Εγκρίθηκε η αναβάθμιση της πλατείας Δαβάκη ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Εγκρίθηκε η αναβάθμιση της πλατείας Δαβάκη

 


Εγκρίθηκε με την υπ αριθμόν 207.2/17.3.2021 Απόφαση του Πράσινου Ταμείου η αναβάθμιση της πλατείας Δαβάκη στην Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα, το πολύ σημαντικό αυτό έργο για την πόλη της Καλλιθέας,  εντάχθηκε  στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» στον Άξονα για την  «Αστική Αναζωογόνηση».

Το έργο είναι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ  εκ των οποίων οι εξακόσιες χιλιάδες ευρώ θα προέλθουν από το Πράσινο Ταμείο και περιλαμβάνει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στο πάρκο Δαβάκη και την  κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Η σχετική μελέτη προβλέπει την ριζική ανάπλαση του κεντρικού πάρκου της πόλης τόσο από κηποτεχνικής – αρχιτεκτονικής τοπίου άποψης όσο και καθολικής αναμόρφωσης των όψεων των σκληρών επιφανειών με επεμβάσεις καθαρισμού τους  και προστασίας αυτών με σύγχρονη τεχνολογία,  ενώ ταυτόχρονα θα εγκατασταθεί αστικός εξοπλισμός με τον οποίο το πάρκο Δαβάκη θα  αποτελέσει το πρώτο έξυπνο σημείο της (smart city) ενώ δίνεται μεγάλη προσοχή στην προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία. Μερικά από τα σύγχρονα σημεία εξοπλισμού περιλαμβάνουν: Έξυπνους καθιστικούς πάγκους  και πάγκους πληροφόρησης (infokiosk) με υποστήριξη για ΑΜΕΑ,  Έξυπνο σημείο πληροφόρησης, Έξυπνο ηλιακό σταθμό ποδηλάτων και  διαδραστικά όργανα παιδικής χαράς.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας  Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε σχετικά: «Με το έργο αυτό η πλατεία Δαβάκη θα  πάρει μια νέα  όψη. Θα γίνει επίσης,  πιο λειτουργική και σύγχρονη  και έτσι θα γίνει το επίκεντρο για όλους τους περιοίκους αλλά και ευρύτερα όλους τους κατοίκους της πόλης . Με το νέο έργο η κεντρική μας πλατεία θα γίνει πιο ζωντανή, πιο ασφαλής και πιο φιλική προς όλους τους κατοίκους.

Τα επόμενα βήματα θα είναι η αναβάθμιση της αγοράς της πόλης με  πεζοδρόμηση τμήματος της  οδού Γρυπάρη, διαμόρφωση προσόψεων και ανάπλαση των πεζοδρομίων από την εφαρμογή του προγράμματος «open mall» Ετσι, συνολικά το κέντρο της Καλλιθέας  αναγεννιέται  και μπαίνει σε μια νέα εποχή».