Δεύτερη μέρα σήμερα του μαθητικού Φεστιβάλ στην Καλλιθέα ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Δεύτερη μέρα σήμερα του μαθητικού Φεστιβάλ στην Καλλιθέα

Ξεκίνησε το Σάββατο με μεγάλη επιτυχία το μαθητικό Φεστιβάλ στην Καλλιθέα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα, που πρόσφατα ονομάστηκε Ν. Μπελογιάννης.

Από νωρίς το πρωί άρχισε το τουρνουά μπάσκετ 3on3 και το τουρνουά πινγκ-πονγκ, τα οποία και τελείωσαν το μεσημέρι. Παράλληλα στο χώρο άλλες παρέες παιδιών έπαιζαν το παιχνίδι της ΚΝΕ για την εξέλιξη του ανθρώπου.

Το απόγευμα στο χώρο του Φεστιβάλ την αυλαία άνοιξε η συζήτηση για το τι 5μελή και 15μελή θέλουμε, στην οποία ομιλητές ήταν ο Στ. Κεσσόπουλος πρόεδρος του 2ου ΓΕΛ Καλλιθέας, ο Γ. Νομικός αντιπρόεδρος του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Σμύρνης και η Γωγώ Κοντογιάννη πρόεδρος 5μελούς του 7ου ΓΕΛ Καλλιθέας.

Η συζήτηση ήταν πλούσια αφού μεταφέρθηκε πείρα από διάφορα σχολεία της περιοχής σε σχέση με τη λειτουργία των μαθητικών συμβουλίων, αρκετοί μαθητές πήραν το λόγο και πρότειναν δραστηριότητες που μπορούν να οργανώσουν τα 5μελή αλλά και τρόπους αλληλεγγύης προς συμμαθητές τους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίδειξη τζούντο και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίδειξη χορών από μαθητές και μαθήτριες της Καλλιθέας, του Ταύρου και της Ν. Σμύρνης.

Υπήρχαν επίσης έκθεση φωτογραφίας από τη δραστηριότητα των μαθητικών ΟΒ το προηγούμενο διάστημα και ερωτηματολόγια της ΚΝΕ για την ΕΕ. Το φεστιβάλ στην Καλλιθέα συνεχίζεται και σήμερα στην πλ. Δαβάκη.

Το σημερινό πρόγραμμα:
6:30 - 7:00 Παιχνίδι fun quiz
7:30 – 8:30 Παραδοσιακοί χοροί από τον Πόντο και τη Γεωργία
8:30- 9:00 Ομιλία από τον Θανάση Μπάμπη, στέλεχος της ΚΝΕ
πηγή  902.gr