χρονιά  την ετήσια εκδήλωση βράβευσης των θερμοϋδραυλικών στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου στον Ταύρο. 
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε αρχές Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στα μέσα  Απριλίου 2014. Βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων, που διοργάνωσε το Ε.Ι.Α.Χ. στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του προγράμματος, με σκοπό να φέρει πιο κοντά τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς επαγγελματίες της Τεχνικής Εκπαίδευσης, των ειδικοτήτων Θερμοϋδραυλικών, Ψυκτικών και Φυσικού αερίου, με τα υλικά, τις εφαρμογές και τις πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Στους τρεις βραβευθέντες μαθητές, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την άριστη απόδοσή τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, ένα tablet, μια σειρά εργαλείων σε ένα κουτί (σωληνοκόφτη, ελατήριο κάμψης χαλκοσωλήνα cusmart, ξύστρα, ρακόρ μηχανικής σύσφιξης και πρεσαριστά για τον χαλκοσωλήνα cusmart), ως αναμνηστικά δώρα.  Ο πρώτος νικητής, έλαβε επιπλέον, μία πρέσα Romax AC Eco Rothenberger μαζί με ένα Vario press με καλούπια 15mm, 18mm, 22mm, 28mm., ο δεύτερος 1 Set Expander των 15mm έως 42mm (μουφαδόρος) και ο τρίτος μία χειροκίνητη πρέσα TP40-S ελέγχου εγκατάστασης.
Επίσης, στις σχολές των βραβευθέντων μαθητών, δόθηκε αντίστοιχα μία πλακέτα με τιμητική διάκριση του σχολείου, όπου αναφέρεται  το ονοματεπώνυμο του μαθητή και το βραβείο που έλαβε.
Στην έναρξη  της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Χ., κ. Νίκος Βεργόπουλος απένειμε χαιρετισμό στους διευθυντές των σχολείων που πήραν μέρος και στην συνέχεια εξήγησε το ρόλο και τη συνδρομή  του ΕΙΑΧ στην εκπαίδευση των υδραυλικών και θερμό-υδραυλικών για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αγοράς.
Ο καθηγητής - Μηχανολόγος ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ και Τεχνικός Σύμβουλος του Ε.Ι.Α.Χ.,  κ. Γεράσιμος Ζεπάτος στο χαιρετισμό του έδωσε έμφαση στην αξία του επαγγελματισμού και της υπευθυνότητας που πρέπει να χαρακτηρίζει  έναν επαγγελματία υδραυλικό και πως αυτή η αξία είναι το καλύτερο εχέγγυό του για να μπορεί να υπάρξει στην αγορά και να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό. Επίσης τόνισε τη σημασία του θεσμού του διαγωνισμού με έμφαση στη συμμετοχή και όχι στην βράβευση των μαθητών ως αυτοσκοπό, καθώς και στη σημασία της ευγενούς άμιλλας έναντι του ανταγωνισμού.
Προσκεκλημένοι ήταν, όλοι οι διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν, οι μαθητές που έλαβαν μέρος με τους συνοδούς τους, καθώς και οι εκπαιδευτικοί της ειδικότητας. Μετά την ολοκλήρωση της απονομής των βραβείων και την τιμητική διάκριση για τα σχολεία τους, το ΕΙΑΧ παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν τους.
Το πρώτο βραβείο παραδόθηκε από τον κο Ν. Βεργόπουλο, Γενικό Διευθυντή του Ε.Ι.Α.Χ., το δεύτερο από τον κο Π. Σαλουφάκο, Product Manager Χαλκοσωλήνων Εσωτερικού, Χαλκόρ και το τρίτο βραβείο από τον κο Γ. Ζεπάτο, καθηγητή-μηχανολόγο ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ, Τεχνικό Σύμβουλο του Ε.Ι.Α.Χ.
πηγή  elzoni.gr

Η Καλλιθέα κάνει ποδήλατο!

Κάθε Δευτέρα στις 21.00μ.μ. μαζεύεται μια μεγάλη παρέα συνοδευόμενη από τα ποδήλατά της και κάνουν βόλτες όλοι μαζί,κάθε φορά προς διαφορετική κατεύθυνση.
Την προηγούμενη Δευτέρα πήγαν μέχρι το Καβούρι,ενώ τη Δευτέρα που μας πέρασε,στην Αγία Παρασκευή.
Εννοείται πως κάνουν στάσεις,συζητάνε,αστειεύονται και περνάνε καλά σαν μια μεγάλη παρέα.
Θα συναντήσετε ανθρώπους κάθε ηλικίας,άντρες και γυναίκες και σίγουρα θα σας μεταδώσουν λίγο από το κέφι τους και την όρεξή τους για τις ποδηλατοδρομίες!
Ραντεβού την επόμενη Δευτέρα λοιπόν στις 21.00μ.μ. στην πλατεία Κύπρου!
Μπορείτε να βρείτε και την ομάδα στο Facebook ως Monday on Wheels!

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η Ζωή Λάσκαρη με την παρέα της στις 3 Ελιές στο Μοσχάτο

Χτες το βράδυ η γνωστή ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη επισκέφθηκε με την παρέα της το γνωστό παραδοσιακό καφενείο0μεζεδοπωλείο ''3 Ελιές'' του φετινού νικητή του YFSF,Γιάννη Σαββιδάκη.
Εδώ βλέπετε τη Ζωή Λάσκαρη με τον συνιδιοκτήτη και αδερφικό φίλο του Γιάννη Σαββιδάκη,Χρήστο Τσιρώνη.
πηγή  521news.com



Επιδείξεις Ρυθμικής από τα κορίτσια της Κλέλιας και της Άννυς Πανταζή!

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι φετινές επιδείξεις Ρυθμικής του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας!
Όλα τα κορίτσια,από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα,έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πρόσφεραν ένα θέαμα γεμάτο χρώματα,νιάτα,ομορφιά,νάζι και χαμόγελα!
Η Κλέλια και η Άννυ Πανταζή είχαν ετοιμάσει μία ξεχωριστή χορογραφία αφιερωμένη στην Ολυμπιονίκη Άννα Πολλάτου που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή πριν από ένα μήνα.
Τηρήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή στην έναρξη της γιορτής για να τιμηθεί η μνήμη της.
Μαζί με τους Καλλιθεάτες που παρακολούθησαν τις επιδείξεις,είδαμε το νέο δήμαρχο της Καλλιθέας,Δημήτρη Κάρναβο αλλά και νέους Δημοτικούς Συμβούλους όπως η κ. Δαμουλιάνου,η κ. Πάσχου και ο κ.Κόκουλος.
Και πάλι συγχαρητήρι σε όλα τα παιδιά!

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Εθελοντική αιμοδοσία στην Καλλιθέα

Η Καλλιθέα διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 22 Ιουνίου.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου από τις 9.00π.μ. έως τις 13.00μ.μ.

Γιορτή για την Ευρωπαική Ημέρα Μουσικής

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8:30 μ.μ.
στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το Θεατρικό Εργαστήρι κλείνει 20 χρόνια

Γιορτάζουμε τα 20 χρόνια μας και 
σας καλούμε  στην παράσταση
"Μας πιάσανε τα γέλια"
Σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη
 την Πέμπτη 19η Ιουνίου
την Παρασκευή 20η Ιουνίου
το Σάββατο 21η Ιουνίου
την Κυριακή 22η Ιουνίου

στις 8:30 το βράδυ
στο Δημοτικό Θεάτρο Καλλιθέας
οδός Κρέμου 123 και Φιλαρέτου

Είσοδος Ελεύθερη
Για κρατήσεις θέσεων 210-9570001 & 210-9584832

Σινεμά στην αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/6 & ΣΑΒΒΑΤΟ 21/6 στις 9 μ.μ.

"ΑΝΑΜΕΣΑ" της Αναίς Μπαρμπό – Λαβαλέτ

Καναδάς, Γαλλία, 2012, Έγχρωμο

Διάρκεια : 102’

Η Κλοέ είναι μια Καναδέζα γιατρός που δουλεύει σε ένα παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων. Προσπαθώντας να διατηρήσει ουδέτερη στάση και κάνοντας φιλίες και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, θα βρεθεί παγιδευμένη σε έναν αναπόδραστο κύκλο αίματος.

Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου & Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Μια ιστορία ανθρωπιάς στην Πλατεία Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο…

Μαθήματα ανθρωπιάς παρέδωσαν οι Μοσχατιώτες και οι Μοσχατιώτισσες, που βρέθηκαν χτες (15/6) το μεσημέρι στην πλατεία Μεταμόρφωσης.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το γνωστό ζευγάρι λαχειοπώλων του Μοσχάτου, ο τυφλός κύριος και η σύζυγός του που είναι πάντα στο πλευρό του. Όπως μαθαίνουμε από το facebook του Απόστολου Σιώκα, αλλά και από άλλους φίλους που μας ενημέρωσαν για το περιστατικό, η σύζυγος κατέρρευσε, πιθανότατα από καρδιακή προσβολή στην πλατεία Μεταμόρφωσης.

Από εκείνη τη στιγμή, κινητοποιήθηκαν όσοι βρίσκονταν στο σημείο, περαστικοί και επαγγελματίες. Για καλή τύχη της γυναίκας, στο σημείο υπήρχε φαρμακοποιός ο οποίος γνώριζε να κάνει μαλάξεις και επανέφερε στις αισθήσεις της την γυναίκα, ενώ είχε ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Οι επαγγελματίες του σημείου έσπευσαν άμεσα να φέρουν ό,τι μπορούσε να χρειαστεί για να βοηθήσουν την καλή έκβαση του περιστατικού.

Τελικά με συντονισμένες προσπάθειες, οι σφιγμοί της γυναίκας επανήλθαν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο σύζυγός της, πάλι με τη βοήθεια όσων βρίσκονταν εκεί, μεταφέρθηκε στο σπίτι του.

Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά για τη γυναίκα και να δούμε πάλι το ζευγάρι όπως του ξέρουμε τόσα χρόνια, αγαπημένο στο Μοσχάτο.
πηγή  http://anakata.gr

Η πνευματική Καλλιθέα του μεσοπολέμου

Η Καλλιθέα εισήλθε στη δεκαετία του 1930 με έντονη κοινωνική ζωή, εξελισσόμενη σταδιακά και σε κέντρο εγκατάστασης σημαντικού αριθμού διανοουμένων και καλλιτεχνών.

Ο αίθουσες του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών και το Βιβλιοπωλείο "Λουκάτου" κάλυπταν τις ελλείψεις στην υποδομή της Κοινότητας, φιλοξενώντας εκθέσεις ζωγραφικής και βιβλίου, οργανωμένες με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ταυτόχρονα η πόλη γινόταν θέατρο εργατικών κινητοποιήσεων, με επίκεντρο αυτές των τροχιοδρομικών, οι οποίοι είχαν την έδρα τους στο αμαξοστάσιο της Κεντρικής Πλατείας (Δαβάκη). Οι τροχιοδρομικοί της ιδιωτικής Ηλεκτρικής Εταιρείας Μεταφορών (ΗΕΜ) αποτελούσαν ένα από τα δυναμικότερα τμήματα της εργατικής τάξης της εποχής και μαζί με τον εργατόκοσμο των προσφυγικών συνοικισμών της πόλης αποτελούσαν κοινωνικά εκρηκτικό μίγμα.

Η Καλλιθέα ήταν πια μια από τις λίγες μεγάλες γειτονιές της Αθήνας. Βρισκόταν στην καρδιά της κατοικημένης περιοχής ανάμεσα στην πρωτεύουσα και το λιμάνι της. Περιλάμβανε στα όριά της πολλά από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της εποχής. Διέθετε υποδειγματική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση προς όλες τις κατευθύνσεις με τρένα, τραμ και λεωφορεία. Παρέμενε ανθρώπινη με τις μονώροφες και διώροφες κατοικίες, τους κήπους και τις δενδροστοιχίες της. Επιλέχθηκε λοιπόν ως τόπος μόνιμης εγκατάστασης αρκετών από τους διανοουμένους της εποχής.

Ο Σιφνιός λογοτέχνης Γιάννης Γρυπάρης, που έγραψε ποιήματα και μετέφρασε όλα τα έργα του Αισχύλου, όλα τα έργα του Σοφοκλή και τις "Βάκχες" του Ευριπίδη, έζησε στην Καλλιθέα στην ομώνυμη σήμερα οδό και πέθανε εκεί από την πείνα στη διάρκεια της Κατοχής (1942), έρημος και μόνος. Στην Καλλιθέα έζησε από τον μεσοπόλεμο μέχρι το θάνατό του και ο Πηλιορείτης ιστορικός Γιάνης Κορδάτος, ένα από τα λαμπρότερα πνεύματα της αριστερής διανόησης.

Στην Καλλιθέα ζούσαν επίσης ο κριτικός Γιάννης Χατζίνης, η λογοτέχνης Σοφία Μαυροειδή-Παπαδάκη, που δίδασκε στη Χαροκόπειο, ο ποιητής Σωτήρης Σκίπης, οι λογοτέχνες Έλλη Αλεξίου, Γιώργος Βαλέτας, Γιώργης Λαμπρινός και άλλοι. Εδώ σύχναζαν ο Μάρκος Αυγέρης, ο Ροζέ Μιλλιέξ, η Τατιάνα Γρίτση-Μιλλιέξ, ο Άρις Δικταίος, ο Στέλιος Ανεμοδουράς και άλλοι.

Το κατεδαφισμένο πια ζαχαροπλαστείο του Κελέφα, πάνω στην κυκλική τότε πλατεία Δαβάκη, αποτελούσε τον χώρο αναφοράς της τοπικής διανόησης, τα μέλη της οποίας είχαν πανελλαδική εμβέλεια.
πηγή  esperos.com

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Εσπερινός των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελεστηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Μεγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων Πάντων στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Καλλιθέα.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, ενω παρέστη πλήθους πιστών.

Ο Επίσκοπος Σαλώνων απευθυνόμενος προς τους πιστούς, μίλησε για την σημερινή εορτή ενώ τόνισε ότι αυτές τις μερες έχουμε ανάγκη να γίνουν και αλλοι άγιοι.

Εντοπίσαμε τη Μίνα Ορφανού στη Χαροκόπου!

Απλή,λιτή και άβαφη η γνωστή ηθοποιός εμφανίστηκε σε καφέ επί της Χαροκόπου κοντά στην Ηρακλέους,παρέα με μία φίλη της.
Ακομπλεξάριστη και χαμογελαστή,χαιρετούσε γνωστούς και περαστικούς,μεταδίδοντας το κέφι και τον αυθορμητισμό της!
Πάντα έτσι θέλουμε να τη βλέπουμε,-άλλωστε μάθαμε πως σε αυτήν τη γειτονιά κατοικεί-και πάντα όλα καλά να της έρχονται στη ζωή της,επαγγελματικά και προσωπικά!

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Θερινός Κινηματογράφος στη Δημοτική Πινακοθήκη

13 και 14 Ιουνίου
''11 συναντήσεις με τον πατέρα μου''
20 και 21 Ιουνίου
''Ανάμεσα''
27 και 28 Ιουνίου
''Clean''
4 και 5 Ιουλίου
''Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέττα παντρεύονται''
11 και 12 Ιουλίου
''Ένα καλοκαίρι''
18 και 19 Ιουλίου
''Kabuli Kid''
25 και 26 Ιουλίου
''Το ταξίδι''
1 και 2 Αυγούστου
''Αυγουστιάτικο γεύμα στη Ρώμη''
Ώρα προβολών 21.00μ.μ.

Έκθεση Ζωγραφικής και Κεραμικής στη Δημοτική Πινακοθήκη

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των Εργαστηρίων Ζωγραφικής και Κεραμικής

του Δήμου Καλλιθέας που θα γίνουν

την Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 στις 20:00

στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου»

Διάρκεια έκθεσης: 16 έως 21 Ιουνίου 2014

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ματς κορυφής στην Καλλιθέα

Ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει η 9η αγωνιστική και η τελευταία πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές. Ο Πόλις φιλοξενεί το Γαλάτσι με μοναδικό στόχο να παραμείνει μόνος στην κορυφή, ενώ αντίθετα το Γαλάτσι θέλει το «διπλό» για να… αγγίξει την πρώτη θέση μαζί με την ομάδα της Καλλιθέας.

Για ακόμα μία φορά η Νίκη Αμαρουσίου θα αγωνιστεί στο κλειστό της Κοκκινιάς όπου και υποδέχεται το Αγρίνιο σε ένα ιδιαίτερα αμφίρροπο παιχνίδι. Δυνατό αναμένεται και το ματς του Χαλανδρίου με τη Ζάκυνθο με τις δύο ομάδες να θέλουν αν ανέβουν στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Εθνικός πηγαίνει στην Καλαμάτα, ενώ ο Κεραυνός Αιγίου αντιμετωπίζει τον τελευταίο, Ποσειδώνα Λουτρακίου. Τέλος, μάχη παραμονής θα γίνει στην Ερμιόνη, όπου το Κρανίδι θα παλέψει με τον Ολυμπιονίκη.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Καλαμάτα 80 – Εθνικός (Τέντα, 17:00)
Κεραυνός Αιγίου – Ποσειδώνας Λουτρακίου ( Αιγίου, 17:00)
Πόλις – Γαλάτσι (Εθν. Αντίστασης, 17:00)
Χαλάνδρι – Ζάκυνθος (Ν. Περκίζας, 14:30)
Νίκη Αμαρουσίου – Αγρίνιο (ΚΓ Κοκκινιάς, 17:00)
Κρανίδι – Ολυμπιονίκης (Ερμιόνης, 17:00)
πηγή  infobasket.gr

Το καρέ της Εύβοιας στην Καλλιθέα

Όπως όλα δείχνουν, τέσσερις Ευβοιώτες ποδοσφαιριστές της νέας αγωνιστικής χρονιάς, θα βρίσκονται στο έμψυχο υλικό της Καλλιθέας και στο πρωτάθλημα της Β. Εθνικής. Εγγύηση κάτω από τα γκολποστ οι δύο τερματοφύλακες Μιχελής, Κατσούλης και στην επιθετική γραμμή οι δύο νεοαποκτηθέντες Σταματάκος, Βεζυρτζόγλου που σημείωσαν φέτος 61 γκολ στην μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας, εκ των οποίων 32 ο πρώτος και 29 ο δεύτερος.
πηγή  http://eviatop.blogspot.gr

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ο Μιχάλης Κουινέλης από τους Stavento στο ΚΔΑ Μοσχάτου

Ο γνωστός σε όλους μας Μιχάλης Κουινέλης από τους STAVENTO και το '' THE VOICE'' χτες το μεσημέρι 10/6/2014 επισκέφτηκε το "ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ" Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, στο Μοσχάτο .

Ως γνωστόν ο Μιχάλης Κουινέλης/STAVENTO θα συμμετέχει στη μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία την Πέμπτη 3 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ για τη στήριξη του έργου τoυ Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με το σύνθημα «MIA ΧΩΡΑ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ» που διοργανώνει ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ
Στη συναυλία θα τραγουδήσουν οι 4 coaches του “THE VOICE”, ο Αντώνης Ρέμος, η Δέσποινα Βανδή, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μιχάλης Κουινέλης/STAVENTO.

Όλα τα έσοδα από τη συναυλία με τίτλο
« ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ»
θα διατεθούν στο πρόγραμμα σίτισης απόρων και αστέγων Αθηνών της «Αποστολής».

Τα παιδιά τον περικύκλωσαν και τον αγκάλιασαν με αγάπη και ο Μιχάλης φωτογραφήθηκε μαζί τους .
πηγή  axortagos.gr

Προβλήματα με συγχωνεύσεις και όχι μόνο στα σχολεία

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες του σχολικού έτους επέλεξε το ΥΠΑΙΘ για να οξύνει την επίθεση ενάντια στο Δημόσιο σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

α. Έστειλε τις ηλεκτρονικές φόρμες της αυτοαξιολόγησης, πιέζοντας τους διευθυντές για την συμπλήρωσή τους.
β. Ξεκίνησε τον καταστροφικό δρόμο των συγχωνεύσεων.
γ. Απαγόρευσε τη διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων, ευελπιστώντας στην παράλυση του εκπαιδευτικού κινήματος.
δ. Προετοιμάζει αιφνιδιαστικά σεμινάρια Διευθυντών για την ατομική αξιολόγηση, που πιθανώς θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες λήξης των μαθημάτων !!
Η γραμμή του ΥΠΑΙΘ είναι γραμμή ΑΚΡΑΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ στα μορφωτικά διακαιώματα των παιδιών, είναι γραμμή κατακλυσμιαίων μέτρων ενάντια στην αντίσταση του εκπαιδευτικού σώματος, είναι γραμμή διάλυσης του Δημόσιου σχολείου.
Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ Τι να κάνουμε 2
Οι καλοπληρωμένοι «εκτελεστές» με τις γραβάτες, φτιάχνουν ηλεκτρονικές φόρμες, βομβαρδίζουν τα σχολεία με «κουτάκια», απειλούν τους εκπαιδευτικούς ενεργοποιώντας τις απειλές, το φόβο, την ηττοπάθεια.
Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν οι πλασιέ του σχολείου της αγοράς. Για να κάμψουν τις αντιστάσεις του εκπαιδευτικού σώματος, δε διστάζουν να διαλύσουν τα σχολεία και τους Συλλόγους Διδασκόντων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Ούτε τους νοιάζουν οι εκδηλώσεις, οι γιορτές και τα θεατρικά που έχουν ετοιμαστεί, ο κόπος και η συλλογική προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών, ούτε τα ενδεικτικά και η μετάβαση των μαθητών στο Γυμνάσιο…
Ένα στόχο έχουν: ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ
Μία μέθοδο: ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ.
πηγή http://ekpaideutikoi.gr/

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Η Καλλιθέα και στο 5ο Ράλλυ Αιγαίου

Στο 5ό Ράλλυ Αιγαίου συμμετέχει το νεανικό πλήρωμα του URSUS MINOR με κυβερνήτη τον 30χρονο Καλλιθεάτη Στέλιο Νούτσο!
Πατήστε το λινκ αυτό και μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή τους!
www.novasports.gr/livewebtv.aspx?a_id=71688&mediaFiletypeid=2&mediafileid=386608&Competition=2000007&fb_action_ids=10204261443682254&fb_action_types=og.likes
Καλή τους επιτυχία!

Ψωνίζουμε οικονομικά από τη ''Φωλιά'' στο Κουκάκι!

Αν ανήκεις κι εσύ στη μεσαία τάξη και δυσκολεύεσαι,δεν έχεις παρά να πας μια βόλτα από το Κουκάκι.
10 λεπτά με τα πόδια μόνο από την Καλλιθέα είναι ο κόπος που θα κάνεις για να μείνουν αρκετά ευρώ στην τσέπη σου μετά τις αγορές σου.
Λειτουργεί με 2 τρόπους.
Πληρώνεις ετήσια συνδρομή με 50 ευρώ κκαι ψωνίζεις όποτε θέλεις στις καταπληκτικές τιμές τους και συγχρόνως έχεις παροχές όπως μια φορά το μήνα κούρεμα και χτένισμα για ενήλικες παιδιά,δωρεάν εισιτήρια για παιδικές παραστάσεις και ενηλίκων,ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική με 5 ευρώ τη συνεδρία και πολλά άλλα.
Πληρώνεις κάθε φορά που ψωνίζεις από τη Φωλιά 1 ευρώ που πηγαίνει στο Χαμόγελο του Παιδιού και επωφελείσαι από τις οικονομικές τιμές τους.
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι πάνες Pampers 33 τεμαχίων κοστίζουν 6 ετρώ,το Fairy το μεγάλο μέγεθος 1 ευρώ,κουτάκια αναψυκτικών 30 λεπτά,λάδι 1,5 λίτρο γύρω στα 3 ευρώ,ελιές σε βαζάκι 1 ευρώ,γάλα ΝΟΥΝΟΥ Kid 75 λεπτά,γάλα σε σκόνη 400gr ADVANCE 2,5 ευρώ κτλ.
Συμφέρει!!!
Το Φτηνό Παντοπωλείο η Φωλια,Βε'ί'κου 79 στο Κουκάκι!

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Στην Καλλιθέα ξέρουν να λενε τα πράγματα με το όνομα τους!

Η Κατερίνα Τσάβαλου στην πρόσφατη βόλτα της στην περιοχή μας,διάβασε σε τοίχο το συγκεκριμένο λογοπαίγνιο και έσπευσε να το τραβήξει φωτογραφία και να το αναρτήσει στο instagram!

Απόφαση του Αγγελόπουλου η επιστροφή του Ίκαρου στην Καλλιθέα

Μονομερής απόφαση του κυρίου Αγγελόπουλου χαρακτηρίζουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν παράγοντες από την Χαλκίδα, την επιστροφή του Ικάρου στην Καλλιθέα.
Οι παράγοντες της Χαλκίδας τονίζουν πως επιθυμούσαν την παραμονή της ομάδας στην πόλη και πως δεν προκύπτει από τα συμφωνητικά που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές επιστροφή στην Καλλιθέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Α΄ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ της ΧΑΛΚΙΔΑΣ για τον ΙΚΑΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ. Όσον αφορά την συνεργασία της επιτροπής μπάσκετ των ανθρώπων της ΧΑΛΚΙΔΑΣ με τον κύριο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ και την Κ.Α.Ε. ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ , οι άνθρωποι της ΧΑΛΚΙΔΑΣ προς αποφυγήν οποιωνδήποτε παρεξηγήσεων και προς απάντηση κάποιων ερωτημάτων κυρίως των χιλιάδων Χαλκιδαίων φιλάθλων που βρέθηκαν εφέτος κοντά στην ομάδα , έχουν να τοποθετηθούν προς το παρόν στα εξής σημεία.

1) Η ομάδα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί , από κοινού ότι θα μετακομίσει σαν αγωνιστική έδρα στην Καλλιθέα , και ότι έχει αποφασιστεί μέχρι αυτήν την στιγμή , είναι μονομερής απόφαση του κ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ , και δεν προκύπτει από τα άρθρα του συμφωνητικού που έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

2) Όσον αφορά για την ανακοίνωση του ερασιτέχνη Ίκαρου Καλλιθέας, «για τον μοναδικό για την Ελλάδα τετραετή σχεδιασμό, ο οποίος έχει να κάνει με την ανάδειξη των μεγάλων ταλέντων που έχει στις υποδομές του αλλά και των Νέων που θα θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα, και την ανακοίνωση της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Λιόγα, ο οποίος πέραν της ανδρικής ομάδας, η οποία και θα πορευτεί με πάρα πολλούς Έφηβους και Νέους αθλητές, θα έχει την άμεση παρακολούθηση και τον σχεδιασμό του εφηβικού και παιδικού τμήματος, καθώς και της ομάδας Νέων», αυτό που έχουμε απλά να ενημερώσουμε όλους τους φιλάθλους σε ολόκληρη την ΕΛΛΑΔΑ , είναι ότι τρεις από τους αθλητές που θα στηριχτεί αυτό το εγχείρημα ,του ΙΚΑΡΟΥ , είναι οι τρείς ΔΙΕΘΝΕΙΣ αθλητές που έδωσε πέρυσι η Α.Γ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ στον ΙΚΑΡΟ στα πλαίσια της συνεργασίας τους και της συμφωνίας μετακόμισης της ομάδας στην ΧΑΛΚΙΔΑ , Ο ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΣΙΔΗΣ , Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΟΥΖΙΔΗΣ και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΡΛΑΣ , όλοι ενεργοί διεθνείς με τις ομάδες ΠΑΙΔΩΝ , ΕΦΗΒΩΝ και ΝΕΩΝ και για τους οποίους ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες οικονομικές του ΙΚΑΡΟΥ προς την ΑΓΕΧ.

3) Για τα φλέγοντα οικονομικά ζητήματα , και την αντίστοιχη οικονομική σχέση , που υπήρξαν στην περυσινή συνεργασία του κυρίου ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ με τους παράγοντες της ΧΑΛΚΙΔΑΣ , τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα, και αυτό γιατί οι άνθρωποι της ΧΑΛΚΙΔΑΣ δεν εισέπραξαν ούτε διαχειρίστηκαν ούτε ένα ευρώ από τα βεβαιωμένα έσοδα της ΚΑΕ από ΟΠΑΠ και NOVA ,για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, χρήματα τα οποία εισέπραξε και διαχειρίστηκε μόνο ο κ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ .Οι παράγοντες της ΧΑΛΚΙΔΑΣ το μόνο που έκαναν ολόκληρη την χρονιά ,απλά πλήρωναν τις υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει , στην πόλη της ΧΑΛΚΙΔΑΣ .Βέβαια αυτό που εκκρεμεί και πρέπει να αποσαφηνιστεί από την πλευρά του κ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ο οποίος όλα τα χρόνια υπήρξε φερέγγυος , και αξιόπιστος είναι η οριστική αποπληρωμή των παικτών και των συμβολαίων της ομάδας για την φετινή χρονιά κάτι που πρέπει να γίνει από τα χρήματα των εσόδων που έχει ήδη εισπράξει.

4) Για την οριστική μεταφορά της ΚΑΕ ΙΚΑΡΟΣ στην ΧΑΛΚΙΔΑ ώστε να αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα Ε.Ο.Κ. στην Α2 , στην πόλη της ΧΑΛΚΙΔΑΣ , ζητήθηκαν από τον κ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ πέραν της εγγυητικής επιστολής των 100.000 ? η οποία παρεμπιπτόντως δεν απαιτείται στο πρωτάθλημα της Α2 , πολλές άλλες χρηματικές εγγυήσεις και εμπράγματες διασφαλίσεις (!!!!) για την εξασφάλιση της οικονομικής συνέπειας της ομάδας , κάτι που οι Χαλκιδαίοι επιχειρηματίες έκριναν παράλογο και υπερβολικό.

5) Παρόλα αυτά υπάρχουν οι Χαλκιδαίοι επιχειρηματίες που συγκέντρωσαν το ποσό της εγγυητικής και οι Χαλκιδαίοι παράγοντες που μαζί με τους παραπάνω επιχειρηματίες και χορηγούς εξασφαλίζουν της οικονομική άνεση και ανάλογη χρηματοδότηση ενός αξιόλογου ΜΠΑΤΖΕΤ , ώστε να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα στην Α2 η οποία να κάνει άμεσα πρωταθλητισμό , και όχι να περιμένει απλά το πλάνο τετραετίας που θέτει ο ερασιτέχνης ΙΚΑΡΟΣ , και οι οποίοι ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΝ να επιθυμούν την παραμονή της ομάδας στην ΧΑΛΚΙΔΑ , με μοναδικό στόχο την άμεση επάνοδο στην Α1 κατηγορία.

6) Για να κλείσουμε προς το παρόν την πρώτη ανακοίνωσή μας , θα πρέπει σε όλα αυτά , και κυρίως στην απόφαση των άμεσα υπευθύνων και του κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ , για την παραμονή ή όχι της ομάδας στην πόλη της ΧΑΛΚΙΔΑΣ , να συνυπολογίσουμε και την φοβερή επιθυμία των χιλιάδων Χαλκιδαίων φιλάθλων , να στηρίξουν την ομάδα και στην Α2 , φίλαθλοι οι οποίοι με την στάση τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους ολόκληρη την φετινή χρονιά , κατακλύζοντας το κλειστό της ΚΑΝΗΘΟΥ, έδωσαν το δικό τους μήνυμα , σε όλους , για το πόσο αγαπάνε το ΜΠΑΣΚΕΤ σε αυτήν την πόλη , και επίσης με το ήθος και την αθλητική παιδεία που «δίδαξαν» όλη τη χρονιά με την στάση τους σε όλα τα παιχνίδια στην ΧΑΛΚΙΔΑ μας απέδειξαν ότι έχουν λόγο στην απόφαση αυτή. Οι παράγοντες της ΧΑΛΚΙΔΑΣ θα επανέλθουν με περισσότερες και πιο λεπτομερείς ανακοινώσεις».
πηγή novasports.gr


Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Τα γενέθλια της Ματθίλδης Μαγγίρα στην Καλλιθέα

Εχθές το βράδυ η Ματθίλδη Μαγγίρα διοργάνωσε τα γενέθλιά της σε γνωστό στέκι στην Καλλιθέα και εκεί βρέθηκαν πολλοί φιλοι της, ανάμεσα στους οποίους η Κατερίνα Τσάβαλου και ο Ορφέας Παπαδόπουλος.

«Σαφάρι» φοροελέγχων σε Πειραιά- Καλλιθέα

«Σαφάρι» φορολογικών ελέγχων έκανε, από την περασμένη Δευτέρα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχειρήσεις, ιατρεία, οδοντιατρεία και οδοντοτεχνικά εργαστήρια στον Πειραιά, στην Καλλιθέα και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Στην διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξής παραβάσεις:

• Σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο στη Καλλιθέα προέκυψε, η μη εμπρόθεσμη ενημέρωση του βιβλίου Εσόδων-Εξόδων της επιχείρησης κατά παράβαση του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.).
• Σε εστιατόριο-ζαχαροπλαστείο στη Καστέλλα προέκυψε, η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικής πώλησης καθώς και η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης της ταμειακής μηχανής του καταστήματος.
Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.
πηγή  pireas2day.gr

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Διακοπή ρεύματος στο Μοσχάτο την Κυριακή (8/6)

Διακοπή ρεύματος έχει προγραμματίσει η ΔΕΗ στο Μοσχάτο την Κυριακή (8/6).

Οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος γίνονται για καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων.

Να σημειωθεί πως απαιτείται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!

Δείτε τον πίνακα για να ενημερωθείτε πού και πότε θα κοπεί το ρεύμα την Κυριακή.
Από ημ/νία και ώραΈως ημ/νία και ώραΔήμος/κοινότηταΠεριγραφή περιοχήςΑριθμός ΣημειώματοςΣκοπός διακοπής
8/6/2014 7:30:00 πμ8/6/2014 2:30:00 μμΜΟΣΧΑΤΟΥΜονά/Ζυγά οδός:ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ απο κάθετο: ΚΑΡ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έως κάθετο: ΚΟΡΑΗ από: 07:30 πμ έως: 02:30 μμ Ζυγά οδός:ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ απο κάθετο: ΚΟΡΑΗ έως κάθετο: ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ από: 07:30 πμ έως: 02:30 μμ Μονά οδός:ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 121 – 123 απο κάθετο: έως κάθετο: από: 07:30 πμ έως: 02:30 μμ Μονά οδός:ΚΟΡΑΗ απο κάθετο: ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ έως κάθετο: ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ από: 07:30 πμ έως: 02:30 μμ Ζυγά οδός:ΚΑΡ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 60 απο κάθετο: έως κάθετο: από: 07:30 πμ έως: 02:30 μμ
Συντήρηση

«Ριζώνει» στην Καλλιθέα ο Κασπαριάν

Ο Γιώργος Κασπαριάν θα παραμείνει στο δυναμικό του Πόλις για έκτη συνεχόμενη σεζόν, καθώς οι Καλλιθεάτες ανανέωσαν την συνεργασία τους μαζί του για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η ανακοίνωση του Πόλις αναφέρει:

«Το Δ.Σ. με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας για έκτη συνεχόμενη χρονιά, του αθλητή και πρώτου σκόρερ της ομάδας την περασμένη χρονιά Γιώργου Κασπαριάν. Ευχόμεθα στο Γιώργο μία καινούρια επιτυχημένη χρονιά».
πηγή  superbasket.gr

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Δωρεάν Παράσταση της Θεατρικής ομάδας ΟΠΑ

''3 ΛΕΠΤΑ''
Εσύ!Ναι,εσύ!Εσύ που διαβάζεις τώρα την περίληψη!Θέλω να σε ρωτήσω κάτι.
Αν σου έδιναν σαν χώρο μία θεατρική σκηνή και σαν χρόνο 3 λεπτά,τί θα έκανες;
Τί θα έλεγες;Τί θα ένιωθες;
Τί θα επέλεγες να κάνεις να πεις ή να νιώσεις;
Τί θα σκεφτόσουν και τί θα μοιραζόσουν;
Αυτή είναι η δική μας εκδοχή..Τα δικά μας 3 λεπτά..
6-7-8 Ιουνίου
Ώρα 19.30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας
Κρέμου 123.

Έκθεση Αγιογραφίας στη Δημοτική Πινακοθήκη

Ο Δήμος Καλλιθέας σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας

τα εγκαίνια της ΄Εκθεσης της ΟΜΑΔΑΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 και ώρα 19.30

στη Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου»

(οδός Λασκαρίδου 120)

Διάρκεια έκθεσης 10 έως 14 Ιουνίου 2014,

Ωρες λειτουργίας : 10.00-14.00 & 18.00-21.00

Σάββατο : 10.00-14.00

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΖΥΡΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

O 26 χρόνος επιθετικός Δημήτρης Βεζυρτζογλου ανήκει από σήμερα στην ομάδα της Καλλιθέας.
Ο Ευβοιώτης ποδοσφαιριστης ο οποίος ''βλέπει'' δίχτυα έκανε την ομάδα της Καλλιθέας να πιστέψει σε αυτόν και αποφάσισε να επενδύσει πάνω του.
πηγή kontastaspor.blogspot.gr

Παιχνίδια,εκθέσεις και θεάματα στη γιορτή επιστήμης

2 υπέροχες μέρες όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις καλλιτεχνίες μαθητών,να ακούσουν μουσική,να λάβουν μέρος σε ψυχαγωγικά αλλά και εκπαιδευτικά δρώμενα και γενικότερα να περάσουν καλά.
Η ιστορία της γραφής,Μουσικά μπουκάλια,παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού,συναυλίες,εργαστήρι κατασκευής ιαπωνικών φαναριών και πολλά ακόμη έλαβαν μέρος χτες και σήμερα στην πλατεία Νερού.
Η γιορτή επιστήμης έκλεισε σήμερα με συναυλία τζαζ,αφού πρώτα κοιτάξαμε τ'αστέρια από τηλεσκόπιο!

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Σύλλογος ΠΕ Καλλιθέας - Μοσχάτου: Κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις

Τετάρτη 4 Ιουνίου
στις 12:00 το μεσημέρι

κινητοποίηση στο Δημαρχείο Καλλιθέας.
Προσυγκέντρωση στον πεζόδρομο της Μεταμόρφωσης

και πορεία προς το Δημαρχείο.
στις 2:00 μ.μ.

κινητοποίηση και παράσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Τσόχα 13)


Παρασκευή 6 Ιουνίου
στις 6:30 μ.μ.

διαμαρτυρία και μοίρασμα ενημερωτικού υλικού

στην Πλατεία Δαβάκη.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

Κανένα σχολείο, κανένα τμήμα, κανείς μαθητής,

κανείς εκπαιδευτικός λιγότερος!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ 23ου & 27ου Δημ. Σχολείων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Συμπολίτες της Καλλιθέας, εργαζόμενοι και εργαζόμενες, γονείς,

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισαν, μέσα σε μια νύχτα, εντελώς αυθαίρετα, να συγχωνεύσουν δύο Δημοτικά Σχολεία στην Καλλιθέα, το 3ο και το 27ο. Ακολουθώντας μια πολιτική λιτότητας και περικοπών όλων των κοινωνικών αγαθών και δικαιωμάτων, συγχώνευσαν δομές υγείας και νοσοκομεία, συγχώνευσαν οργανισμούς και θέσεις εργαζομένων, τώρα συνεχίζουν την ίδια καταστροφική πολιτική συγχωνεύοντας σχολεία και τα όνειρα των μαθητών μας, τις ζωές των παιδιών μας.

Θα αναρωτηθείτε : «τόσο τραγικό είναι αυτό ; πώς κάνετε έτσι για την κατάργηση ενός σχολείου»

Σας λέμε ότι μέσα σε 10 χρόνια έχουν καταργηθεί 1.532 σχολεία. Την ίδια περίοδο έχουν κλείσει στην Καλλιθέα 7 σχολεία. Αντί να χτίσουν νέα κτίρια με σύγχρονες υποδομές και δυνατότητες, επέλεξαν το δρόμο της καταστροφής.

Θα αναρωτηθείτε : «δεν έχουν μειωθεί οι μαθητές»; Σας λέμε ότι εδώ και 15 χρόνια ο αριθμός των μαθητών είναι αξιοσημείωτα σταθερός και ανέρχεται σε περίπου 100.000μαθητές ανά έτος, στη χώρα. Άρα οι συγχωνεύσεις δεν αποτελούν «εξορθολογισμό», όπως λένε τα τηλεοπτικά μέσα προπαγάνδας. Οι συγχωνεύσεις είναι στοχευμένη πολιτική κατεύθυνση.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε περιοχές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες, με μεγάλα ποσοστά αλλοδαπών μαθητών, με ιδιαίτερα προβλήματα μάθησης και αυξημένα κοινωνικά προβλήματα. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η υποβάθμιση όλων των υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης (Τμήματα Ένταξης, παράλληλες στηρίξεις, ολοήμερο πρόγραμμα, παράλληλες διδασκαλίες)

Τα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι μαθητές που στριμώχνονται σε υπεράριθμα τμήματα, γεγονός που οξύνει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες, Η υποβάθμιση των σχολείων οδηγεί στην μείωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Τα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι εκπαιδευτικοί αφού δημιουργούνται « πλασματικές» υπεραριθμίες, εξαιτίας της μείωσης των οργανικών, που οδηγούν σε υποχρεωτικές μετακινήσεις, διαθεσιμότητες και τελικά απολύσεις, υποβαθμίζοντας ακόμη πιο πολύ την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Τα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι γονείς που θα πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν τα λειτουργικά και μορφωτικά έξοδα, για να μάθουν τα παιδιά τους γράμματα, όπως πληρώνουν για την υγεία και τα φάρμακα. Άλλωστε μέσα σε 4 χρόνια έχουν μειωθεί κατά 50% οι δαπάνες για τα σχολεία, ενώ έχουν αυξηθεί κατά 27% οι οικογενειακές δαπάνες για φροντιστήρια και άλλες ιδιωτικές παροχές παιδείας…

Η λογική των συγχωνεύσεων δεν έχει να κάνει με παιδαγωγικούς λόγους, ούτε βέβαια με την καλυτέρευση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά με την δημιουργία του “νέου” σχολείου τη αγοράς - υπηρέτη μιας “κοινωνίας” φτώχειας και εξαθλίωσης ,η οποία οικοδομείται με πολύ έντονους ρυθμούς από τις μνημονιακές πολιτικές. Μοναδικός τους στόχος το ευέλικτο, φθηνό σχολείο της αγοράς, η μείωση των δαπανών για την κοινωνία, η ιδιωτικοποίηση και η υποταγή συνολικά της εκπαίδευσης στη λογική του κέρδους, της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και η παραγωγή ενός αναλώσιμου, μετακινούμενου και ελεγχόμενου εργατικού δυναμικού.

Με βάση τον προϋπολογισμό του 2014 προβλέπονται 1676 συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Επομένως οι συγχωνεύσεις που γίνονται, αποτελούν μέρος ευρύτερου σχεδίου, μέρος της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που προωθείται από κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ με στόχο την αποδόμηση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και την προώθηση του «νέου σχολείου» της αγοράς, της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης. Σε αυτή την κατεύθυνση προωθούν το μοντέλο του πολυθέσιου σχολείου, από το νηπιαγωγείο ως το λύκειο, με διευθυντή μάνατζερ, με κατακερματισμό της γνώσης, με πολλές και διαφορετικές ταχύτητες και τύπους προγραμμάτων σπουδών. Μέρος αυτής της πολιτικής είναι και η ένταση των ταξικών φραγμών, με την τράπεζα θεμάτων και το νέο σκληρό εξεταστικό πλέγμα στην Α΄ Λυκείου.

Αυτές οι ανατροπές της έννοιας του μορφωτικού και κοινωνικού δικαιώματος, επαναφέρουν τις κοινωνίες και τους ανθρώπους όλο και πιο κοντά στη μεσαιωνική λογική της ισχύος της ατομικότητας.

Έτσι : Ο μαθητής μας, μπαίνει στην τάξη λιγότερο συλλογικός από ποτέ, ενώ εμείς προσπαθούμε να «δέσουμε» την ομάδα…

Ο μαθητής μας μπαίνει στην τάξη με μεγαλύτερη απαξίωση για τη γνώση.

Ο μαθητής μας μπαίνει στην τάξη κουβαλώντας την αγωνία και το σπαταλημένο χρόνο των γονιών του απ’ το χτυπημένο εργασιακό τους δικαίωμα.

Ο μαθητής μας μπαίνει στην τάξη αποξενωμένος όλο και πιο πολύ από τα αφελή, μα εξεγερτικά και καθοριστικά όνειρα της παιδικότητας, φορτωμένος με το άγχος των γονιών του για περισσότερες «δεξιότητες» που θα του προσδώσουν μεγαλύτερη ισχύ σ’ αυτόν τον αφιλόξενο, αποσυλλογικοποιημένο, θρυμματισμένο κόσμο που τον περιμένει…

Απευθυνόμαστε σε σας και ζητάμε την συμπαράστασή σας. Δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιπαλέψουμε την αδικία και την καταστροφή. Αυτοί έχουν κανάλια, προπαγάνδα, ιλουστρσιόν έντυπα. Εμείς έχουμε τη φωνή μας, τη σκέψη μας και την κοινωνία…
Απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας να πάρει θέση στο ζήτημα αυτό, ΑΜΕΣΑ και να καταγγείλει την αυθαιρεσία, αλλά και συνολικά την πολιτική των συγχωνεύσεων, όπως έχουν κάνει πολλά Δημοτικά Συμβούλια τις προηγούμενες ημέρες.
πηγή  alfavita.gr