Τα συγχαρητήρια και η πρόταση του Ικάρου ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τα συγχαρητήρια και η πρόταση του Ικάρου

Η ομάδα Παίδων του Ικάρου πήρε το Πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ, γεγονός που δείxνει τις καλές βάσεις που έχει η ομάδα της Καλλιθέας, ενώ και οι Εφηβοι έφτασαν ως τον τελικό της Ενωσης.

Ο Ικαρος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους συντελεστές της επιτυχίας του αλλά και τον φιναλίστ του Πρωταθλήματος, Πανιώνιο, ενώ πρότεινε την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

Η ανακοίνωση του Ικάρου Καλλιθέας αναφέρει:

«Ο Ίκαρος συγχαίρει το παιδικό του τμήμα για την 1η θέση, όπως και τον Πανιώνιο που κακώς δεν θα πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Το παιδικό τμήμα του Ικάρου Καλλιθέας νίκησε τον Πανιώνιο μέσα στο κλειστό «Ανδρέας Βαρίκας» με 71-70 το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης και κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Γιώργο Ζαφειράκη και τα παιδιά του, όπως και τα παιδιά του Πανιωνίου. Το γήπεδο στη Νέα Σμύρνη έσφυζε από κόσμο, σε μια πολύ ωραία και μπασκετική ατμόσφαιρα, ανάλογη του θεάματος που πρόσφεραν οι παίκτες των δύο ομάδων.

Την ίδια στιγμή, όμως, είναι μεγάλη αδικία για τον Πανιώνιο πως το παιδικό του τμήμα δεν θα πάρει μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπως ήταν άδικο και για τον Ίκαρο το γεγονος πως το εφηβικό του τμήμα δεν συμμετείχε στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η παρουσία ομάδων της περιφέρειας εκ των πραγμάτων έχει αποδειχθεί ότι δεν βοηθάει την ανάπτυξη του μπάσκετ, καθώς η Ελλάδα δεν έχει το μέγεθος της Ιταλίας ή της Ισπανίας, όπου πόλεις σαν το Πέζαρο, η τη Βιτόρια, έχουν αναδείξει μεγάλες δυνάμεις.

Το σύστημα διεξαγωγής των πανελληνίων πρωταθλημάτων εφήβων και παίδων, πρέπει να αλλάξει, ώστε η τελική φάση να έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και κυρίως να βοηθάει πολύ περισσότερο στην ανάπτυξη του μπάσκετ.

Ελπίζουμε ότι ο πρόεδρος διεξαγωγής πρωταθλήμάτων της ΕΟΚ κύριος Αριστείδηες Γολέμης θα εξετάσει άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα και θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις, για το καλό του αθλήματος».