H Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Καλλιθέα ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

H Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Καλλιθέα

Με το ίδιο πάθος για τη μουσική και δεκάδες μουσικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια, επιστρέφει και φέτος, για 14η χρονιά, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (ΕΓΜ), στις 19, 20 και 21 Ιουνίου. Με σλόγκαν «Κάνε τη Μουσική, γίνε η Γιορτή», ο αγαπημένος θεσμός του μουσικόφιλου κοινού, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα υποδεχτεί τους εκατοντάδες καλλιτέχνες, που θα συμμετάσχουν σε αυτό το μουσικό τριήμερο «πανηγύρι».

Οι εκδηλώσεις στην Καλλιθέα:
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΚΑΛΥΨΩ» 
10η Συνάντηση Φιλαρμονικών Ορχηστρών στο Δήμο Καλλιθέας / Ώρα έναρξης: 19.00 Φιλαρμονικές Ορχήστρες των Δήμων Αιγάλεω, Περιστερίου, Καλλιθέας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 
Οι Αμερικανοί συνθέτες συναντούν το Μάνο Χατζιδάκι / Ώρα έναρξης: 19:30 Μουσικά Σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Καλλιθέας «Οδυσσέας Δημηριάδης», σε Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ορέστης Μπαζός 


Ιστορικό της Γιορτής της Μουσικής 
Το 1982, την 21η Ιουνίου -συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου- με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου υπουργού Πολιτισμού, Jack Lang, και την υποστήριξη του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού, γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά η Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να βγουν «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους».

Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής καθιερώνονται πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις (29 το 2012).

Φέτος, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» / Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και σε συνδιοργάνωση με τους δήμους Αθηναίων, Αγ. Δημητρίου, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου και Σαλαμίνας καθώς και σε συνεργασία με Μουσεία, Ιδρύματα, Ωδεία και Πολιτιστικά Κέντρα, περισσότερες από 60 εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε διάφορα σημεία της Αττικής.