Δελτίο Τύπου για την τελετή βράβευσης των αθλητών ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου για την τελετή βράβευσης των αθλητών


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    
Στην κρίση απαντάμε με διακρίσεις. Αυτό ήταν το μήνυμα που έδωσε για μια ακόμη χρονιά με την  κορυφαία εκδήλωση του ο Οργανισμός Παιδικής  Αγωγής και Άθλησης  «Γιάννης Γάλλος» την οποία πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013.
Για ακόμη μια χρονιά, στο πλαίσιο των ειδικών βραβεύσεων τιμήθηκαν άνθρωποι των οποίων η προσφορά στον αθλητισμό είναι σημαντική, είτε ως παράγοντες, είτε ως προπονητές, αλλά κυρίως ως αθλητές.

Ιδιαίτερη στιγμή η βράβευση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ιστιοπλοΐας Τριγώνου Κοκκαλάνη Βίκτωρα και του προπονητή του κ. Δημητρίου Πηλιχού. Ο Βίκτωρας Κοκκαλάνης είναι αθλητής του ΝΟΤΚ, του ιστορικού συλλόγου της πόλης μας, που συνεχίζει την παράδοση των επιτυχιών (ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια)..

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιώργος Μαργωμένος μεταξύ άλλων ανέφερε: «….Ίσως ακουστεί πολύ κοινότυπο όμως δυστυχώς για όλους μας αποτελεί μια ψυχρή πραγματικότητα η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και πλέον όλοι μας, μα κυρίως όλοι όσοι μετέχουμε στην δημόσια ζωή του τόπου μας, είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε μια δύσκολη μα όχι ακατόρθωτη ανάβαση που θα πρέπει μέσα από μονοπάτια σίγουρα με οδηγό την προστασία των κοινωνικών δράσεων της τοπικής μας κοινωνίας να φτάσουμε στην κορυφή ενός ψυχρού παγόβουνου όπου με υπερηφάνεια για μια ακόμη φορά θα φωνάξουμε πως η Ελλάδα μας ποτέ δεν πεθαίνει.
….. Ο Οργανισμός μας έχοντας την ευθύνη της πρωτογενούς μάθησης στα «μωρά» μας μέσα από την αναγεννημένη οργανωτική δομή του ανανεώνοντας ουσιαστικά και αναβαπτίζοντας το ρόλο του με ευθύνη, πρόγραμμα, οργάνωση και δημιουργικότητα στηριζόμενος στο άξιο επιστημονικό, παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό αναπτύσσει τα μικρά παιδιά με υπευθυνότητα και τα προετοιμάζει να ενταχθούν στις επόμενες μαθησιακές βαθμίδες έτσι ώστε να αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια το νέο αίμα της χώρας μας.
Η άλλη επίσης κύρια δράση του Οργανισμού μας, ο Αθλητισμός είναι για όλους εμάς η μεζούρα και το χρονόμετρο στις προσπάθειες αναπροσαρμογής του προγραμματισμού μα με βάση τα νέα όπως προανέφερα οικονομικά δεδομένα.
Στον αθλητισμό οφείλω να επισημάνω πως ενώ οι αθλητές έχουν καταλάβει απόλυτα τι συμβαίνει δυστυχώς μερίδα των παραγόντων δείχνουν ως ασθενείς που έχουν πέσει σε κώμα.
Σήμερα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βάλουμε κάποια πράγματα και πάλι στη θέση τους. Ο Αθλητισμός είναι κοινωνική δραστηριότητα και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε, με απόλυτο σεβασμό μάλιστα.
……Έτσι στην πόλη μας οφείλω να σας πω ότι ο αθλητισμός, σαν κοινωνικό φαινόμενο, συγκινεί και συνεγείρει δισεκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλη τη γη κινητοποιώντας λαούς, ανεξάρτητα φυλής, χρώματος και θρησκεύματος και είναι από τα θέματα που απασχολούν όλους μας άμεσα γιατί πρόκειται για ένα αγαθό άχρωμο και κοινό για όλους μας. Γιατί τελικά ο αθλητισμός, σαν πράξη, είναι πολιτισμός.
Σας καλώ όλους να δουλέψουμε από κοινού και να δώσουμε κι άλλες χαρές στους συμπατριώτες μας και ισάριθμες λύπες στους ξένους επικριτές μας, ανακράζοντας στο τέλος ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ»

Κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κ. Ασκούνης τόνισε: « …Ο αθλητισμός είναι ένας χώρος δύσκολος, αλλά και όμορφος, κυρίως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και η μαζική άσκηση, που είναι το θεμέλιο όλου του αθλητικού οικοδομήματος, γι αυτό και πρέπει να τιμούμε όσους διακρίνονται στο χώρο.
Εδώ μαθαίνουμε την αξία των κανόνων. Μαθαίνουμε πως η βελτίωση έρχεται μέσα από τη συνεχή προσπάθεια, την αυτοπειθαρχία, την αυτοπεποίθηση, πως η προετοιμασία και αρμονική δουλειά είναι καθοριστικές συνιστώσες για την επίτευξη του στόχου. Αυτές είναι οι ιδιότητες που προάγουν όχι μόνο τους αθλητές αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Αυτές τις αλήθειες τιμάμε σήμερα στο πρόσωπο των διακριθέντων αθλητών. Χωρίς αμφιβολία οι αθλητές και οι διακρίσεις τους είναι τα κεντρικά πρόσωπα σ’ αυτή τη γιορτή. Και είναι πολλές. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και είναι σίγουρο ότι αρκετοί απ΄ αυτούς, θα συμμετάσχουν με τις εθνικές ομάδες των αθλημάτων τους στις μεγάλες μελλοντικές διοργανώσεις, τιμώντας την Ελλάδα και την Καλλιθέα. Επιτρέψτε μου όμως και τη φετινή μας εκδήλωση να την αφιερώσουμε σε κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν προσφέρει τα πάντα για να βρίσκεται ο αθλητισμός σε όλες του τις εκφάνσεις στο Δήμο μας στο σημερινό υψηλό επίπεδο.
Είναι όλοι εκείνοι οι διοικητικοί υπεύθυνοι των σωματείων της πόλης μας που δίνουν καθημερινά όλο τους τον ελεύθερο χρόνο, με ανιδιοτέλεια και αφιλοκερδώς για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για να μπορείτε εσείς οι αθλητές απρόσκοπτα ν’ ασχολείσθε με τον αθλητισμό. Είναι οι γονείς, οι προπονητές, που με μόνο προσόν την πίστη τους στο ιδεώδες του αθλητισμού, την πίστη τους στο ότι ο αθλητισμός είναι η καλύτερη διέξοδος στο αδιέξοδο της κοινωνίας, αλλά και στις πολλαπλές προκλήσεις που δέχονται οι νέοι μας καθημερινά. Για όλους αυτούς τους λόγους, στους αφανείς αυτούς ήρωες της πόλης μας εκφράζω ένα «μεγάλο ευχαριστώ» και ένα μεγάλο επίσης «μπράβο»…….
Στόχος μας είναι να ανταποκρινόμαστε με επάρκεια, να οργανώνουμε όσο καλύτερα γίνεται και να αυξάνουμε τις αθλητικές υποδομές στον Δήμο μας, να ανασχεδιάζουμε και να εμπλουτίζουμε την ποιότητα των προγραμμάτων μας, συντηρώντας και εκσυχρονίζοντας τους αθλητικούς χώρους.
Διανύουμε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, η οποία επηρρεάζει όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοικησης και φυσικά την Τ.Α. περικοπές πόρων, έλλειψη προσωπικού, δυσκολεύουν συνεχώς την δράση μας και φυσικά  και στον αθλητισμό. Η διέξοδος που δίνει ο αθλητισμός στους πολίτες και δη στη νεολαία αποτελεί προτεραιότητα.
Για μας ο Αθλητισμός, ο πολιτισμός, η κοινωνική πολιτική αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο δράσεων που συμβάλουν στην κοινωνία.
Στα πλαίσια αυτά, μέσα στο καλοκαίρι, θα αποδοθεί στο Δήμο το Δημοτικό Πάρκο που κατασκευάζεται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε έκταση περίπου 30 στρεμμάτων του παλιού Ιππόδρομου, για να τεθεί στη διάθεση των συμπολιτών μας και κυρίως της νεολαίας και να δώσει νέα ώθηση στον αθλητισμό μας. Περιλαμβάνει κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό της πόλης μας, μικρή πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου, χώρο αναψυκτηρίου , βοηθητικές εγκαταστάσεις, παιδότοπο και πολύ πράσινο.
Επιπλέον, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνεχίζουμε να παρέχουμε στα σωματεία της πόλης τη χρήση όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς καμία δική τους  επιβάρυνση για υλικοτεχνική υποδομή.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ

Αξίζει να σημειωθεί η παρέμβαση αθλήτριας του Άτλα στην άρση βαρών η οποία αναφέρθηκε στη μη έγκαιρη ειδοποίησή τους καθώς και στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην αίθουσα της άρσης βαρών, ώστε να καλυτερέψουν οι συνθήκες προπόνησης τους.
Σε ότι έχει να κάνει με την ειδοποίηση των αθλητών για την παρουσία τους στην εκδήλωση την ευθύνη είχε αποκλειστικά η διοίκηση του Άτλα, σε ότι αφορά όμως την αίθουσα βαρών ο Πρόεδρος Γ. Μαργωμένος ενημέρωσε τους αθλητές ότι στο στάδιο πρόκειται να γίνει ένα μεγάλο έργο τους επόμενους μήνες για την πλήρη ανακαίνιση του, όπου εκεί έχουν προβληθεί και η αποκατάσταση των όποιων ζημιών στις αίθουσες του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός του Δημάρχου Καλλιθέας οι κ.κ. Ζήσιμος Κωνσταντόπουλος (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου), Βάσω Μαργαρίτη (Αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια Δήμαρχος), Δημήτρης Κάρναβος (Δημοτικός Σύμβουλος & επικεφαλής «Η Καλλιθέα αλλάζει»). Οι δημοτικοί σύμβουλοι: Παναγιώτης Δημάκος (αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ), Αθηνά Εξάρχου (Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ο.Π.Α.Α.), Πέτρος Χατζηιωαννίδης (μέλος Δ.Σ. Ο.Π.Α.Α.), Γιώργος Γερολυμάτος, Παναγιώτης Γεωργούσης. Τα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Α. κ.κ. Μπάμπης Αμαραντίδης, Αριστέα Λαμέρα, Φώτης Μαρμαράς, Ηλέκτρα Γιοβανούση.  Εκπρόσωποι των Δημοτικών Κοινοτήτων κ.κ. Ζωή Κυριακούλη και Γιώργος  Αλεξίου, η κ. Μουσταφέλου από τις «Λάκαινες», ο κ. Λαπατάς σύμβουλος ΕΠΣ Πειραιά και Πρόεδρος Επιτροπής Παρατηρητών, και εκπρόσωποι των Αθλητικών Σωματείων της πόλης μας.