Γιορτή επιστήμης στην παραλία της Καλλιθέας ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Γιορτή επιστήμης στην παραλία της Καλλιθέας


Για μικρούς και μεγάλους

Μια συνεργασία του Ιδρύματος Ευγενίδου και
του Δήμου Καλλιθέας

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Το Ίδρυμα Ευγενίδου και ο Δήμος Καλλιθέας συνεχίζουν για μία ακόμη χρονιά τη συνεργασία τους, σε μία εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, τηνΠαρασκευή 31 Μαΐου 2013 και ώρα 19:30, στην παραλία της Καλλιθέας.
 Το πρόγραμμα των συναντήσεων θα περιλαμβάνει διαδραστικές δραστηριότητες, συζητήσεις ειδικών με το κοινό, αλλά και προγράμματα φιλαναγνωσίας και γνωριμίας μικρών και μεγάλων με ποικιλία επιστημονικών, κοινωνικών και παιδαγωγικών θεμάτων και βιβλίων, με την Επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ιδρύματος Ευγενίδου. Στο «πανηγύρι» της επιστήμης συμμετέχουν με εκθέματα τεχνολογίας  οι μαθητές και οι μαθήτριες, από τα 1ο ,2ο ,7ο, 9ο, 12ο, 13ο, Γυμνάσια του Δήμου Καλλιθέας.
Χώρος συνάντησης είναι η παραλία της Καλλιθέας και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 και 632 και στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας Πολιτισμού του Δήμου Καλλιθέας: 210 9570001 και 210 9584832.
Σημειώνεται ότι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936 177 143, στο fax: 210 9417514, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eugenfound.edu.gr

Πρόγραμμα

19:30 : Προσέλευση
19:45 : Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου: “Ιστορία για ένα μικρό μαμούθ”
21:00 : Επίδειξη πειραμάτων με τίτλο “Η μαγεία της επιστήμης” από τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου
22:00 : Παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, με τα Τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης

Θα λειτουργεί Έκθεση τεχνολογίας των Γυμνασίων του Δήμου Καλλιθέας

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου
“Ιστορία για ένα μικρό μαμούθ”

Σ΄ ένα ταξίδι στην Εποχή των Παγετώνων, μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχαήλ Δ. Δερμιτζάκη «Ιστορία για ένα μικρό μαμούθ», προσκαλούν τους φίλους τους ηλικίας 8 έως 12 ετών, η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, η βιβλιοθήκη του Δήμου Καλλιθέας και οι Εκδόσεις Πατάκη.
Ειδικοί παιδαγωγοί-εμψυχωτές θα υποδεχθούν τα παιδιά στις 7:45 μ.μ.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπα δρώμενα και παιχνίδια εμπνευσμένα από το βιβλίο να γνωρίσουν τις περιπέτειες του Τότο, ενός αγοριού που θα ταξιδέψει στην πλάτη ενός μικρού μαμούθ για να γνωρίσει τον παγωμένο κόσμο της τούνδρας και των εύφορων κοιλάδων εκείνης της εποχής.
Παράλληλα, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης Η ιστορία της γραφής θα μάθουν πώς δημιουργήθηκαν οι περίφημες σπηλαιογραφίες και φυσικά θα γνωρίσουν τον συγγραφέα-επιστήμονα, ο οποίος θα τους αποκαλύψει μικρά μυστικά του βιβλίου του.
Πολλά ερωτήματα που θα γεννηθούν κατά την παρουσίαση του βιβλίου για τη ζωή των ηρώων της ιστορίας θα απαντηθούν στη συνέχεια στην εντυπωσιακή παράσταση πειραμάτων που θα ακολουθήσει από την ομάδα πειραμάτων της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας.
Ο συγγραφέας του βιβλίου Μιχάλης Δερμιτζάκης, ως καθηγητής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αφιέρωσε τη ζωή και την επαγγελματική του δραστηριότητα στην προβολή των γεωεπιστημών. Μέσα από το βιβλίο αυτό απευθύνεται στα παιδιά, με την επιθυμία να τα φέρει σε επαφή με τη συναρπαστική ζωή ενός κόσμου που υπήρξε χιλιάδες χρόνια πριν!