Πέταξε εκτός Κυπέλλου τον Άρη και συνεχίζει με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στις 10/01 ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Πέταξε εκτός Κυπέλλου τον Άρη και συνεχίζει με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στις 10/01


Το γκολ του Αλεχάντρε Ντακόλ έφτανε και περίσσευε στην Καλλιθέα που παρά το 2-1 του Άρη πήρε το εισιτήριο και πέταξε εκτός τους «κιτρίνους»!

Ο Άρης από τα πρώτα λεπτά έκλεισε την Καλλιθέα στα καρέ της προσπαθώντας με πίεση να «σπάσει» την αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων. Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας όμως υστερούσαν σε φαντασία και σε τελική προσπάθεια. Μέχρι το πρώτο 20λεπτό δεν δημιούργησε ευκαιρία για γκολ με τον Αλκαράθ να ζητάει κίνηση χωρίς την μπάλα από όλους τους παίκτες.

Η Καλλιθέα με το 3-1 του πρώτου αγώνα κατάφερε να αποφύγει τα λάθη όχι όμως και τα σκληρά μαρκαρίσματα με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην τα τιμωρεί. Έτσι η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα μη έχοντας να χάσει τίποτα συνέχισαν να παίζουν δυνατά και σε κάποιες στιγμές και επικίνδυνα. Οι φιλοξενούμενοι από το πουθενά κόντεψαν να πετύχουν γκολ. Στο 8ο λεπτό Από το βολέ του Κατσούλη η μπάλα έφτασε στον Ντακολ, όμως το σουτ του Βραζιλιάνου ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα ο Βελλίδης να μπλοκάρει την μπάλα.
Γκολ με Σουνά
Λίγο πριν συμπληρωθεί το μισάωρο ο Άρης ανέβασε απόδοση πιέζοντας την εστία της Καλλιθέας. Στο 24' μετά από σέντρα του Τριανταφυλλάκου ο Σουνάς πήρε την κεφαλιά που κατέληξε στα χέρια του Κατσούλη. Οι Θεσσαλονικείς που μείωσαν τα λάθη τους κατάφεραν στο 29? να πετύχουν το γκολ με τον Σουνά. Η φάση ξεκίνησε από τον Τριανταφυλλάκου που έκανε το σουτ και μετά από μία κόντρα και ένα λάθος της άμυνας της Καλλιθέας ο Σουνάς από πολύ καλή θέση δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με σουτ.
Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να πιέζουν για το δεύτερο γκολ που θα του εξασφάλιζε την πρόκριση, εκτός από την σωστή υπόδειξη Ντίτσιου στο πέσιμο του Γιαννιώτα, ο ρέφερι από την Πρέβεζα είχε λανθασμένες υποδείξεις όπως στη φάση που χτύπησε ο Κατσούλης από τον Χριστοφιλέα. Ο Ντίτσιος έδειξε επιθετικό φάουλ με αποτέλεσμα να σταματήσει η προσπάθεια του Άρη για το δεύτερο γκολ.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο εκπληκτικός τρύπωσε στην άμυνα της Καλλιθέας ύστερα από σέντρα του Καζναφέρη όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κατσούλη.

Ντακόλ και 1-1

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές δεν έκαναν καμία αλλαγή σε πρόσωπα, αλλά και σε σχήματα. Συνέχισαν με τις ίδιες 11αδες με τον Άρη να προσπαθεί να πάρει το κέντρο και την Καλλιθέα να ανεβάζει περισσότερους παίκτες στην εστία του Βελλίδη.
Ο Βελλίδης στο 57ο λεπτό πάγωσε καθώς στην πρώτη κατεβασιά της Καλλιθέας ήρθε η ισοφάριση με τον Ντακόλ. Ο Ατματζίδης είδε τον Βραζιλιάνο να ξεπετάγεται πίσω από τα δύο στόπερ του Άρη και με ιδανικό πλασέ πέτυχε το γκολ. 1-1. Με 10 η Καλλιθέα και 2-1
Μια ανόητη ενέργεια του Καλτσά στο 65ο λεπτό, χτύπησε τον Σούνα τον έστειλε στα αποδυτήρια αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα.
Το σκηνικό μέχρι και το τέλος του αγώνα ήταν οι παίκτες της Καλλιθέας να κάνουν καθυστέρηση και τον Άρη να προσπαθεί, αλλά τις περισσότερες φορές με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσει στην εστία του Κατσούλη. Στις λίγες καλές στιγμές που δημιούργησαν οι Θεσσαλονικείς μετά την ισοφάριση ήταν αυτή στο 80ο λεπτό Διαδοχικά οι Μαργαρίτης, Αγγελούδης και Σουνάς δεν μπορούν να στείλουν με σουτ την μπάλα στα δίχτυα και ενώ ο Κατσούλης είχε κάνει μία κακή έξοδο και ήταν εκτός εστίας.
Το γκολ του Πουλίδο, σουτ μέσα από την μικρή περιοχή στο 82ο λεπτό έφερε και πάλι θετικές σκέψεις στο Βικελίδης με τον κόσμο να σπρώχνει τους παίκτες του Άρη για το τρίτο γκολ που θα πάει το ματς στην παράταση.
Το γκολ του Πουλίδο στο 82ο λεπτό δεν έφτανε για τον Άρη για να περάσει την Καλλιθέα. Η ζημιά για τους Θεσσαλονικείς έγινε στο Ελ Πάσο όπου ηττήθηκε με 3-1. Ο Ντακόλ που ήταν ο μεγάλος Πρωταγωνιστής στην πρώτη αναμέτρηση πέτυχε γκολ και απόψε το βράδυ στο 56?. Ο Άρης που ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος άνοιξε το σκορ στο 29 με τον Σουνά.

ΑΡΗΣ (Αλκαράθ): Βελλίδης, Γιαννίτσης, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος, Οικονομόπουλος, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Σουνάς, Καραγιάννης(58? Αγγελούδης), Κοέλιο.

Καλλιθέα (Παπακώστας): Κατσούλης, Μουσταφίδης, Αρβανίτης, Χριστοφιλέας, Φραγκής(86? Σεμπέκος), Φερέιρα, Σίλβα(67? Κατσικογάννης), Καλτσάς, Ατματζίδης, Μαρουκάκης(76? Πλάτανος), Ντακόλ.