ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 21/04 ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 21/04

 
Ποδηλατικό Γύρο της Καλλιθέας  για παιδιά και ενήλικες οργανώνουν την Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 ο Δήμος και ο Ποδηλατικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καλλιθέας «Περί Ποδηλάτου».
Χώρος συγκέντρωσης είναι η Πλατεία Δαβάκη, όπου από ώρες 10:00 έως 12:00 θα πραγματοποιηθούν ποδηλατικές, εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ θα φιλοξενείται και έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Καλύβα. Στις εκπαιδευτικές δράσεις περιλαμβάνονται μαθήματα οδήγησης, συντήρησης και ασφάλειας του ποδηλάτου. Εξάλλου, σε συνεργασία με το Κ.Ε.Α.Τ. και την ποδηλατική Ομάδα Tandem Bike, στις δραστηριότητες θα μετάσχουν και παιδιά με ειδικές ικανότητες.
Ο Ποδηλατικός Γύρος θα ακολουθήσει δύο διαδρομές για παιδιά και ενήλικες, οι οποίες θα διέλθουν από ιστορικά σημεία της Καλλιθέας και έχουν ως εξής:
 
1. Μικρή ποδηλατική βόλτα για τα παιδιά
Ώρα 11.45: Πλ. Δαβάκη (έναρξη) – λεωφ. Θησέως (κάθοδος) - δεξιά στην οδό Ιατρίδου - δεξιά στην οδό Παν. Τσαλδάρη (πάρκο Ιλισσού) - δεξιά στην οδό Σιβιτανίδου - Πλ. Δαβάκη (τερματισμός)          
2. Ποδηλατικός Γύρος Καλλιθέας - «Γνωρίζουμε τα ιστορικά κτίρια της Καλλιθέα κάνοντας πετάλι».
Ώρα 12.30: Πλ. Δαβάκη (έναρξη) – λεωφ. Θησέως (άνοδος) - δεξιά στην οδό Γρηγ. Λαμπράκη- ευθεία στην οδό Δημοσθένους (κάθοδος) - αριστερά στην οδό Σκρά - δεξιά στην οδό Δοϊράνης (κάθοδος) - δεξιά στην οδό Ευριπίδου - δεξιά στην οδό Πεισιστράτου - δεξιά στη λεωφ. Θησέως (άνοδος) - αριστερά στην οδός Λυσικράτους - δεξιά στην οδό Νικ. Ζερβού - δεξιά στην οδό Μεγαλουπόλεως - δεξιά στην εκκλησία της Αγ. Ελεούσης- αριστερά στη λεωφ. Θησέως (άνοδος) - αριστερά στην οδό Σπάρτης - δεξιά στην οδό Λασκαρίδου - δεξιά στην οδό Αγ. Πάντων - δεξιά στη λεωφ. Θησέως (κάθοδος) και Πλ. Δαβάκη (τερματισμός).
 
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και ειδική κάλπη θα συγκεντρώνονται οι απόψεις των πολιτών για τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου στην Καλλιθέα.