Με μεγάλη επιτυχία «έκλεισε» το 3ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία «έκλεισε» το 3ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, με αφιέρωμα στην Γαλλία. Η συγκεκριμένη διοργάνωση εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Europe For Culture), με διάδοση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τ ο ΜΦΔΚ 2018 συμπεριέλαβε στις δράσεις του Θεματικές παραστατικών τεχνών, αλλά και γαστρονομία, καθώς και μία πολύ σημαντική διάλεξη, με την οποία το Φεστιβάλ συντονίστηκε με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, και το πνεύμα του Αλμπερ Καμύ. Για άλλη μία φορά πετύχαμε την ανάδειξη του αστικού ιστού του Δήμου μας, φιλοξενώντας Παραστάσεις και δρώμενα στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, το Θέατρο ΙΖΟΛΑ, τις πλατείες Δαβάκη και Κύπρου, την Λεωφόρο Θησέως, την επικάλυψη του ποταμού Ιλισού με το ΚΠΙΣΝ, με δράσεις τόσο στον Πύργο των βιβλίων όσο και στο Φάρο. Το ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 2018 αγκάλιασε τις δομές του Δήμου, με την συνεργεία της Φιλαρμονικής, του Δημοτικού Ωδείου και το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας, ενώ ταυτόχρονα φιλοξένησε και παραστάσεις αναγνωρισμένων καλλιτεχνών όπως ο Στέλιος Καλαθάς, ο Βασίλης Αναστασίου, ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος.
Οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Θερινού Σινεμά που κράτησε ¨Κινηματογραφικά¨ τα βράδια των Καλλιθεατών στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι, αξιοποιήθηκαν για μια ρετροσπεκτίβα Γαλλικού σινεμά, ενώ παραστάσεις όπως η Συναυλία της Παιδικής Συμφωνικής Ορχήστρας, υπό την Νίνα Πατρικίδου, και η 1η Πανελλήνια Παρουσίαση της Οπερας ¨Ιππόλυτος και Αρικία¨ με την Orchestre du Solcil σε μουσική διεύθυνση Ελευθερίου Καλκάνη και διδασκαλία Μαρίτας Παπαρίζου σφράγισαν τον ποιοτικό προσανατολισμό του Φεστιβάλ.
Το Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας 2018 , που έτυχε των αιγίδων του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και του ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ, κλείνει με την πανηγυρική εκδήλωση στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ, με τους Μάριο Παντελιάδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση, παρουσία της επίσημης αντιπροσωπείας της αδελφοποιημένης με την Καλλιθέα, Γαλλική πόλη Sartouville, που βρίσκεται στην διοικητική περιφέρεια των Παρισίων (Ile-de-France).
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την συμμετοχή των Καλλιθεατών στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Ο δήμος Καλλιθέας συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του πολιτισμού με πλήθος εκδηλώσεων όλο το χρόνο. Ειμαστε περήφανοι για το θεσμό του Μεσογειακού Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας. Φέτος ήταν η 3η χρονιά και ήταν αφιερωμένο στην Γαλλία. Ένα Φεστιβάλ, πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα. Με έμπνευση από την ιστορία και την κουλτούρα της Μεσογείου. Ευχαριστούμε το κοινό για την θερμή συμμετοχή του αλλά και τους διοργανωτές και καλλιτέχνες για την μεγάλη επιτυχία του.
Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μανώλης Κωστάκης δήλωσε την στήριξή του στο Θεσμό, με την διαρκή παρουσία του, σε όλες τις δράσεις, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό του ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 2019.