"Παρών" στις δημοτικές εκλογές δίνει και ο Νίκος Γιοβανίδης (βίντεο) ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

"Παρών" στις δημοτικές εκλογές δίνει και ο Νίκος Γιοβανίδης (βίντεο)

Ξεκινάμε Σήμερα ΜΑΖΙ, να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει.

«Άβουλα τη Θεού, φύλλον ‘κι λαΐσκεται.»

Δεν κουνιέται τίποτα χωρίς τη θέληση του Θεού.

Με σεβασμό, σε όλους εσάς, που θα διαβάσετε τις παρακάτω σκέψεις, θα ήθελα να δηλώσω ένα δυναμικό Παρών για την πόλη μας, την Καλλιθέα.

Είμαι ο Νίκος Γιοβανίδης, ένας από όλους εμάς, Καλλιθεάτης, Οικογενειάρχης, αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας, 47 ετών.

Αποφάσισα να σας μιλήσω απλά, όπως αισθάνομαι, γιατί είμαι ένας από εσάς, γιατί αυτά που σκέφτομαι και με απασχολούν, είναι αυτά που σκεφτόμαστε όλοι και μοιραζόμαστε μεταξύ μας, είναι αυτά που μας θυμώνουν και θέλουμε να τα εκφράσουμε, πιστεύω Έφτασε η Ώρα.

Έφτασε η Ώρα, να βγούμε Μπροστά…

Η παρέα μας ξεκινά να μεγαλώνει θέλουμε και εσάς μαζί να γνωριστούμε όσοι έχουμε κοινές αγωνίες για την πόλη μας, τα παιδιά μας, την εργασία μας, την καθημερινότητά μας, το μέλλον μας.

Σε λίγα χρόνια η πόλη μας θα γιορτάσει τα 135 γενέθλιά της, από το 1884 που ο λόγιος Γεώργιος Φιλάρετος (1848 – 1929) επέλεξε αυτή την περιοχή, με την Καλή Θέα προς τον Σαρωνικό, για να κατοικήσει και για να γίνει η αρχή για τη δημιουργία της σημερινής πόλης.

Χιλιάδες άνθρωποι κατοίκησαν και έζησαν σε αυτή την πόλη. Γράφτηκε η ιστορία της, πίσω από τις πόρτες κάθε σπιτιού, μέσα στους δρόμους και τις αλάνες, αλλά και τους αγώνες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Δεν αξίζει να αφήσουμε την Καλλιθέα να υποβαθμιστεί και άλλο.

Αγαπάμε την ΚΑΛΛΙΘΕΑ και ας μην έχει εντυπωσιακά δημόσια κτίσματα, αγαπάμε την ΚΑΛΛΙΘΕΑ που ακόμα αντιστέκεται, αγαπάμε την ΚΑΛΛΙΘΕΑ κι ας είναι η ομάδα μας στην Γ΄ Εθνική, αγαπάμε την ΚΑΛΛΙΘΕΑ γιατί δεν θέλουμε να μείνει άλλο στη σημερινή αφάνεια.

Θέλουμε να λέμε ότι μένουμε στην ΚΑΛΛΙΘΕΑ που έχει:

Δύο πανεπιστήμια (ΠΑΝΤΕΙΟ – ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ),
Σιβιτανίδειος Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων,
Ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ευρώπης (ΩΝΑΣΕΙΟ),
Δικό της υπερσύγχρονο λιμάνι (Διεθνής Ναυταθλητική Μαρίνα),
Δικό της γήπεδο & ομόνυμη ποδοσφαιρική ομάδα,
Και πόσα άλλα που πνίγονται, χάνονται από Διοικήσεις που δεν έβαλαν τον άνθρωπο και την πόλη στο κέντρο, αλλά συνεχίζουν ένα διαχειριστικό αδιέξοδο.
Αυτή είναι η ευκαιρία μας να απαλλαγούμε από το χθες, το ξεπερασμένο και το κομματικό.

Ξεκινάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να διεκδικήσουμε τη θέσπιση της σημασίας του: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ – ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ – ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ.

Αυτή είναι η ευκαιρία μας να εργαστούμε για :

την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

την ΑΝΑΚΤΗΣΗ των Ιστορικών Παρακαταθηκών,

την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της Επιχειρηματικότητας,

την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της Ανεργίας,

την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της Παραβατικότητας,

την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του Πολιτισμού,

την ΑΝΑΠΛΑΣΗ τοΥ Περιβάλλοντος,

την ΑΠΑΙΤΗΣΗ της Καθαριότητας,

την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ της Ναυταθλητικής Μαρίνας,

την ΑΝΑΠΛΑΣΗ της Γειτονιάς,

την ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ των νέων Αναγκών μιας Μοντέρνας Πόλης,

την ΑΝΤΙΛΗΨΗ του Ρόλου της σωστής Φωταγώγησηςτης Πόλης,

την ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ των Ιστορικών Κτιρίων,

την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ του Ανθρώπινου Δυναμικού της Πόλης,

την ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ των Υπηρεσιών του Δήμου,

την ΑΝΑΔΕΙΞΗ των Πανεπιστημίων μας (Πάντειο – Χαροκόπειο)

Δεν με εκφράζει μια προεκλογική εκστρατεία, που έχει αρχή τον πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου, αλλά με γεμίζει μια προεκλογική εκστρατεία, που θα βασίζεται στο σύνθημα: ΝΑΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑ.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, «Ένας πολυχώρος τέχνης και πολιτισμού με παγκόσμια ακτινοβολία, γεγονός που θα πρέπει να εκμεταλευτούμε ΟΛΟΙ οι πολίτες της πόλης».

Η δική μας νέα Διοίκηση, πρέπει άμεσα να αποτελέσει σημαντικό ρόλο συνεργασίας ανάμεσα στην Πόλη, σε εμάς τους Κατοίκους και το ΄Ιδρυμα.

Η Καλλιθέα έχει δύο δρόμους, έχει δύο επιλογές ή να χαρακτηριστεί η πόλη της εγκληματικότητας και της υποβάθμισης ή να γίνει η πόλη του Πολιτισμού, του Βιβλίου, του Ποδήλατου, του Τουρισμού, όσα συνθέτουν το Ωραίο.

Είναι γνωστό παράδειγμα στο εξωτερικό, δίπλα σε μεγάλα πολυτελή οικοδομήματα να συνυπάρχουν οι φαβέλες, η φτώχεια και η παρακμή.

Οι Τζιτζιφιές ασφυκτιούν και πνίγονται. Χωρίς πρόβλεψη για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι κάτοικοι πιέζονται να αντιμετωπίσουν προβλήματα που δεν λύνονται με ευχολόγια αλλά με μια δυναμική, επιστημονικά καταρτισμένη, διαλογική και ικανή Διοίκηση του Δήμου, για να μην χαθούν τα αυτονόητα.

Η Καλλιθέα μας, μια πόλη που οι κάτοικοί της δεν γνωρίζουν σε μεγάλο ποσοστό ότι είμαστε παράλιος Δήμος, όπου ένα ποσοστό κατοίκων που το ξέρει, πιστεύει ότι υπάρχει παραλία στις Τζιτζιφιές και δυστυχώς δεν γνωρίζει για όσα συμβαίνουν στο παραλιακό μέτωπο.

Καμία Διοίκηση μέχρι σήμερα, δεν ασχολήθηκε πραγματικά με τις Τζιτζιφιές καμιά Διοίκηση μέχρι σήμερα δεν κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση ανάδειξη και ενοποίηση του κορμού της πόλης με το παράλιο μέτωπο. Πολλά τα ερωτήματα και γενικότητες οι απαιτήσεις.

Χρειαζόμαστε μια ΑΠΟΦΑΣΗ του λαού της Καλλιθέας,

Απόφαση Συμμετοχής,
Απόφαση Ρήξης,
Απόφαση Άποψης,
Απόφαση Ευθύνης,
Απόφαση Συλλογικότητας.
Πήρα την Απόφαση να ξεκινήσω μια διαδρομή ενασχόλησης με τα κοινά, όχι μόνο σαν υποψήφιος Δήμαρχος, αλλά μαζί με όλους εσάς:

ΟΧΙ ως παθητικός πολίτης, αλλά ως ενεργός πολίτης,

ΟΧΙ ως ανεύθυνος πολίτης αλλά ως υπεύθυνος πολίτης,

ΟΧΙ μόνο εγώ αλλά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,

Δεν πιστεύω στο εγώ θα κάνω, αλλά στο ΕΜΕΙΣ θα κάνουμε.

Στις 26 Μαΐου 2019, θα πρέπει να πάρουμε δύσκολες Αποφάσεις.

Πόλεις με ίδια προβλήματα, βρήκαν λύσεις και τα ξεπέρασαν. Πολλοί Δήμοι μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής αντιμετωπίσανε την καθαριότητα μέσα στο ίδιο πλαίσιο λειτουργίας, ενώ ο δικός μας Δήμος απέτυχε.

Έχει καταντήσει γραφικό από τη νυν Διοίκηση, να απαντάει ότι για όλα τα προβλήματα που δεν λύνονται, φταίνε οι άλλοι.

Είναι τραγικό ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν μελετήθηκε, δεν δημοπρατήθηκε και δεν υλοποιήθηκε ούτε ένα μεγάλο έργο.

Η πόλη πνίγεται στα σκουπίδια, στην εγκληματικότητα και συγκαταλέγεται σε μία από τις χειρότερες συνοικίες του λεκανοπεδίου.

Πρέπει να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους.



ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΣΑΣ:

Έχουμε τη ΓΝΩΣΗ να χειριστούμε τις δυσκολίες.

Έχουμε το ΘΑΡΡΟΣ να εφαρμόσουμε τις αναγκαίες πολιτικές.

Έχουμε την ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ να πούμε ότι χρειάζονται ΟΛΟΙ.

Έχουμε τη ΔΥΝΑΜΗ να ελπίζουμε.

Η πορεία της οικονομίας τα τελευταία δύσκολα χρόνια είναι κρίσιμη και έχει επηρεάσει πλέον, λίγο πολύ, όλους τους Έλληνες. Η επίσημη ανεργία ξεπερνά το 1.000.000 πολίτες (με βάση στοιχεία του ΟΑΕΔ, 11ος /2018).

Η Καλλιθέα μας είναι μία λαϊκή γειτονιά, που στηρίχτηκε τα τελευταία χρόνια στο εμπόριο της και στη στρατηγική θέση της ανάμεσα στην Αθήνα και στον Πειραιά. Τα κλειστά μαγαζιά σε πολλούς δρόμους ξεπερνούν τα όσα παλεύουν να επιβιώσουν.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς έργα υποδομής, η Αγορά της Καλλιθέας, οδηγείται σε επικίνδυνα αδιέξοδα.

Η ανατροπή δεν μπορεί να γίνει με αδιαφορία. Χρειάζεται μία ειλικρινή πολιτική που να είναι Υπεύθυνη, Μοντέρνα, Καινοτόμα και Συγκεκριμένη.

Αναλαμβάνοντας την τεράστια ευθύνη απέναντι στη διεκδίκηση της Διοίκησης της πόλη μας, συνειδητοποίησα τα πολλά και μεγάλα εμπόδια που απλώθηκαν μπροστά μου έτοιμα να με κατασπαράξουν και να με αφανίσουν.

Αναζητώντας τη Δύναμη για να προχωρήσω, τη βρήκα μέσα στις χιλιάδες φωνές των συμπολιτών μου που ζητούν ΑΝΑΤΡΟΠΗ, άνθρωποι που αγαπούν την Καλλιθέα και θέλουν να γίνει η πόλη που αξίζει.

Πάμε ΜΑΖΙ να περπατήσουμε σε όλες τις γειτονιές, να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να συμφωνήσουμε, αλλά και να διαφωνήσουμε και να καταγράψουμε όσα μας απασχολούν.

Ξεκινάμε…

Εκτός από τις γειτονιές της πόλης που θα μας βρείτε μαζί με εσάς να περπατάμε … γνωρίστε μας στη σελίδα στο Facebook «Καλλιθέα ΝΑΙ» και ελάτε μαζί μας…

Γιατί η ΚΑΛΛΙΘΕΑ μας λέει ΝΑΙ και είμαστε υποχρεωμένοι να το υπηρετήσουμε για εμάς και τις γενιές που έρχονται.

Για αυτό λέμε ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΝΑΙ…

ΝΑΙ στις προκλήσεις που έρχονται
ΝΑΙ στην ποιοτική ζωή που δικαιούμαστε
ΝΑΙ στην ασφάλεια που απαιτούμε
ΝΑΙ στην καθαριότητα που μας αξίζει
ΝΑΙ στον πολιτισμό που μας εξυψώνει
ΝΑΙ στη έδρα Μητρόπολης Καλλιθέας
ΝΑΙ σε όσα μας ενώνουν ως Πόλη
Αν από τα παραπάνω άκουσες την ίδια φωνή μέσα σου μαζί με τη δική μου και των συμπολιτών μας οι οποίοι ξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε το μέλλον της πόλης πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να το κάνουμε πράξη στις 185 ημέρες που απομένουν, μέχρι τις εκλογές της 26ης Μαίου 2019.

Ένας από όλους εμάς…

Νίκος Κ. Γιοβανίδης

Γραφεία ΕΝΑΚ | Μαντζαγριωτάκη 72 | Πλατεία Δαβάκη | 4ος όροφος

Τ. 210 9575470 | Κ. 6944 303053 | kallitheanai@gmail.com