Προβλήματα με συγχωνεύσεις και όχι μόνο στα σχολεία ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Προβλήματα με συγχωνεύσεις και όχι μόνο στα σχολεία

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες του σχολικού έτους επέλεξε το ΥΠΑΙΘ για να οξύνει την επίθεση ενάντια στο Δημόσιο σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

α. Έστειλε τις ηλεκτρονικές φόρμες της αυτοαξιολόγησης, πιέζοντας τους διευθυντές για την συμπλήρωσή τους.
β. Ξεκίνησε τον καταστροφικό δρόμο των συγχωνεύσεων.
γ. Απαγόρευσε τη διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων, ευελπιστώντας στην παράλυση του εκπαιδευτικού κινήματος.
δ. Προετοιμάζει αιφνιδιαστικά σεμινάρια Διευθυντών για την ατομική αξιολόγηση, που πιθανώς θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες λήξης των μαθημάτων !!
Η γραμμή του ΥΠΑΙΘ είναι γραμμή ΑΚΡΑΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ στα μορφωτικά διακαιώματα των παιδιών, είναι γραμμή κατακλυσμιαίων μέτρων ενάντια στην αντίσταση του εκπαιδευτικού σώματος, είναι γραμμή διάλυσης του Δημόσιου σχολείου.
Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ Τι να κάνουμε 2
Οι καλοπληρωμένοι «εκτελεστές» με τις γραβάτες, φτιάχνουν ηλεκτρονικές φόρμες, βομβαρδίζουν τα σχολεία με «κουτάκια», απειλούν τους εκπαιδευτικούς ενεργοποιώντας τις απειλές, το φόβο, την ηττοπάθεια.
Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν οι πλασιέ του σχολείου της αγοράς. Για να κάμψουν τις αντιστάσεις του εκπαιδευτικού σώματος, δε διστάζουν να διαλύσουν τα σχολεία και τους Συλλόγους Διδασκόντων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Ούτε τους νοιάζουν οι εκδηλώσεις, οι γιορτές και τα θεατρικά που έχουν ετοιμαστεί, ο κόπος και η συλλογική προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών, ούτε τα ενδεικτικά και η μετάβαση των μαθητών στο Γυμνάσιο…
Ένα στόχο έχουν: ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ
Μία μέθοδο: ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ.
πηγή http://ekpaideutikoi.gr/