Η ΛΑϊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ για το μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Η ΛΑϊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ για το μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ

Η   διοίκηση   του   Δήμου   Καλλιθέας   ψήφισε   πρόσφατα   Μνημόνιο   Συνεργασίας   του   Δήμου Καλλιθέας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ, που θα ισχύει μέχρι και το τέλος του 2023. Ανάμεσα στα άλλα προβλέπει την αγορά περιπολικών αυτοκινήτων από το δήμο, αλλά και την κάλυψη των δαπανών των εκδηλώσεων της ΕΛ.ΑΣ σε σχολεία, ΚΑΠΗ και άλλες  δομές του δήμου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες.Αξιοποιεί τα υπαρκτά προβλήματα εγκληματικότητας στις λαϊκές γειτονιές, με ένταση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής.
Η πολιτική αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με τις πολιτικές της Ε.Ε. για χειραγώγηση του λαϊκού κινήματος, που συνοδεύεται από τον παραπέρα περιορισμό και την κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Τα μέτρα αυτά στόχο έχουν όσους αμφισβητούν και αγωνίζονται,ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Επιδιώκουν το χτύπημα των εργατικών αγώνων, του μαθητικού και νεολαιίστικου κινήματος,των αντιφασιστικών αγώνων, του κινήματος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Η   κυβέρνηση   αξιοποιεί   το  κλίμα   ανασφάλειας   που   καλλιεργείται   στα   λαϊκά   στρώματα.
Επιδιώκει την εμπέδωση μιας ‘‘νέας σχέσης’’ με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι  δήμοι μέσα και από τα Μνημόνια Συνεργασίας με την κυβέρνηση και την αστυνομία, με την επίκληση της αντιμετώπισης  προβλημάτων όπως η παραβατικότητα και τα ναρκωτικά.Όλα αυτά τα αντιλαϊκά – κατασταλτικά μέτρα θα εντείνουν την αστυνομοκρατία, το φακέλωμα,τον έλεγχο του λαϊκού κινήματος σε κάθε γειτονιά.
Δημιουργείται κλίμα για την διεύρυνση μηχανισμών χαφιεδοποίησης και βέβαια παρουσίας‘‘πρόθυμων’’ πολιτών που αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν το νόμο και την τάξη στην περιοχή τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κινητοποίησε αστυνομικές δυνάμεις, εισαγγελία, άσκησε ποινικές διώξεις, με σκοπό να προστατεύσει την εργοδοτική πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.Είναι αυτή που ευθύνεται για την ακραία φτωχοποίηση και την ανεργία των λαϊκών μαζών.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας καλεί το λαό της πόλης μας να μη συναινέσει στα νέα μέτρα που θα εντείνουν την αστυνομοκρατία και την καταστολή των λαϊκών αγώνων.