Καλλιθέα: Επίθεση εναντίον μεταναστών σε λαϊκή αγορά ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Καλλιθέα: Επίθεση εναντίον μεταναστών σε λαϊκή αγορά


Δολοφονική επίθεση σε βάρος δύο μεταναστών σημειώθηκε την Παρασκευή 30/11 στη λαϊκή αγορά στη συμβολή των οδών Αριστείδου και Χαροκόπου στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με το 902.gr, ομάδα έξι χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε έναν Αιγύπτιο ψαρά και σε έναν Πακιστανό μικροπωλητή. Ο Αιγύπτιος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ όπως καταγγέλλει ο Πακιστανός μικροπωλητής, οι δράστες του έκλεψαν και την τσάντα όπου είχε τα χρήματά του.
Άμεση είναι η αντίδραση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, η οποία πραγματοποίησε συγκέντρωση στη λαϊκή αγορά, καταγγέλλοντας τη δολοφονική επίθεση.

Την επίθεση κατήγγειλε το ΚΚΕ. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οργανωμένη ομάδα τραμπούκων με τα διακριτικά και τον τρόπο δράσης της «Χρυσής Αυγής», ξυλοκόπησαν άγρια και λήστεψαν μικροπωλητές στη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας, στέλνοντας έναν σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο. Η ναζιστική δράση και τρομοκρατία της «Χρυσής Αυγής» πρέπει να συναντήσει την όλο και πιο αποφασιστική καταδίκη των εργαζόμενων, της νεολαίας, του λαού. Το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει τα μονοπώλια και την εξουσία τους μπορεί να αντιμετωπίσει, να κόψει τη φόρα και στις φασιστικές ομάδες και στους μηχανισμούς του συστήματος που τις στηρίζουν».