Κινητοποίηση στην ΔΕΗ Καλλιθέας ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Κινητοποίηση στην ΔΕΗ Καλλιθέας


Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί στα γραφεία του υποκαταστήματος της ΔΕΗ Καλλιθέας από τους φορείς και τα σωματεία που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας.

Ήταν η άμεση και μαζική απάντηση στον εκβιασμό της ΔΕΗ Α.Ε., που με την αποστολή “απειλητικού σημειώματος” ενημέρωνε ότι θα προχωρούσε στην διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτι νεαρής ασθενούς στην περιοχή μας, που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης για λειτουργία συσκευής υποστήριξης ζωτικού οργάνου, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή της. Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΔΕΗ Α.Ε. έχει εξελιχθεί στο μεγάλο τρομοκράτη της λαϊκής οικογένειας. Με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά σε εκβιασμούς οφειλετών, κόβει το ρεύμα ακόμη και σε ανέργους και ασθενείς, επιτίθεται χωρίς έλεος ακόμη και σε όσους έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν μειωμένα τιμολόγια ρεύματος και προκλητικές διευκολύνσεις πληρωμής.

Απέναντι σε όλα αυτά, αλλά και στην τελευταία απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της, η ΔΕΗ Α.Ε. μας βρήκε σθεναρά απέναντι της.

Τα ταξικά σωματεία και οι φορείς της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας άμεσα κινητοποιήθηκαν και απαίτησαν την πλήρη και συνεχή κάλυψη της ηλεκτροδότησης των λαϊκών νοικοκυριών, και ιδιαίτερα αυτών με ΑΜΕΑ, να μη μείνει χωρίς ρεύμα κανένα σπίτι εργαζόμενου, αυτοαπασχολούμενου, συνταξιούχου, ανέργου, καθώς και διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

Μετά τη μαζική παρέμβαση και τη συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της περιοχής η ΔΕΗ δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο συγκεκριμένο σπίτι.

Συνεχίζουμε! Αντιστεκόμαστε! Κανείς μόνος του στην επίθεση που δεχόμαστε! Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκό νοικοκυριό!

Σωματεία και φορείς της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας:

Παράρτημα Καλλιθέας Συνδικάτου Οικοδόμων * Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet» * Παράρτημα Καλλιθέας Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας * Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας * Επιτροπές Αγώνα Παντείου του ΜΑΣ * Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας και Γύρω Δήμων * Παράρτημα Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καλλιθέας * Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Καλλιθέας * Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας, μέλος της ΟΓΕ.