Τάσος Γαϊτάνης: «Σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα πρέπει οι Νόμοι να εφαρμόζονται και όταν μιλάμε για την πανδημία του κορωνοϊού θα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί» ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Τάσος Γαϊτάνης: «Σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα πρέπει οι Νόμοι να εφαρμόζονται και όταν μιλάμε για την πανδημία του κορωνοϊού θα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί»


Για την επιστροφή στην καθημερινότητα των πολιτών, την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊο, την καμπάνια τουριστικής προβολής της χώρας, τα Ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό μίλησε ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στο ραδιόφωνο του ALPHA 98,9 και στη δημοσιογράφο Μ. Νικόλτσου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ, αρχικά τόνισε ότι υπάρχει βελτίωση στην ψυχολογία των πολιτών από τη σταδιακή άρση των μέτρων, με τους περισσότερους να εφαρμόζουν τους κανόνες ατομικής υγιεινής. Σχολίασε όμως ότι υπάρχουν και εικόνες που μας προβληματίζουν και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Μυκόνου σημειώνοντας ότι ο ιός θα βρίσκεται δίπλα μας για αρκετό ακόμη καιρό. "Μία χαλάρωση μπορεί να επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα και στην ουσία να ακυρώσει ότι έχουμε κάνει όλους αυτούς τους μήνες", επισήμανε χαρακτηριστικά.  Σε τέτοιες περιπτώσεις υπογράμμισε υπάρχει νομοθεσία που επιβάλει τις αντίστοιχες κυρώσεις. 

Σε σχέση με την προβολή της τουριστικής καμπάνιας και τη κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση σημείωσε ότι η συγκεκριμένη κριτική είναι το πεδίο αυτογελιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σχολίασε ότι ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι το videoτης τουριστικής προβολής κόστισε 32εκατ. ευρώ, ενώ η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο videoδεν κόστισε τίποτα στον ΕΟΤ, αφού είναι δωρεά της Marketing Greece. Σημείωσε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην αποτυχία της χώρας και εξήγησε επίσης ότι ο ΕΟΤ έχει κάνει μια ανάθεση στην Marketing Greece, περίπου 100 χιλ. ευρώ, για να αναλάβει την καμπάνια προώθησης του Ελληνικού Τουρισμού, αφού ο ΕΟΤ δεν μπορεί να κάνει σύμβαση με μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος υπογράμμισε ότι η ίδια εταιρία το 2015, το 2016 και το 2019 συνεργαζόταν με τον ΕΟΤ. Ο κ. Γαϊτάνης ανέφερε χαρακτηριστικά οτι ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να καταθέσει προτάσεις και να χαίρεται για την επιτυχία της χώρας, χρησιμοποιεί ψέματα για να βλάψει την  Κυβέρνηση.

Τέλος, για τα Ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό, τόνισε οτι η Τουρκία έλαβε την απάντησή της στο Έβρο και θα λαμβάνει κάθε φορά αντίστοιχες απαντήσεις όταν προσπαθεί να παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της χώρας. Επισήμανε οτι η Διεθνής Κοινότητα είναι υπέρ των Ελληνικών θέσεων, με το StateDepartmentνα καθιστά σαφές προς όλους ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, κάτι το οποίο παρανόμως η Τουρκία το αμφισβητεί, αφού δεν σέβεται τους κανόνες δικαίου. Για τις μεταναστευτικές ροές, συμπλήρωσε οτι στα νησιά έχουν μειωθεί κατά 95%, ενώ οι αιτήσεις ασύλου πλέον εξετάζονται πολύ γρήγορα και είναι σαφές προς όλους ότι έχει αλλάξει η Μεταναστευτική πολιτική της χώρας. Τέλος υπογράμμισε ότι, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προφυλάξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να αποτρέψουμε την Τουρκία να εργαλιοποιεί το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.