Ένας ταλαντούχος άνθρωπος ανάμεσα μας ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ένας ταλαντούχος άνθρωπος ανάμεσα μας


Σε μια εποχή που τα βλέπουμε όλα μαύρα και απαισιόδοξα, ανακαλύψαμε ένα μικρό φως ελπίδας και «γλυκιάς χαράς» και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας και κυρίως με τους μικρούς Καλλιθεάτες.
Στο Δήμο μας, εδώ και λίγα χρόνια υπάρχει ένας «φωτισμένος» και ταλαντούχος άνθρωπος, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Νίκος Τσεργάς, που έχει κάνει σκοπό ζωής την θεατρική παιδεία των μικρών και έφηβων κατοίκων της πόλης μας. Κάθε χρόνο, τα παιδιά μας με τον χαρισματικό σκηνοθέτη «δίνουν ραντεβού» στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλλιθέας, Ηρακλέους 22 και δημιουργούν έναν μαγικό χώρο όπου παίρνουν σάρκα και οστά τα θεατρικά τους όνειρα.




Εκτός από το θεατρικό του Δήμου όμως, ο Νίκος Τσεργάς δημιουργεί και μικρούς θιάσους στα σχολεία της Καλλιθέας. Πέρσι είδαμε παραστάσεις που τίποτα δεν είχαν να ζηλέψουν από επαγγελματικές παιδικές παραστάσεις στα Αθηναϊκά Θέατρα.


Ο σκηνοθέτης καλεί τους μικρούς μας Δημότες  και φέτος γι άλλη μια χρονιά δημιουργίας. Ας τον ακολουθήσουμε λοιπόν. Ας ομορφύνουμε λίγο την καθημερινότητα μας, αλλά πολύ περισσότερο των παιδιών μας.



«ΞΕΚΙΝΑΜΕ!! Την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου, το "Σκλαβί" κάνει την αρχή, για να πάει η χρονιά καλύτερα.
Το ραντεβού μας είναι στο γνωστό πολιτιστικό (Ηρακλέους 22) την γνωστή ώρα (7 - 9:30 μμ).
Εκεί μπορούν να μαζευτούν και τα μέλη των υπόλοιπων ομάδων μας για ένα καλωσόρισμα και για να συμπληρώσουν τις αιτήσεις εγγραφής για την φετινή περίοδο.
Όσοι θέλετε να προτείνετε σε νέα μέλη να συμμετέχουν στο "παιχνίδι" μας, ήρθε η ώρα να το κάνετε. Όλες οι ομάδες είναι ανοιχτές σε νέες εγγραφές και όλοι οι καλοί χωράνε. 
Όσοι μπορείτε περάστε ένα απόγευμα καθημερινής από το πολιτιστικό να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής - είναι δωρεάν. (2109563656, γραμματέας, κος.Αντώνης Σεραλίδης)
Το "Σκλαβί" πρέπει να μάθει να τρέχει για να κάνει παράσταση - αρκετά "άραξε" το καλοκαίρι - γι αυτό ξεσκονίστε τα βιβλία και τις σημειώσεις σας και ελάτε με όρεξη για φωνές και "σχόλια" σκηνοθετικά.
Ο Ντάριο Φο με τον Μολιέρο (ομάδα Λυκείου) και η Λούσι Μώρις με τον Ρικ Άμποτ (At.act.oi) πρέπει να μου δείξουν πως αξίζουν την προσοχή μου.
Ένα όμως έχω να πω σε όλους: Ζούμε παρέα μια δύσκολη εποχή. Μα εμείς ευτυχώς είμαστε από αυτούς που έχουν διέξοδο. Τις ώρες που είμαστε στις πρόβες ή πάνω στη σκηνή κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ονειρευτούμε και να εκφραστούμε. Δυνατά και ελεύθερα.
Κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Κάνουμε Θέατρο. Και όλοι μαζί, παρέα, κάνουμε το αύριο καλύτερο.
Πολλά φιλιά.
Ο σκηνοθέτης σας,
Νίκος Τσεργάς»