Κοινωνικό Πανεπιστήμιο στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου Β΄ κύκλος ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Κοινωνικό Πανεπιστήμιο στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου Β΄ κύκλος

Μετά τον ιδιαίτερα επιτυχημένο Α΄ Κύκλο του Κοινωνικού Πανεπιστημίου που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου προκειμένου να βρουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικές γνώσεις συμπολίτες μας ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου και μορφωτικού επιπέδου, ξεκινά μέσα στον Ιανουάριο ο Β΄Κύκλος του Κοινωνικού Πανεπιστημίου.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:
Β΄κύκλος Κοινωνικού Πανεπιστημίου στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
Ολοκληρωμένη επιχειρηματικότητα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
Μετά τον ιδιαίτερα επιτυχημένο Α΄ Κύκλο του Κοινωνικού Πανεπιστημίου που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου προκειμένου να βρουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικές γνώσεις συμπολίτες μας ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου και μορφωτικού επιπέδου, ξεκινά μέσα στον Ιανουάριο ο Β΄Κύκλος του Κοινωνικού Πανεπιστημίου.
“Ολοκληρωμένη επιχειρηματικότητα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις” είναι ο τίτλος του Β΄ Κύκλου, τα σεμινάρια του οποίου γίνονται από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα ΔΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), 18.00 έως 21.00, κάθε Πέμπτη.
Εισηγητές των ενοτήτων θα είναι οι: Α. Ζαϊρης, Γ. Δ/της ΣΕΛΠΕ, Αν. Εκπρόσωπος της Ελλάδος στην ΕΧΒΑ του ΟΗΕ και διδάσκων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και Γ. Σταμάτης, (Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, διδάσκων στα Πανεπιστήμια Πράγας και Τιράνων).
Ακολουθεί πίνακας με το αναλυτικό πρόγραμμα των ενοτήτων.
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και των ραγδαίων αλλαγών στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, αλλά και στην εποχή της σημερινής κρίσης, η μεγαλύτερη πρόκληση για τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δηλαδή, αποτελεί η προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα, η σύγχρονη οργάνωση, η καινοτομικότητα και η εξωστρέφεια.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα μαθήματα του Β΄ Κύκλου παρουσιάζουν ένα διαφορετικό και πρακτικό επιχειρηματικό μοντέλο, ένα σύστημα που επιτρέπει και κινητοποιεί την επιχείρηση και τους ανθρώπους της να αναπτύσσονται, αλλά και να ελέγχουν όλους τους τομείς ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της.
Αιτήσεις συμμετοχής στο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο θα γίνονται από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου έως την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στο Γραφείο Δημάρχου (Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, 3ος όροφος), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Τα μαθήματα βασίζονται στο βιβλίο των εισηγητών: “business success” Εκδόσεις Σταμούλη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση και να τη στείλουν με email στο: graftip.mt@gmail.com Πατήστε εδώ για να δείτε την αίτηση συμμετοχής.
Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, δεύτερος κύκλος: “Ολοκληρωμένη επιχειρηματικότητα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις”
Ημερομηνία
Τίτλος

Πέμπτη  23.1.14
Οι Προϋποθέσεις
·        Ενόραση και Όραμα
·        Καινοτομία και Δημιουργικότητα

Πέμπτη  30.1.14
Οι Δράσεις
·        Ισχύς και Έλξη (Ελκυστικό Μάρκετινγκ)
·        Τοποθέτηση και Ταυτότητα
      (Ολοκληρωμένη Επικοινωνία)

Πέμπτη  6.2.14
·        Λύσεις και Δυνατότητες
      (Οργάνωση και Τεχνική Πωλήσεων)
·        Φροντίδα και Ποιότητα
      (Σχεσιακή Εξυπηρέτηση Πελατών)

Πέμπτη  13.2.14
Το Περιβάλλον
·        Συμμετοχή και Κίνητρα (Ομάδα και Ηγεσία)
·        Προσανατολισμός και Σχέδιο
      (Πληροφορία και Στρατηγική)

Πέμπτη  27.2.14
Το Σύστημα
·        Οικονομική Αντοχή και Κερδοϊκανότητα
·        ΤοΣύστημαTotal Business Success
·        Το παρόν και το μέλλον των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα.



Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε:
“Τη σύγχρονη εποχή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούν να βρίσκουν οι πολίτες πρόσβαση σε προγράμματα εκπαίδευσης και μάθησης ικανά να τους προσφέρουν διεξόδους και ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης χωρίς οικονομικό κόστος, με ποιότητα και συνέπεια. Γι αυτό το λόγο και συνεχίζουμε τη δράση του Κοινωνικού μας πανεπιστημίου που ολοκλήρωσε με επιτυχία την προηγούμενη χρονιά τον πρώτο κύκλο του, με μία νέα ενότητα που απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικών γνώσεων.”
πηγή moschatotavros.gr