Κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Προβολές με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, ξεκινώντας με την προβολή των Τρωάδων του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη στις 8 Ιανουαρίου.
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου λειτουργεί με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν προβολές επιλεγμένων κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους, σεμινάρια θεωρίας και εξοικείωσης με την τεχνική και αισθητική του κινηματογράφου, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, θεματικά αφιερώματα, καθώς και αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες.
Σημειώνει ο κ. Αντώνης Μπούτσης, Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου: "Τα χρόνια που πέρασαν, ζήσαμε το φαινόμενο της εξαφάνισης των κινηματογραφικών αιθουσών που υπήρχαν στο Ταύρο και το Μοσχάτο , όπως συνέβη άλλωστε σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα σήμερα στην πόλη μας να υπάρχουν μόνο δυο θερινοί Δημοτικοί Κινηματογράφοι το «Σινέ Νέα Μασκώτ» στον Ταύρο και το «Σινε Κήπος» στο Μοσχάτο. Η δημιουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης θα καλύψει το κενό που υπάρχει τους χειμερινούς μήνες, χαρίζοντας στους δημότες μας και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, την προαγωγή του πολιτισμού και της κινηματογραφικής τέχνης ειδικότερα, μέσα από την ανάπτυξη πολύπλευρων δραστηριοτήτων."

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης είναι με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 2103418579 Δευτέρα-Παρασκευή 11π.μ.-2μ.μ. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει και στα αλλά προγράμματα της Κινηματογραφικής Λέσχης μπορεί να γίνει Μέλος της Λέσχης μετά από επικοινωνία με το Γραφείο του Πνευματικού Κέντρου π. Δημαρχείο Ταύρου τηλ. 213 2036213 ή 213 2019636.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Ιανουαρίου 2014, στις 21:00
ΤΡΩΑΔΕΣ (Αρχαία Τραγωδία βασισμένη στο έργο του Ευριπίδη - Διάρκεια 109΄)
Από την τριλογία του Μιχάλη Κακογιάννη : «Ηλέκτρα», «Τρωάδες» και «Ιφιγένεια» που διαγωνίστηκαν και προβλήθηκαν στα εγκυρότερα φεστιβάλ παγκοσμίως και απέσπασαν πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

Μετά την πτώση της Τροίας οι αιχμάλωτες γυναίκες περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους η βασίλισσα Εκάβη που θρηνεί το χαμό της οικογένειας και της πόλης της και η χήρα του Έκτορα η Ανδρομάχη η οποία πρόκειται να αντιμετωπίσει ακόμα μια τραγωδία καθώς οι νικητές σκοτώνουν το νεαρό σε ηλικία γιο της. Και ενώ ο Μενέλαος συναντά την άπιστη Ελένη, την αιτία αυτού του πολέμου, η μάντισσα Κασσάνδρα προμηνύει τα κακά που θα βρουν τους νικητές στο δρόμο για την πατρίδα. Βραβείο Διεθνούς Οργανισμού Ειρήνης.

Συντελεστές
Διεύθυνση Φωτογραφίας : Άλφιο Κοντίνι
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Ηθοποιοί: Κάθριν Χέρμπορν, Βανέσα Ρέντγκρεηβ, Ζενεβιέβ Μπυζόλντ, Ειρήνη Παπά, Μπράιαν Μπλεστ, Πάτρικ Μαγκί
πηγή monopoli.gr