Με νίκη επέστρεψε στην Καλλιθέα ο Ίκαρος! ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Με νίκη επέστρεψε στην Καλλιθέα ο Ίκαρος!

Ο Ίκαρος Καλλιθέας επικράτησε με 76-73 της Καβάλας για να φθάσει τις τρεις συνεχείς νίκες και συνολικά τις εννέα στο πρωτάθλημα
Ο Ίκαρος Καλλιθέας συνέχισε το σερί των επιτυχιών του, καθώς επικράτησε με 76-73 της Καβάλας για την 20η αγωνιστική της Α1.
Έτσι η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη έφθασε τις τρεις συνεχείς νίκες και συνολικά τις εννέα στο πρωτάθλημα. Φαγιέ, Βρκιτς και Αγαδάκος έκαναν σπουδαία εμφάνιση με τους Στρναντ, Σίμτσακ και Μακ Νάιτ να τους ακολουθούν.

Δείτε τις δηλώσεις Καλαφατάκη, Γκίμπσον, Κορωνιού και Στεφανίδη στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Ικάρου επί της Καβάλας

Ο Γιώργος Καλαφατάκης ήταν εμφανώς ικανοποιημένος μετά τη νίκη του Ικάρου επί της Καβάλας και απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του. «Ήταν μια πολύ σημαντική και σπουδαία νίκη, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ο Άγγελος (Κορωνιός) έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και η Καβάλα αδικείται από την βαθμολογική της θέση.
Εμείς παίζαμε σε ένα καινούριο γήπεδο, στοιχείο που πάντα προκαλεί πίεση, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο ματς. Αντιμετωπίσαμε διάφορα προβλήματα με τη φυγή του Πάντιτς, τον τραυματισμό του Λαρεντζάκη και τις ενοχλήσεις του Κυρίτση, ο οποίος έχασε τις περισσότερες προπονήσεις και δεν μπόρεσε να μας βοηθήσει.
Ωστόσο όλα τα υπόλοιπα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά και πήραμε μια δίκαιη νίκη. Ο Αγαδάκος και ο Σίμτσακ είναι δύο παίκτες που γνωρίζω πολύ καλά κι έκαναν εξαιρετική εμφάνιση, καλύπτοντας το κενό του Πάντιτς.
Έχω πει πως με τις εννέα νίκες εξασφαλίζεις την παραμονή και θεωρώ ότι ο πρώτος στόχος της ομάδας επετεύχθη. Από δω και πέρα, θα πρέπει να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, για να φθάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία».
Ο έμπειρος τεχνικός εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης του Μπράντον Μακ Νάιτ. «Στις προπονήσεις έχουμε πέντε έφηβους τους οποίους πιστεύω πολύ. Με τον τραυματισμό του Λαρεντζάκη και την απουσία του Κυρίτση, αποφάσισα την Πέμπτη να καλέσω τον Μακ Νάιτ στην προπόνηση. Ήξερα ότι βρίσκεται στην Αθήνα, ήξερα ότι είναι έμπειρος παίκτης και αφού τον είδαμε, διαπιστώσαμε πως μπορεί να μας βοηθήσει και στις δύο θέσεις των γκαρντ. Κι όντως σήμερα μοίρασε πέντε ασίστ και είχε συμβολή στη νίκη μας».
Ο Ντάνι Γκίμπσον ανέφερε. «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και η Καβάλα είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ. Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου, καθώς έβαλαν σημαντικά καλάθια σε κρίσιμες στιγμές και πετύχαμε μια νίκη που μας κρατάει σε καλό σημείο στην βαθμολογία».
Από την άλλη πλευρά, ο Άγγελος Κορωνιός τόνισε πως… «Ο Ίκαρος νίκησε δίκαια, καθώς εμείς δεν καταφέραμε να παίξουμε άμυνα σε σημαντικές στιγμές του αγώνα. Δεχθήκαμε στην τελευταία περίοδο ένα καλάθι από τον Σίμτσακ, ακόμα ένα γκολ φάουλ από τον Αγαδάκο, σε σημεία που δεν είχαμε συγκέντρωση στην άμυνα. Στις δύο πρώτες περιόδους ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα και είχαμε τον έλεγχο, αλλά από κει και πέρα δεν δείξαμε ανάλογο πρόσωπο. Βέβαια στην τελευταία καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Ίκαρο για τη δίκαιη νίκη του».
Ο Χριστόφορος Στεφανίδης τόνισε. «Ήρθαμε να παίξουμε ένα δύσκολό ματς απέναντι σε μια ομάδα με αγωνιστική άνοδο και καλό ρυθμό επιθετικά. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε το σκορ και θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό το πετύχαμε, αλλά μας στοίχησε η ελλιπής προετοιμασία λόγω των τραυματιών που είχαμε. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το ματς και υπάρχει ένα πρέπει για μας. Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο ματς με τον ΚΑΟΔ στην έδρα μας»