Αφιέρωμα στο σύγχρονο Ισπανικό Κιν/φο 14, 15 & 16/05/2014 Δημοτικός Κινηματογράφος «ΚΑΛΥΨΩ» ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Αφιέρωμα στο σύγχρονο Ισπανικό Κιν/φο 14, 15 & 16/05/2014 Δημοτικός Κινηματογράφος «ΚΑΛΥΨΩ»


Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

14, 15 & 16/05/2014 ώρα έναρξης 20:00

Στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΑΛΥΨΩ»

(Γρ. Λαμπράκη & Καλυψούς)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πρόγραμμα προβολών

Τετάρτη 14/5/2014 : Επτά τραπέζια γαλλικού μπιλιάρδου

Siete mesas de billar francés (Επτά τραπέζια γαλλικού μπιλιάρδου), Gracia Querejeta, 2007, 116’

Η Άνχελα (Μαριμπέλ Βερντού), όταν ο πατέρας της Λέο αρρωσταίνει ξαφνικά, αποφασίζει να ταξιδέψει στην πόλη με τον γιο της Γίγιε (Βίκτορ Βαλδίβια). Εκεί γνωρίζει την Τσάρο (Μπλάνκα Προτίγιο), ερωμένη του Λέο, και αναλαμβάνει μαζί της να σώσει την οικογενειακή επιχείρηση, μια αίθουσα τυχερών παιχνιδιών με επτά τραπέζια μπιλιάρδου.

Βραβεύτηκε με το Αργυρό Κοχύλι του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν 2007 καλύτερης ηθοποιού για την Μπλάνκα Πορτίγιο και με τα βραβεία Γκόγια 2008 καλύτερου γυναικείου πρωταγωνιστικού ρόλου για την Μαριμπέλ Βερντού και καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Αμπάρο Μπαρό.

Πέμπτη 15/5 : Μάτα Χάρι

Mataharis (Μάτα Χάρι), Iciar Bollaín, 2007, 103’

Η Ινές (Μαρία Βάθκεθ), η Εύα (Νάγια Νίμρι) και η Κάρμεν (Νούρια Γονθάλεθ) είναι ιδιωτικές ντετέκτιβ στη Μαδρίτη. Πραγματοποιούν έρευνα σε μία πολυεθνική εταιρεία αλλά ταυτοχρόνως πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ίντριγκες και τα μυστικά των δικών τους σχέσεις. Η Εύα ανακαλύπτει κάτι αναπάντεχο σε σχέση με τον σύντροφό της Ινιάκι (Τριστάν Ουγιόα), η Ινές αντιμετωπίζει μια δύσκολη απόφαση που μπορεί να επηρεάσει τόσο τη δουλειά της όσο και τον Μανουέλ (Ντιέγο Μαρτίν), η Κάρμεν φαίνεται να μην δίνει σημασία στις δυσκολίες του γάμου της ενώ ερευνά τον γάμο του Σέρχιο (Αντόνιο ντε λα Τόρε).

Παρασκευή 16/5 : Δρόμος

Camino (Δρόμος), Javier Fesser, 2008, 138’.

Η Καμίνο είναι ένα εντεκάχρονο θρησκευόμενο κορίτσι που γνωρίζει, παρά τη νεαρή της ηλικία, τον έρωτα και το θάνατο. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Αλέξια Γκονθάλεθ Μπάρος, της μικρότερης κόρης μιας οικογένειας του «Opus Dei», (θρησκευτική καθολική οργάνωση), η οποία πέθανε το 1985 σε ηλικία 14 ετών.

Βραβεύτηκε με έξι βραβεία Γκόγια καθώς και το βραβείο Σαντ Ζόρδι καλύτερης ισπανικής ταινίας.
πηγή kallithea.gr