Συγκέντρωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας Μοσχάτου ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Συγκέντρωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας Μοσχάτου

Συγκέντρωση στην Καλλιθέα Τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, στις 7:30 μ.μ. θα γίνει νέα σύσκεψη συντονισμού και αγώνα, στο θέατρο των σχολείων 3-27, στη μεταμόρφωση (είσοδος από οδό Πλάτωνος). Καλούμε όλους τους Συλλόγους, Ενώσεις, Σωματεία και Συλλογικότητες της περιοχής μας να δηλώσουν δυ-ναμικό παρόν και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις.
Το απόγευμα της Παρασκευής, 30-5-2014, έγινε συγκέντρωση στην Πλατεία Δαβάκη και μοίρασμα έντυπου ενημερωτικού υλικού στους πολίτες και εργαζόμενους της Καλλιθέας. Ιδιαί-τερα δυναμικό και συγκινητικό τόνο έδωσαν στη συγκέντρωση οι μαθητές του 27ου Δημ. Σχο-λείου, που επί δύο ώρες με συνθήματα και τραγούδια διατράνωσαν την απόφαση και την προ-σπάθεια όλων μας να μη γίνει η συγχώνευση των σχολείων στην Καλλιθέα. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας, στην Καλλιθέα ήταν πολύ μεγάλη και όλοι δήλωναν τη συμπαράστασή τους για να μη γίνουν συγχωνεύσεις σχολείων. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε το μέ-λος του Δ.Σ. της ΔΟΕ Θανάσης Αγαπητός.
Την ίδια ώρα στο 3ο Δημ. Σχολείο πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση γονέων, η οποία διατράνωσε την πεποίθησή της για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, στις 7:30 μ.μ. θα γίνει νέα σύσκεψη συντονισμού και αγώνα, στο θέατρο των σχολείων 3-27, στη Μεταμόρφωση (είσοδος από οδό Πλάτωνος). Καλούμε όλους τους Συλλόγους, Ενώσεις, Σωματεία και Συλλογικότητες της περιοχής μας να δηλώσουν δυ-ναμικό παρόν και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις.
Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες ενημέρωσης, καλέσματα και επιστολές προς τον Δήμο Καλλιθέας να πάρει απόφαση εναντίον των συγχωνεύσεων, μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκρι-θεί στο κοινό αίσθημα. Καλούμε το Δήμο Καλλιθέας, έστω αυτή τη στιγμή να κάνει συνεδρία-ση του Δημοτικού Συμβουλίου και να συνταχθεί με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και τους μαθητές.
Η ανοιχτή δράση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών στην πλατεία Δαβάκη, ήταν η πρώτη α-νοιχτή, κοινωνική δραστηριότητα, εδώ και πολλά χρόνια. Η εμπειρία αυτή μάς δείχνει το δρόμο για ανάλογες δράσεις το επόμενο διάστημα. Καλούμε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους να ενισχύσουν με την παρουσία τους το Σωματείο