Δείτε το μέλλον του Φαληρικού Δέλτα ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Δείτε το μέλλον του Φαληρικού Δέλτα

1ο βραβείο: Κωνσταντίνος Πανταζής, Μαριάννα Ρέντζου. Συνεργάτες: Λήδα Στάμου, Κωνσταντίνος Τζιώρας, Αλέξης Τσακαλάκης, Χρύσα Γκολέμη, Sandrine Iratcabal. Συνεργάτης πολιτικός μηχανικός: Αθανάσιος Koντιζάς, ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος μηχανικός: Σπύρος Aρβανίτης.
 
Οι προτάσεις για την ανάδειξη του φαληρικού μετώπου με ένα έργο που θα λειτουργεί ως «τοπόσημο» παρουσιάζετε ήδη από την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου,  ύστερα από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων.

2ο βραβείο: Δημήτρης Σαγώνας, Παναγιώτα Λαχανά, Καλλιόπη Νομικού, Ευγενία Νικητοπούλου. Συνεργάτες αρχιτέκτονες: Κωνσταντίνα Νασοπούλου, Ναταλία – Χριστίνα Ραυτοπούλου. Συνεργάτης πολιτικός μηχανικός: Ορέστης Ζαρζούρας, μηχανολόγος μηχανικός: Κωνσταντίνος Σουρίλας, ηλεκτρολόγος μηχανικός: Παρασκευή Γεωργογιάννη.
                   
Συγκεκριμένα, θα εκτεθούν και οι 28 συμμετοχές με σχέδια, κείμενα και μακέτες ενώ ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 3 το μεσημέρι. Στην ανοιχτή συζήτηση θα γίνει συνοπτική παρουσίαση της «Μελέτης Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου», που αφορά στον σχεδιασμό του Μητροπολιτικού Πάρκου, παρουσίαση των τριών βραβευμένων μελετών του διαγωνισμού από τις ομάδες εκπόνησής τους, καθώς και τοποθετήσεις των διοργανωτών, των μελών της Κριτικής Επιτροπής και των τεχνικών συμβούλων.

Η ανάδειξη του θαλάσσιου μετώπου της πόλης της Αθήνας αποτελεί άξονα προτεραιότητας, δεδομένης της πολιτιστικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής σημασίας του για την ενίσχυση του ρόλου της πόλης ως «Μεσογειακής Πρωτεύουσας».

3ο βραβείο: Αντιγόνη Λαδά, Αλέξιος Αθανασιάδης, Ιωάννα Νικολάου, Ηρώ Παγώνα, Στυλιανός Αξιωτάκης. Συνεργάτες: Παναγιώτης Γκατσόπουλος, πολιτικός μηχανικός:Γιάννης Κουφαλιτάκης (CFCOMPANY), μηχανολόγος μηχανικός: Γιώργος Βιτζηλαίος (CFCOMPANY).
 
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Ειδικών Έργων Αναβάθμισης Περιοχών, με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Πληροφορίες
Η έκθεση, που θα διαρκέσει ως τις 3 Μαρτίου, θα είναι επισκέψιμη από το πρωί της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου.
Μουσείο Μπενάκη, κτήριο οδού Πειραιώς 138, τηλ. 210 3453 111.