Ο Γιώργης Χριστοδούλου έρχεται στο ΚΠΙΣΝ, ως σύγχρονος παραμυθάς, με ελεύθερη είσοδ ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ο Γιώργης Χριστοδούλου έρχεται στο ΚΠΙΣΝ, ως σύγχρονος παραμυθάς, με ελεύθερη είσοδ

O τραγουδιστής και ηθοποιός Γιώργης Χριστοδούλου, σε ρόλο σύγχρονου παραμυθά, ερμηνεύει μοναδικά τραγούδια από την εποχή του μεσοπολέμου και αφηγείται την ιστορία που κρύβεται πίσω τους.


• Γιατί ένα τραγούδι του Κώστα Γιαννίδη άργησε δέκα χρόνια να γίνει επιτυχία;
• Υπήρξαν άραγε talent shows στην Αθήνα πριν ακόμα κι από το 1950; Κι αν ναι, πώς ήταν;
• Ποια τεράστια επιτυχία που δεν σταμάτησε να διασκευάζεται ξανά και ξανά από τότε που κυκλοφόρησε έως σήμερα, είχε αρχικά απορριφθεί από τη δισκογραφική εταιρεία και γιατί;
• Γιατί έκλεισε η Μάντρα του Αττίκ το 1940;
• Πώς μια pop επιτυχία της εποχής έγινε το γνωστό σε όλους Κορόιδο Μουσολίνι;
• Και ποιο ήταν το πρώτο ελληνικό τραγούδι, πριν ακόμα κι από τα Παιδιά του Πειραιά, που έκανε διεθνή καριέρα;

Αυτά και άλλα πολλά, αποκαλύπτονται σε μια μουσική διαδραστική παράσταση με τη ζεστή φωνή του Γιώργη Χριστοδούλου που ερμηνεύει με θεατρικότητα, χιούμορ, αλλά και συγκίνηση αγαπημένα τραγούδια. Μαζί του δύο εξαιρετικοί μουσικοί, ο Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και το ακορντεόν και ο Κώστας Κλάγκος στο κοντραμπάσο.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες ερμηνευτές όπως οι Αρλέτα, Νένα Βενετσάνου, Νίκος Ξυδάκης, Νότης Μαυρουδής, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ηρώ, και Διονύσης Σαββόπουλος. Έχει κυκλοφορήσει οκτώ προσωπικά άλμπουμ ανάμεσα τους και το άλμπουμ με τίτλο Καντάδα με μελωδίες των Αττίκ, Γιαννίδη, Ραπίτη, Θεοφανίδη κ.α., που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Από το 2003 γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές και έχει συνεργαστεί με τους Λάκη Λαζόπουλο, Θοδωρή Αθερίδη, Δημήτρη Λιγνάδη, κ.α. Το καλοκαίρι του 2016 παρουσίασε με συνεργάτες του για πρώτη φορά σε μια sold out συναυλία τα χαμένα αδισκογράφητα γαλλικά τραγούδια του Αττίκ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Πληροφορίες:

Κυριακή 28/10
21.00
ΦΑΡΟΣ
ΚΠΙΣΝ (Λεωφόρος Συγγρού 363, Καλλιθέα)
Είσοδος ελεύθερη

mononews.gr