Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας ο Καλλικράτης στα δικαστήρια ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας ο Καλλικράτης στα δικαστήρια

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας ο Καλλικράτης στα δικαστήριαΕπέστρεψαν στον αποστολέα το Προεδρικό Διάταγμα για τη συγχώνευση των 301 Ειρηνοδικείων της χώρας, οι σύμβουλοι Επικρατείας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, έλαβε με αυτόν τον τρόπο την προσωρινή αναβολή της διαδικασίας, μέχρι να στείλει όλα τα στοιχεία που εκπληρώνουν τον στόχο του “εξορθολογισμού του χάρτη των δικαστηρίων”.

Η διαδικασία άρχισε να κάνει τα πρώτα της βήματα επί υπουργίας Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος είχε αποστείλει ερωτήματα στις Ολομέλειες των Εφετείων της χώρας, προκειμένου να εκφράσουν τη γνώμη τους για τη συγχώνευση των Ειρηνοδικείων, που υπάγονται στις περιφέρειές τους.

Οι δικαστές επικαλούνται εκτός των άλλων, σχετική έκθεση του 1980, που αναφέρει ότι από τη συγχώνευση είχε προκληθεί “χάος στην κάλυψη των δικαστηριακών αναγκών."

Επιπλέον, οι σύμβουλοι Επικρατείας τονίζουν ότι η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων δεν μπορεί να γίνει «εδώ και τώρα», αλλά πρέπει να οριστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για τη μεταφορά των υποθέσεων, τον προσδιορισμό και την εκδίκασή τους και να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία των εναπομεινάντων Ειρηνοδικείων.

24h NewsRoom