Δυναμικές παρεμβάσεις στην Αθήνα από τον «Σύλλογο των Αθηναίων» Επανεκλέχθηκε Πρόεδρος ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς. Στο Δ.Σ. ο Στρ. Στρατήγης. ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Δυναμικές παρεμβάσεις στην Αθήνα από τον «Σύλλογο των Αθηναίων» Επανεκλέχθηκε Πρόεδρος ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς. Στο Δ.Σ. ο Στρ. Στρατήγης.

Δυναμικές παρεμβάσεις στην Αθήνα της κρίσης αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του «Συλλόγου των Αθηναίων», η οποία επανεξέλεξε Πρόεδρο του Συλλόγου τον Ελευθέριο Γ. Σκιαδά, ενώ μεταξύ των μελών που εκλέχθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο περιλαμβάνεται και ο δικηγόρος Αθηνών Στράτης Στρατήγης.

Από πέρυσι ήδη ο Σύλλογος λειτουργεί το «Κοινωνικό Παράρτημα», από το οποίο αθορύβως παρέχονται τα απαραίτητα σε περισσότερες από 150 οικογένειες, ενώ η επανασυσταθείσα Χορωδία του έδωσε σημαντικές παραστάσεις στον «Παρνασσό» και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Σταδιακά τη νέα περίοδο και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες θα παραδώσει στη δημοσιότητα πλούσιο και ανέκδοτο υλικό για την Αθήνα, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού website με θέμα την «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ». Αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις του κάτω από την Ακρόπολη θα αναπτύξει σύντομα έναν χώρο φιλικό για όλους τους Αθηναίους, ενώ θα συνεχίσει τη διαμόρφωση των χώρων του με μόνιμα εκθέματα επισκέψιμα στο κοινό. Παράλληλα σε ειδική έκταση θα κατασκευαστεί πωλητήριο με διάφορα είδη σχετιζόμενα με την πόλη των Αθηνών και με σπάνιες συλλεκτικές αθηναϊκές εκδόσεις.



Ο «Σύλλογος των Αθηναίων» γηγενών ιδρύθηκε το 1895, από τους απογόνους του 1821 που θέλησαν να ενωθούν, για να μη χαθούν ολοκληρωτικά, ανάμεσα στο κύμα των νέων κατοίκων, που διαρκώς κατέκλυζαν την πόλη τους. Οι κυριότεροι σκοποί του ήταν και συνεχίζουν να είναι η διατήρηση της αθηναϊκής παραδόσεως, η προαγωγή των τοπικών ζητημάτων, η διερεύνηση του αθηναϊκού παρελθόντος, η ενίσχυση ενδεών οικογενειών κ.ά. Από το 1955 εκδίδεται το περιοδικό «Τα Αθηναϊκά», του οποίου τα τελευταία τρία τεύχη θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του Συλλόγου (www.syllogostonathinaion.gr). Ο Σύλλογος διοργανώνει διαγωνισμούς, απονέμει τιμητικές διακρίσεις σε άτομα για το κοινωνικό ή επιστημονικό τους έργο και βραβεύει τους αριστούχους μαθητές που κατάγονται από αθηναϊκές οικογένειες. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Πλάκα, όπου οργανώνονται διαλέξεις, συναυλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις και μουσικές βραδιές. Επίσης, διαθέτει αξιολογότατη Βιβλιοθήκη με ειδικό θεματικό τμήμα για την Αθηναϊκή Βιβλιογραφία. Έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για την πλούσια και πολύπλευρη δράση του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες διαμορφώθηκε ως εξής: Πρόεδρος Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, δημοσιογράφος, Αντιπρόεδροι Δημήτριος Τούκας, επικοινωνιολόγος και Αγγελής Ι. Παπαγγελής, οικονομολόγος, Γενική Γραμματεύς Βασιλική Αθ. Μαντζώρου, δημοσιογράφος, Ταμίας Θεοφάνης Θεοφανόπουλος, λογιστής, και Μέλη οι Στράτης Στρατήγης, δικηγόρος πρώην υπουργός, Ιωάννης Σπ. Κοκολιάδης αρχιτέκτων, Εμμανουήλ Καρανίκας, ταξίαρχος ε.α., Χρυσούλα Σπ. Τσίγκρη, δρ. Γαλλικής Φιλολογίας, Ερρίκος Γ. Στάγγελ, μηχανικός, Σωτήριος Π. Αγάπιος, μεταφραστής και Παναγιώτης Κ. Γυφτόπουλος.

Τηλ. επικοινωνίας: 210 32 32 021 - 6945 437692