Ψαλιδόπουλος: Η Καλλιθέα είναι μια ασφαλής πόλη ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Ψαλιδόπουλος: Η Καλλιθέα είναι μια ασφαλής πόλη

Σχόλιο του υποψηφίου δημάρχου της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» με αφορμή εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής» για τη δημόσια ασφάλεια στην Καλλιθέα

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», έχοντας η ίδια εγκαινιάσει την πρόσκληση των άλλων δημοτικών παρατάξεων στις δικές της προεκλογικές δραστηριότητες, εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση του συνδυασμού «Προοπτική Ζωής» υπό τον κ. Κώστα Ασκούνη με αντικείμενο τη δημόσια ασφάλεια στην Καλλιθέα. Δεν πρόκειται για πράξη του πρωτοκόλλου, αλλά για ενέργεια ουσίας.
Ο συνδυασμός και ο ίδιος προσωπικά θεωρούμε ότι η Καλλιθέα είναι μια ασφαλής πόλη. Επιθυμώ να απευθύνω προς τη διοίκηση και το προσωπικό των τοπικών αστυνομικών αρχών τις ευχαριστίες μας για τη δράση τους. Την κατανοούμε ως έκφραση της υποχρέωσης του Κράτους να υπερασπιστεί το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να ζουν σε συνθήκες νομιμότητας και ασφάλειας. Οι αστυνομικοί, εργαζόμενοι και οι ίδιοι σε δύσκολες περιστάσεις, επιτυγχάνουν στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Κάθε αμφισβήτηση αυτής της πραγματικότητας, η οποία μπορεί να απορρέει από αντιπολιτευτικό ζήλο εναντίον της Κυβέρνησης ή της δημοτικής αρχής, δεν είναι υπεύθυνη πράξη. Διότι, το μήνυμα προς τον υπόκοσμο πρέπει να είναι ένα και κοινό: οι αιρετοί και οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ευρίσκονται σταθερά σε κοινό μέτωπο εναντίον του εγκλήματος, το οποίο προσβάλλει την τιμή και τα συμφέροντα των πολιτών. Διαφωνώ με την αντίληψη, την οποία η εκδήλωση του κ. Κώστα Ασκούνη θέλησε να αφήσει.
Δεν παραλείπω μια ακόμη βασική μας θέση. Σε μια εποχή, κατά την οποία οι αξίες και η ιστορία του έθνους έχουν γίνει αντικείμενο άθλιας εκμετάλλευσης, το μήνυμά μας προς το προσωπικό των αστυνομικών δυνάμεων είναι ένα και απλό: αυτό που πρέπει να φοβούνται δεν είναι η εκδήλωση της αντιφασιστικής κινητοποίησης των πολιτών, αλλά ο ίδιος ο νεοφασισμός. Αυτός είναι ο εχθρός του κράτους δικαίου, το οποίο καλούνται να υπηρετήσουν.