Κινηματογραφική βραδιά στην Καλλιθέα, στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδας – Καζακστάν ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Κινηματογραφική βραδιά στην Καλλιθέα, στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδας – Καζακστάν

Μια αντιπροσωπευτική ταινία της ζωής στη στέπα του Καζακστάν με τίτλο «Ο γέροντας», είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό που στην πλειονότητα του ανήκε στην κοινότητα των Ποντίων, την Παρασκευή το βράδυ στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας.

Η παράσταση διοργανώθηκε από την πρεσβεία του Καζακστάν στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Καζακστάν που έχει επικυρωθεί με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, του πολιτισμού, στην προσέλκυση επενδύσεων, στη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε μεγάλα έργα υποδομής στο Καζακστάν και στη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Συνεργασία η οποία μπορεί να επεκταθεί και στην παραγωγή από κοινού ταινιών καθώς και «οι δύο χώρες έχουν να επιδείξουν άριστη εμπειρία και τεχνογνωσία στον συγκεκριμένο τομέα», όπως επισήμανε ο παριστάμενος πρώην υπουργός και βουλευτής ΝΔ Βύρων Πολύδωρας. Με την ολοκλήρωση της προβολής ο κ. Πολύδωρας χαρακτήρισε την ταινία άψογη από τεχνική άποψη καθώς και άκρως ενδιαφέρουσα και ρεαλιστική για την ζωή στη Στέπα. «Ο γέροντας, σκληραγωγημένος νομάς ικανός να επιβιώνει στο αδυσώπητα σκληρό περιβάλλον με ανθρωπιά και συμπόνια αλλά και αντάξιος αντίπαλος του λύκου του κυρίαρχου άρχοντα της στέπας» Μια ταινία για μια περιοχή όπου έζησαν και αγάπησαν πολλοί συμπατριώτες μας, από την περιοχή του Πόντου και όχι μόνον…».

Την άριστη πολυεπίπεδη συνεργασία των δύο χωρών επιβεβαίωσε και ο επιτετραμμένος Πολιτιστικού και Ανθρωπιστικού τομέα της Πρεσβείας του Καζακστάν Αμπζάλ Ιμανκούλοβ. Ανέφερε ότι στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας έχουν προβληθεί στην Αθήνα ακόμη δύο ταινίες για την ζωή του προέδρου του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ.

Το διάστημα αυτό, ανακοίνωσε ο κ. Ιμανκούλοβ, γυρίζεται μια μεγάλη παραγωγή βασισμένη σε ιστορικά στοιχεία από τον Ηρόδοτο για τη ζωή των Σκύθων γυναικών, «των γνωστών αμαζόνων η οποία θα προβληθεί εδώ την ερχόμενη άνοιξη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ