Ψαλιδόπουλος: «Ο κ. Δήμαρχος φοβάται την Αριστερά» ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Ψαλιδόπουλος: «Ο κ. Δήμαρχος φοβάται την Αριστερά»

Με σημείωμά του στο ενημερωτικό φυλλάδιο του Κέντρου Κοινότητας, το οποίο λειτουργεί στην Καλλιθέα, από τον Ιούνιο του 2018, μαζί με Παράρτημα του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος χαρακτηρίζει μόνος του ως «πρωτοπόρο» την κοινωνική πολιτική του Δήμου.
Αυτή η αστειότητα δεν θα είχε καμία αξία, εάν δεν αποσκοπούσε συνειδητά να παραπλανήσει τους πολίτες. Διότι, η αλήθεια, την οποία ο κ. Κάρναβος δεν τολμά να παραδεχθεί, είναι ότι:
1.    Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα υπηρεσιακή δομή, η οποία σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Σκοπός του είναι η δημιουργία ενός τοπικού κόμβου για την εξυπηρέτηση και τη σύνδεση των πολιτών που δικαιούνται κρατικής υποστήριξης με όλα τα σχετικά κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες.
2.    Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος Καλλιθέας χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής με ποσό ύψους 693.120 € για την αρχικώς τριετή περίοδο λειτουργίας του Κέντρου.
3.    Η υπαγωγή της λειτουργίας των Κέντρου Κοινότητας στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου αποτελεί επίσης κυβερνητική επιλογή, η οποία επιβεβαιώνει τη σημασία, την οποία η σημερινή Κυβέρνηση αποδίδει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. 
Ο κ. Δήμαρχος αποκρύπτει ή παραποιεί την αλήθεια, διότι φοβάται την κοινωνική πολιτική της Αριστεράς. Χωρίς αυτές τις μεθοδεύσεις, ας εξηγήσει γιατί δεν έχει να επιδείξει κάποιο ουσιώδες έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του.