Κινητοποίηση του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής – Πειραιά, Νήσων στις φαρμακαποθήκες PROFARM και της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Κινητοποίηση του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής – Πειραιά, Νήσων στις φαρμακαποθήκες PROFARM και της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας


Εργαζόμενοι σε φαρμακαποθήκες μαζί με το Συνδικάτο και την Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, πραγματοποίησαν  μαζική κινητοποίηση στις 7 Δεκεμβρίου 2019, στις φαρμακαποθήκες PROFARM και COSMOFARM, ενάντια στο άνοιγμα τα Σάββατα. Στην κινητοποίηση παρευρίσκεται και ο εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθεας, δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Βακαλόπουλος.
Η εργοδοσία αξιοποιώντας τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις θέλουν να πάρουν πίσω κατακτήσεις που χρόνια είχε ο κλάδος του φαρμάκου.
Στην συζήτηση που έγινε με τους εργαζόμενους των φαρμακαποθηκών τους καλέσαμε να μην υποκύψουν στις απαιτήσεις των εργοδοτών, να συσπειρωθούν στο συνδικάτο τους και όλοι μαζί να παλέψουμε για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης που να κατοχυρώνει ντα δικαιώματά μας, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και να τοποθετηθούν για το φαινόμενο της καταπάτησης των δικαιώματος της αργίας του Σαββάτου σε σειρά φαρμακαποθηκών σε Αθήνα και επαρχία.
Έγινε καθαρό ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα περάσει και ότι το συνδικάτο θα κλιμακώσει τον αγώνα του.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE UNIONOF  MEDICINE , COSMETICS &RELATED PROFESSIONS OF ATTICA ,PIRAEUS&ISLANDS


Παρατίθεται ολοκλήρη η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
Η εταιρεία Προφαρμ, επέλεξε το δρόμο της δικαστικής αντιπαράθεσης όχι μόνο με το συνδικάτο, αλλά με το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, που όλο αυτό το διάστημα παλεύουν για το δικαίωμα τους στην πενθήμερη , Δευτέρα ως Παρασκευή εργασία. ενάντια στις εργοδοτικές απαιτήσεις για δουλειά και τα Σάββατα. Το δικαστήριο, όπως σε τόσες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, έκρινε την απεργιακή κινητοποίηση του Σαββάτου 7/12 που προκήρυξε το συνδικάτο παράνομη και καταχρηστική. Η κατά τα άλλα τυφλή δικαιοσύνη, λειτούργησε υπέρ του δέοντος φιλικά για τον εργοδότη, καθοδηγώντας τον να μετατρέψει την αρχική του αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του συνδικάτου, κάτι που δε Θα έστεκε νομικά, σε διαδικασία εργατικών διαφορών. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και δηλώνουμε ότι καμιά δικαστική απόφαση δεν πρόκειται να σταματήσει τον δίκαιο αγώνα του συνδικάτου και των εργαζομένων του κλάδου, για την υπεράσπιση του ωραρίου. Καλούμε τους εργαζόμενους όλου του κλάδου, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της Προφαρμ, να συσπειρωθούν στο συνδικάτο στη μάχη για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ωράριο και κλαδική σύμβαση.
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 


Τα Σωματεία και φορείς της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας:
·     Παράρτημα Καλλιθέας Συνδικάτου Οικοδόμων
·     Σωματείο Εργαζομένων Forthnet
·     Παράρτημα Καλλιθέας Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
·     Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας
·     Επιτροπές Αγώνα Παντείου του ΜΑΣ
·     Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας και γύρω δήμων
·     Παράρτημα Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καλλιθέας
·     Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Καλλιθέας
·     Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας, μέλος της ΟΓΕ