Εργατική Λέσχη Καλλιθέας: Καλλιθέα, πόλη καθαρή από φασίστες. ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας: Καλλιθέα, πόλη καθαρή από φασίστες.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου, και πριν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Καλλιθέας, μια ομάδα φασιστών με σύμβολα της Χρυσής Αυγής και με τη συνοδεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της φασιστικής παράταξης “Ελληνική Αυγή”, προσπάθησαν να εισβάλουν στην πλατεία Κύπρου, φωνάζοντας φασιστικά συνθήματα και χαιρετώντας φασιστικά και να καταλάβουν εξέδρα που είχε στηθεί από τον δήμο. Παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή πραγματοποιούνταν αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου και την ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, ενώ ταυτόχρονα πάνω στην πλατεία υπήρχε συγκέντρωση και του Παραρτήματος Καλλιθέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της ΟΓΕ, οι φασίστες αντλούσαν την αυτοπεποίθησή τους ότι θα μπορούσαν να δράσουν ανενόχλητοι, για άλλη μια φορά, με την προστασία των αστυνομικών δυνάμεων!

Γιατί πριν την προκλητική και χυδαία εμφάνιση των μελών της οργάνωσης των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες που συγκεντρώνονταν στην πλατεία βρέθηκαν αντιμέτωποι/ες με την επίσης προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων του ΑΤ Καλλιθέας, αλλά και διμοιριών ΜΑΤ που πίεζαν να διαλυθεί η αντιφασιστική συγκέντρωση. Ενώ, όχι μόνο άφησαν ανενόχλητους τους φασίστες να εισβάλουν στην πλατεία, αλλά την ίδια στιγμή, πραγματοποίησαν επίθεση με γκλοπς και χειροβομβίδες κρότου λάμψης εναντίον των μπλοκ της ΟΓΕ και του Παραρτήματος Καλλιθέας του Συνδικάτου Οικοδόμων. Παρόμοια επίθεση πραγματοποίησαν και λίγο αργότερα εναντίον των αντιφασιστών/στριών, όταν ο συγκεντρωμένος κόσμος άρχισε να αποδοκιμάζει την ανοχή της αστυνομίας απέναντι στους φασίστες και απαιτούσε να φύγει η φασιστική ομάδα από την πλατεία. Η αναίτια και προκλητική αστυνομική βία είχε σαν αποτέλεσμα να σταλούν τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο λόγω των σοβαρών χτυπημάτων που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ.

Φυσικά, παρά την αστυνομική βία, το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης κατάφερε τελικά να πετύχει τον στόχο που έθεσε: “Καλλιθέα, πόλη καθαρή από φασίστες”. Η αποφασιστικότητα και η μαζικότητα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης υποχρέωσαν τους φασίστες να μαζέψουν τις βρομιές τους και να φύγουν από την πλατεία, όταν τους έγινε σαφές ότι η αστυνομία δεν μπορούσε να συνεχίσει να τους προστατεύει.

Παρ’ όλ’ αυτά, το θράσος των φασιστών δεν εξαντλήθηκε εδώ. Στη συνέχεια προσπάθησαν και πάλι να προσεγγίσουν την πλατεία, αφού πια είχαν αποχωρήσει οι αντιφασίστες/στριες, λίγο πριν τελειώσει η παρέλαση. Αυτή τη φορά η αστυνομία επιχείρησε να τους σταματήσει, πικραίνοντας έτσι τους πολιτικούς της φίλους.

Η ένταση που ακολούθησε, αλλά και το γεγονός ότι η αστυνομία είχε εκτεθεί από την επίθεσή της στην αντιφασιστική συγκέντρωση (η είδηση της αστυνομικής βαρβαρότητας είχε αρχίσει να αναμεταδίδεται από όλα τα μέσα), την υποχρέωσε (ή υποχρέωσε τους ανωτέρους της να την υποχρεώσουν) να προβεί σε κάποιες προσαγωγές φασιστών, από τις οποίες οι 12 έγιναν αργότερα συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένα μέλος της Χρυσής Αυγής Σαλαμίνας, ο οποίος πριν λίγες μέρες είχε καταδικαστεί για τον ξυλοδαρμό ενός Πακιστανού εργάτη, αλλά παρόλ’ αυτά, συνέχισε ελεύθερος τη δράση του… στην Καλλιθέα.

Η Εργατική Λέσχη Kαλλιθέας καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την προκλητική και βάναυση επίθεση των ΜΑΤ εναντίον του δημοκρατικού λαού της Καλλιθέας, ο οποίος συγκεντρώθηκε την 25η Μαρτίου για να μην επιτρέψει να μετατραπεί η πόλη του σε άντρο δολοφονικής δράσης των ταγμάτων εφόδου των φασιστών.

Καταδικάζει την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής, η οποία, παρά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που τη δέσμευε (ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην Καλλιθέα), κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις εναντίον του δημοκρατικού λαού της Καλλιθέας.

Καταγγέλλει επίσης την απόφαση της κυβέρνησης και της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες.

Η Εργατική Λέσχη της Καλλιθέας στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης μας και τις πρωτοβουλίες του Αντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου και καλεί τον λαό της Καλλιθέας, μετανάστες/στριες, πρόσφυγες και ντόπιους, σε κοινό αγώνα ενάντια στη φασιστική απειλή. Σε αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας
Λασκαρίδου 134
https://ift.tt/1bxXMih
https://ift.tt/1tvfUhj