Τα μέτρα που προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Τα μέτρα που προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας


Η πανδημία του κορονοϊού έφερε στο προσκήνιο τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η επίκληση της «ατομικής ευθύνης» δεν μπορεί να καλύψει αυτές τις ελλείψεις ούτε και τις ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της ΕΕ, που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα.
Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείαςείναι το πρώτο και ιδιαίτερα σημαντικό επίπεδο, το οποίο μπορεί να παίξει ρόλο στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, να αντιμετωπίσει ήπια περιστατικά, και να έχει ταυτόχρονα ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη του πληθυσμού.
Στο δήμο Καλλιθέας λειτουργούν το Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) και  το παράρτημα του νοσοκομείου παίδων «Π. & Α. Κυριακού» Πρόκειται για υποστελεχωμένες δομές που δεν καλύπτουν τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού. Αυτό άλλωστε αναδείχθηκε το προηγούμενο διάστημα και από τις κινητοποιήσεις εργατικών σωματείων , συλλόγων γυναικών και γονέωντης Περιοχής.
Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο προκύπτει ακόμη πιο επιτακτικά η ανάγκη να στελεχωθούν επαρκώς και να αναβαθμιστούν αυτές οι δομές, ώστε το κοινό να έχει πρόσβαση σε 24ωρη βάση και να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Βασική προϋπόθεση είναι οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, η μονιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού, καθώς και εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού στις δομές αυτές.
Αυτήν τη στιγμή απαιτούνται πρωτοβουλίες και από το δήμο στην κατεύθυνση της πλήρους στελέχωσης και αναβάθμισης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Καλλιθέα για την αποτελεσματική κάλυψη του πληθυσμού.
Επίσης ζητάμε
Ø  την απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων της Καλλιθέας. (Έχουμε στείλει σχετική επιστολή στον Δήμαρχο από τις 28/2).
Ø  Να εφοδιάσει το προσωπικό του δήμου, και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της καθαριότητας με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας.
Ø  Να εξασφαλίσει τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως σύμβασης στις πολιτιστικές και αθλητικές δομές του δήμου που παραμένουν κλειστοί λόγω της πανδημίας.
                                                                                        Μάρτιος 2020
Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας