Πρωτοβουλία Παρέμβαση Γιάννη Εμιρζά ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Πρωτοβουλία Παρέμβαση Γιάννη Εμιρζά

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας κος Γιάννης Εμιρζάς, πήρε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τον Υφ. Αθλητισμού κο Βασιλειάδη,  με αφορμή τις δηλώσεις του ιδίου, στις 11 Φεβρουαρίου, όπου  λίγο πολύ τα «έψαλε» δημόσια στον Δήμαρχο Καλλιθέας κο Κάρναβο. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός  έψεξε τον απερχόμενο Δήμαρχο, διότι δεν κατατέθηκε επί θητείας του, καμία πρόταση-μελέτη εκ μέρους του Δήμου Καλλιθέας για επισκευή ή συντήρηση των αθλητικών του εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα ο κος Εμιρζάς, αναφέρει:

Με αφορμή τη δημόσια «παρατήρηση» του Υφ. Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του ΓΣ Καλλιθέας(11/02/2019) , ότι ενώ υπήρχε η βούληση του Υπουργείου να χρηματοδοτήσει έργα αθλητικών εγκαταστάσεων, ο Δήμος Καλλιθέας δεν κατέθεσε καμία σχετική πρόταση ή μελέτη. Επειδή η δημόσια αυτή τοποθέτηση από τα χείλη του υπουργού μάλιστα, έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα, επιδίωξα να επισκεφτώ τον Υφυπουργό κο Βασιλειάδη, ο οποίος με δέχτηκε στο γραφείο του εχθές 18/02/2019, ώστε να ενημερωθώ αναλυτικά.

Τα στοιχεία που μου παρέθεσε ο κ. Βασιλειάδης επιβεβαίωσαν αυτό που είναι πια κοινή αντίληψη όλων όσων ζουν στη πόλη μας. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, υπήρχε η  δυνατότητα να αντληθούν πόροι ύψους 744.000€ από την πολιτεία για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καλλιθέας.
Η απερχόμενη διοίκηση άφησε τα χρόνια να χαθούν, βλέποντας τις ευκαιρίες να περνούν, αδυνατώντας να πράξει έστω και τα βασικά. Η λέξη ανικανότητα δεν είναι αρκετή για να περιγράψει τη κατάσταση. Όταν ο κος Κάρναβος δεν καταφέρνει να λάβει ούτε 1 ευρώ από την προσφερόμενη δημόσια χρηματοδότηση, δεν είναι απλά ανίκανος, αλλά καθίσταται και «πολιτικά επικίνδυνος» για την Πόλη μας.

Τα συναισθήματα μου φεύγοντας από τη συνάντηση με τον Υφ. Αθλητισμού ήταν ανάμεικτα. Θλίψη για τις ευκαιρίες που χάθηκαν μέχρι σήμερα. Αλλά και πείσμα. Πείσμα και βεβαιότητα πως μπορούμε να αλλάξουμε πορεία,  αρκεί να σηκώσουμε τα μανίκια και να εργαστούμε με πρόγραμμα και αφοσίωση, με αποκλειστικό μας στόχο το καλό της πόλης και των συμπολιτών μας.

Η Καλλιθέα έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι μια πόλη σύγχρονη, πρωτοπόρα , λειτουργική και η σημερινή της κατάσταση δεν τιμά κανέναν. Και προπαντός τον απερχόμενο Δήμαρχό της.