Μου είπανε, σου είπανε, το έμαθα, το ρώτησα … για όλα φταίει το προεδρείο! ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Μου είπανε, σου είπανε, το έμαθα, το ρώτησα … για όλα φταίει το προεδρείο!

 Πάντα έχει ενδιαφέρον να διαβάζει κανείς τις ανακοινώσεις – καταγγελίες – διηγήματα «επιστημονικής» φαντασίας, της παράταξης «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ», για να θυμόμαστε πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η φασίζουσας λογικής προπαγάνδα του Γκέμπελς «πες - πες κάτι θα μείνει». 


Μπορεί πολλές φορές να γελάμε και να αναρωτιόμαστε «μα τί γράφουν τέλος πάντων οι άνθρωποι;» αλλά υπάρχουν και συνάδελφοι που δεν γνωρίζουν τις ημέρες και τα έργα τους. Είναι άλλωστε η 2η σε ψήφους παράταξη, η οποία δεν είναι στο προεδρείο του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου μας, γιατί για πολλοστή φορά αρνήθηκε κατηγορηματικά να αναλάβει τις ευθύνες της για τη στοιχειώδη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου (Γραμματέας κτλ), χωρίς καμία προγραμματική συμφωνία, και δε συμμετέχει στο αντιπροσωπευτικό - αναλογικό προεδρείο που συγκροτήθηκε


Από τότε, το προεδρείο του σωματείου μας, στο οποίο από επιλογή δεν συμμετέχουν, έχει αποκτήσει μια μεταφυσική διάσταση και είναι υπεύθυνο για όλα τα δεινά των εργαζομένων, παρόλο που με βάση το συσχετισμό στη Διοίκηση του Σωματείου μας, είναι η παράταξή τους, που με 3 έδρες, έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ευθύνη.  Φαίνεται πως αν συμμετείχαν στο προεδρείο, δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης, αφού δεν θα μπορούσαν να καταγγέλλουν τον εαυτό τους, μιας και η βασική ασχολία τους είναι οι καταγγελίες ανεξαιρέτως. Κανείς δεν ξεχνάει, ακόμα γελάνε και οι πέτρες της Καλλιθέας, την εποχή που “έκαναν το λάθος” και ανέλαβαν την διοίκηση του συλλόγου, και παραιτήθηκαν άμεσα, γιατί οι συνάδελφοι δεν έπαιρναν μέρος στους σχεδιασμούς τους (!!!!) για συνεχείς καταλήψεις, απάντηση που έχουν για όλα τα αιτήματα διεκδίκησης. Από το να καταγγέλλεις τους συναδέλφους που δεν συμμετέχουν στους σχεδιασμούς σου, καλύτερα τουλάχιστον να λες ότι φταίει το προεδρείο! 


Εμείς ποτέ δεν κάναμε κανέναν διαχωρισμό στους συναδέλφους με βάση την εργασιακή τους σχέση, μόνιμους, αορίστου, συμβασιούχους, ΕΣΠΑ, κοινωφελής ή ό,τι άλλο ευφάνταστο τίτλο τους δώσει η εκάστοτε κυβέρνηση για να πετσοκόψει τα εργασιακά δικαιώματά τους. Έμπρακτα έχουμε σταθεί στο πλευρό τους σε όλους τους αγώνες που έχουν δώσει για μόνιμη και σταθερή δουλειά με ίσα δικαιώματα. Δεν απαιτούμε να φτιαχτεί πρώτα «επιτροπάτο» που θα συνεδριάζει ξανά και ξανά χωρίς να βγει να διεκδικήσει τίποτα επί της ουσίας. Ούτε καταψηφίζουμε ανακοινώσεις και ειδικά για απεργία ή για την σφαγή στην Παλαιστίνη επειδή δεν υιοθετήθηκε η πρόταση που φέραμε μέχρι τελείας.  


Το να διεκδικήσουμε ένα ελάχιστο ποσό για τα γάλατα της κάθε χρονιάς μεμονωμένα, η αποζημίωσή μας θα είναι ελάχιστη και η δημοτική Αρχή θα «πέσει στα μαλακά». Το να διεκδικούμε συνολικά όσα μας έχει στερήσει η διοίκηση του δήμου σε γάλατα, ΜΑΠ κ.τ.λ. για όλους τους εργαζόμενους όπως και αποφασίσαμε, είναι, καταλαβαίνει ο καθένας, πολύ πιο σημαντικό. 


Μην ξεχνάμε ότι η Δημοτική Αρχή (ΝΔ) είναι που παίζει παιχνίδια στις πλάτες μας, επικαλούμενη νομικά τερτίπια, πρώτα και κύρια γιατί δε χορηγεί τα ΜΑΠ (γάλατα κτλ) που δεν είναι επίδομα, αλλά απαραίτητος όρος για τη προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας και δεύτερον γιατί κωλυσιεργεί την καταβολή τους σε χρήμα, εφόσον πλέον αυτά δεν μπορεί να δοθούν αλλιώς. Οι «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» φαίνεται ότι το ξεχνούν και την αφήνουν στο απυρόβλητο, προσπαθώντας να στρέψουν τους συναδέλφους σε ανώδυνες για αυτήν διαμαρτυρίες. Ίσως αυτή την φορά, στις αρχαιρεσίες που έρχονται, να φεύγουν μηνύματα προς συναδέλφους να ψηφίσουν «σωστά» (και αντι-καπιταλιστικά) και από τα γραφεία της δημοτικής Αρχής, όχι μόνο της (καπιταλιστικής) αντιπολίτευσης.  


Είναι πάντως ενδεικτικό του καιροσκοπισμού τους ότι ζητάνε να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου μας, για αυτό το ζήτημα και μόνο, την ίδια στιγμή που κατατέθηκε το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο και τσακίζει την συνδικαλιστική δράση και έχει αποφασιστεί πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη (απεργία έννοια την οποία αγνοούν).


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙ 

ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ! 

ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ 

ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ!

7ΩΡΟ – 5ΗΜΕΡΟ – 35ΩΡΟ! 

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί αιτία πολέμου για όλους τους εργαζόμενους. Με την καθιέρωση 10ωρης δουλειάς επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στο 8ωρο. Θέλουν να δουλεύουμε περισσότερο, να πληρωνόμαστε λιγότερο, να εξαφανιστεί ο ελεύθερος χρόνος μας. Θέλουν να μετατρέψουν την Κυριακάτικη αργία σε σπάνια εξαίρεση, να διευκολύνουν τις απολύσεις, να εδραιώσουν την τηλεργασία, να αυξήσουν τις υπερωρίες και να μειώσουν την αμοιβή τους, να βάλουν νέα εμπόδια στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση. 


Καλλιθέα, 29 Μάη 2021


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ