Ν. Σμύρνη: Εισέβαλαν στο σπίτι της, τη χτύπησαν και την οδήγησαν σε τράπεζα για να «σηκώσει» χρήματα αλλά την έσωσαν τελικά οι ταμίες ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ν. Σμύρνη: Εισέβαλαν στο σπίτι της, τη χτύπησαν και την οδήγησαν σε τράπεζα για να «σηκώσει» χρήματα αλλά την έσωσαν τελικά οι ταμίες

Δραματικές ώρες στα χέρια αδίστακτων κακοποιών, οι οποίοι τη χτύπησαν, τη λήστεψαν και έπειτα την οδήγησαν διά της βίας σε τραπεζικό υποκατάστημα για να «σηκώσει» τα χρήματά της (κάτι που τελικά δεν έγινε χάρη στην προσοχή που έδειξαν υπάλληλοι της τράπεζας), έζησε μια ηλικιωμένη στη Νέα Σμύρνη. Ηταν περίπου 10.40 την περασμένη Τετάρτη, όταν το κουδούνι του διαμερίσματος της 75χρονης, επί της οδού Αρκαδιουπόλεως, χτύπησε μια άγνωστη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη «δημοκρατία» η ηλικιωμένη, επρόκειτο για μια νεαρή ξανθιά και χαμογελαστή γυναίκα (την είδε από το ματάκι της πόρτας) που της είπε ευγενικά: «Καλημέρα σας. Εχω έναν φάκελο να σας παραδώσω».
Η 75χρονη της ζήτησε να αφήσει τον φάκελο έξω από την πόρτα και τότε έλαβε την απάντηση: «Μα, κυρία Ελένη, είναι συστημένο. Ανοίξτε να βάλετε υπογραφή και τελειώσαμε». Η 75χρονη, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, πείστηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος και άνοιξε. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένας μεγαλόσωμος άντρας με κοντό μούσι, ο οποίος την έπιασε «αγκαζέ», τη χαστούκισε με το άλλο χέρι και την έσυρε στο σαλόνι του σπιτιού. Η ηλικιωμένη έκανε το... λάθος να ζητήσει τον λόγο για τη βίαιη συμπεριφορά και τότε ο νταής τη χτύπησε ξανά φωνάζοντας «σκάσε, αν μιλήσεις, τελείωσες. Σε σκοτώνουμε επί τόπου».

Οι ληστές -που σύμφωνα με το θύμα είναι Ελληνες, καθώς μιλούσαν μεταξύ τους άπταιστα τη γλώσσα- άρπαξαν τη μικρή σύνταξή της, μεγάλο αριθμό κοσμημάτων και άλλα αντικείμενα (κινητό τηλέφωνο κ.λπ.). Αμέσως μετά, με την πεποίθηση ότι έχει μεγάλη περιουσία, τη «φόρτωσαν» στο όχημά τους και την οδήγησαν στην τράπεζα! Οι υπάλληλοι, ωστόσο, που γνώριζαν την 75χρονη, διαπίστωσαν ότι ήταν ταραγμένη και άρχισαν να ρωτούν τι συμβαίνει. Οταν τη ρώτησαν αν αισθάνεται καλά, η ηλικιωμένη κατέρρευσε μπροστά τους και οι δράστες εξαφανίστηκαν. «Ακούω το τηλέφωνο να χτυπά και τρέμω. Ελπίζω η Αστυνομία να τους βρει για να μη ζήσει άλλος τέτοιο μαρτύριο» είπε η ηλικιωμένη στη «δημοκρατία». Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Νέας Σμύρνης.
πηγή  dimokratianews.gr