Χαιρετισμός του Δημάρχου Καλλιθέας στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Χαιρετισμός του Δημάρχου Καλλιθέας στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Σήμερα συμπληρώνονται 48 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Οι Τούρκοι διέπραξαν ένα ακόμα έγκλημα με το ξερίζωμα του ελληνισμού από εδάφη με προαιώνια παρουσία.

Διέπραξαν μια ακόμη άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή με 6.000 νεκρούς και τραυματίες με 3.000 αγνοούμενους και πάνω από 150.000 πρόσφυγες.

Εμείς οι Καλλιθεάτες γνωρίζουμε από ξεριζωμό και προσφυγιά και η πόλη μας έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τον αγώνα της Κύπρου,

Απόδειξη η ονομασία της κεντρικής πλατείας της πόλης μας σε πλατεία Κύπρου.

Αλλά έχουμε συνεισφέρει και με αίμα όπως αυτό του ηρωικού Καλλιθεάτη Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλπουρτζή  που έπεσε μαχόμενος μαζί με 37 άντρες του, προκειμένου να μην παραδοθεί στον εχθρό, τα οστά του οποίου πριν από μόλις ένα χρόνο μεταφέρθηκαν στην πατρίδα μετά την ταυτοποίησή τους με την μέθοδο DNA.

Και είναι παρόντες σήμερα εδώ, η οικογένειά του αλλά και εκπρόσωποι των Ελλήνων εφέδρων που πολέμησαν κατά την Τουρκική εισβολή. 


 Σήμερα ζούμε μία φάση μιας νέας τουρκικής επιθετικότητας και αναθεωρητισμού.

Αλλά δεν μας τρομάζει.

Η Ελλάδα και η Κύπρος  έχουν δυναμώσει ακόμα περισσότερο μέσα από την συμμετοχή τους στους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Θεσμούς και μέσα από τις σχέσεις τους με τα άλλα κράτη.

Και είμαστε όλοι εδώ για να πούμε ότι δεν ξεχνάμε.

Για εμάς δεν υπάρχουν τετελεσμένα.

Και υπάρχει μία μόνο λύση:

Να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο και να δημιουργηθεί ΜΙΑ δημοκρατία σε όλη την Κύπρο!

Ο αγώνας συνεχίζεται για μια δυνατή Κύπρο μαζί με μια δυνατή Ελλάδα και μέχρι την αποκατάσταση της μεγάλης αυτής αδικίας.

Σας ευχαριστώ.