Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Ανοιχτό για όλους, χωρίς προκρατήσεις, από τις 22 Ιουνίου ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Ανοιχτό για όλους, χωρίς προκρατήσεις, από τις 22 Ιουνίου

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα είναι και πάλι ανοιχτό για όλους- χωρίς ηλεκτρονική προκράτηση- από τις 22 Ιουνίου, αλλά θα τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εφαρμόστηκε ένα ειδικό σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε από την ειδική Επιτροπή Λοιμοξιολόγων του υπουργείου Υγείας. Αυτό, σε πρώτη φάση, συμπεριλάμβανε είσοδο με ηλεκτρονική προκράτηση. «Το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά, επιδεικνύοντας υποδειγματικό αίσθημα ατομικής ευθύνης, κι έτσι οι δύο πρώτες εβδομάδες της επιστροφής μας κύλησαν ομαλά και απρόσκοπτα», αναφέρει σε ανακοίνωση το ΚΠΙΣΝ. Πλέον, το σχέδιο προχωρά στην επόμενη φάση, της σταδιακής επιστροφής στην κανονική λειτουργία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

«Οι διεθνείς εξελίξεις καθώς και η σταδιακή επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, σε συνδυασμό με τη συνέπεια των επισκεπτών μας στην τήρηση των μέτρων προστασίας, μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του σχεδίου μας. Είμαστε πλέον αισιόδοξοι ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονική λειτουργία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και των υπαίθριων χώρων, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έρχονται χωρίς να απαιτείται ηλεκτρονική προκράτηση», αναφέρει η ανακοίνωση. Τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστάσεων- με βάση τους κανόνες του ΕΟΔΥ- θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται. Το προσωπικό και οι φύλακες θα βρίσκονται τόσο μέσα στο Πάρκο όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου, ώστε να αποθαρρύνεται τυχόν συνωστισμός, επισημαίνει το ΚΠΙΣΝ. Παράλληλα, θα αξιολογείται συστηματικά το επίπεδο της επισκεψιμότητας στο Πάρκο και, σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε νέους επισκέπτες ούτε θα υπάρχει η δυνατότητα αναμονής.

Στο πλαίσιο της προστασίας, το ΚΠΙΣΝ καλεί τους επισκέπτες να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά χεριών που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις, να κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις και να φοράνε μάσκα, όπου είναι απαραίτητο.