Ξάφρισαν» πάνω από ένα εκατ. ευρώ μέσω ΑΤΜ - τους συνέλαβαν στην Καλλιθέα! ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ξάφρισαν» πάνω από ένα εκατ. ευρώ μέσω ΑΤΜ - τους συνέλαβαν στην Καλλιθέα!

Ενας 42χρονος και μία 33χρονη συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας έπειτα από ύποπτες αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ τραπεζών.

Προηγήθηκε αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για οργανωμένη δράση ατόμων που προβαίνουν σε συστηματικές αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών από ΑΤΜ, με τη χρήση «ύποπτων» τραπεζικών καρτών ανάληψης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας.

Για τη σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν στην Καλλιθέα, μετά από αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 14 κάρτες αναλήψεων τύπου Maestro, χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που εδρεύει στις Δυτικές Ινδίες, καθώς και 1.900 ευρώ από ανάληψη που είχαν πραγματοποιήσει πριν τη σύλληψή τους.

Οπως προέκυψε, από τις 29 Απριλίου έως τις 27 Μαϊου 2013, με την ίδια μεθοδολογία και με χρήση των συγκεκριμένων καρτών, είχαν πραγματοποιήσει μεγάλες αναλήψεις, ύψους 1.153.600 ευρώ, ενώ επιχείρησαν να εκταμιεύσουν άλλα 67.100 ευρώ από ΑΤΜ χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας (Interpol), διερευνάται η προέλευση των χρημάτων και οι εμπλεκόμενοι-δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών των εν λόγω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Διερευνάται, επίσης, το συνολικό ύψος της απάτης και η πηγή προέλευσης των χρημάτων. 

Σε κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 mm στο σπίτι του 42χρονου, ενώ κατασχέθηκαν και τα κινητά τηλέφωνά τους.

Σε κατάστημα όπου εργαζόταν ο 42χρονος, εντοπίστηκε εγκατεστημένο ολοκληρωμένο σύστημα (χυτήριο) τήξεως-επεξεργασίας μετάλλων (πιθανόν ευγενών μετάλλων), ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 10 φυσίγγια των 9mm επιμελώς κρυμμένα μέσα σε ειδική κρύπτη σε καναπέ, ένας γεμιστήρας με 6 φυσίγγια 32 AUTO, 2 κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, συσκευή αποθήκευσης (usb), σκληρός δίσκος, χαρτονομίσματα Ρουμανίας και Τουρκίας, σφραγίδες ξένων εταιρειών, 6 γραμμάτια συνολικού ποσού 15.000 ευρώ, πλήθος εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων και πλήθος φορολογικών και τραπεζικών στοιχείων που σχετίζονται με την παράνομη δράση τους.

Οι δύο συλληφθέντες ήδη προφυλακίστηκαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για πλαστογραφία, απάτη και απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο 42χρονος κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα δύο άτομα που αναζητούνται προκειμένου να εξακριβωθεί και ταυτοποιηθεί πλήρως η συμμετοχή τους στις παράνομες αυτές δραστηριότητες