Στην Καλλιθέα έπιασαν τον Έλληνα καταζητούμενο του καρτέλ της κοκαϊνης! ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Στην Καλλιθέα έπιασαν τον Έλληνα καταζητούμενο του καρτέλ της κοκαϊνης!

Στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκεται ο μοναδικός Έλληνας, συνεργάτης του μεγάλου διεθνούς καρτέλ, μέλη του οποίου μετέφεραν στα τέλη Ιανουαρίου με ιστιοφόρο από την Καραϊβική, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, έναν τόνο και 181 κιλά κοκαΐνης.

Ο Έλληνας, φέρεται και σαν στενός συνεργάτης του αρχηγού της οργάνωσης, από την οποία έχουν συλληφθεί έως τώρα οκτώ μέλη, Αλβανοί υπήκοοι και Αραβόφωνοι και ήταν ένας από τους εννέα εμπλεκόμενους σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης. Υπενθυμίζεται, ότι για τον ρόλο του συγκεκριμένου συλληφθέντα, η Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι σε συνεργασία με άλλους δύο αλλοδαπούς και άγνωστο άτομο, ήταν επιφορτισμένοι με την ασφαλή μεταφορά των ναρκωτικών, λαμβάνοντας μέτρα ασφάλειας και αντιπαρακολούθησης κατά τη διενέργεια των επαφών και των δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων για ηγετικό ρόλο στο καρτέλ, που προόριζε μεγάλο μέρος της κοκαΐνης για χώρες της Βορειοδυτικής Ευρώπης, ήταν ο χαρακτηρισμένος επικίνδυνος Αλβανός κακοποιός, Σεντέρ Πεμάι, στενός συνεργάτης του μακελάρη συμπατριώτη του Μάριον Κόλα, του διαβόητου κακοποιού, ο οποίος έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Ιανουαρίου, η ΕΛ.ΑΣ με παράλληλες επιχειρήσεις στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στην Αττική, σε Καλλιθέα, Ίλιον, Παγκράτι και Νέα Σμύρνη, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισε και κατέσχεσαν εντός οικίας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και συγκεκριμένα ένα τόνο και 181 κιλά, τα οποία η εγκληματική οργάνωση είχε εισάγει στη χώρα μας με ιστιοφόρο και τα προόριζε για περαιτέρω διάθεση στην παράνομη αγορά.