«Χάσαμε την ευκαιρία για ένα σύγχρονο γήπεδο στην πόλη μας», τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος του Ικάρου Καλλιθέας ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«Χάσαμε την ευκαιρία για ένα σύγχρονο γήπεδο στην πόλη μας», τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος του Ικάρου Καλλιθέας

«Η Καλλιθέα έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κλειστού γηπέδου μπάσκετ. Σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα στην περιοχή μας πραγματοποιείται ένα τεράστιο έργο, το κέντρο πολιτισμού από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε στο συνολικό έργο και ένα κλειστό γήπεδο. Έπρεπε να το ζητήσουμε, δεν έγινε και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία».
Ο επίτιμος πρόεδρος του Ικάρου Καλλιθέας, Δημήτρης Αγγελόπουλος, στο περιθώριο της δημόσιας διαβούλευσης που έκανε η ομάδα στην Καλλιθέα, αναφέρθηκε στο νέο χαμένο στοίχημα της πόλης, μετά το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Εκτός από το κέντρο πολιτισμού στο χώρο δημιουργείται και ένα κολυμβητήριο και κάποιοι άλλοι χώροι. Δεν διεκδικήθηκε όπως έπρεπε και ένα κλειστό και είναι κρίμα» τόνισε ο Δημήτρης Αγγελόπουλος που μαζί με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Δημήτρη Καρκατσέλη και τον αντιπρόεδρο Θανάση Δούνη, γνωστοποίησαν τα παράπονά τους προς το Δήμο Καλλιθέας για τον άνισο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον Ίκαρο, μίλησαν για την αναγκαστική μετακόμιση της επαγγελματικής ομάδας στην Χαλκίδα, αλλά και για την ανάγκη για εξάπλωση του αθλητισμού στην πόλη της Καλλιθέας.
«Αυτή την στιγμή ο Ίκαρος αριθμεί 500 παιδιά στις ακαδημίες του και θα είχε τουλάχιστον τα διπλάσια, αν είχαμε ισότιμη στήριξη από τον δήμο Καλλιθέας, σε σχέση με την κατανομή ωρών στα γήπεδα της πόλης. Ο Δήμαρχος πριν από χρόνια είπε ότι η Καλλιθέα δεν χωράει 10 ομάδες και είχε απειλήσει μάλιστα ότι όποιος δεν το δεχθεί δεν θα έχει πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Ο Ίκαρος ήταν ο μόνος που συμφώνησε να ενωθεί με άλλες ομάδες και ως τώρα έχει αγαστή συνεργασία με αρκετά σωματεία. Στήριξε τις Εσπερίδες που ήταν ένα βήμα πριν την καταστροφή και τις έχει εξυγιάνει. Στήριξε τον Πόλις και αυτή την στιγμή περίπου 30 παιδιά από τις ακαδημίες του Ικάρου βρίσκονται και παίζουν στο παιδικό τμήμα του Πόλις. Μάλιστα οι άνθρωποι του έχουν την απόλυτη ελευθερία να αξιοποιήσουν τα παιδιά που ανήκουν στον Ίκαρο, όπως θέλουν, δεν τους επιβάλλουμε κάτι.
Την ίδια ώρα, βλέπουμε ότι υπάρχει ομάδα κορασίδων με τρία κοριτσάκια που ανακυκλώνονται από γήπεδο σε γήπεδο για να καλύπτουν τα ωράρια και να μην πάρει το γήπεδο ο Ίκαρος που έχει κανονική ομάδα. Ο στόχος είναι να μην γίνει ο Ίκαρος πιο δυνατός, ενώ εμείς αυτό που θέλουμε είναι όλα τα σωματεία της Καλλιθέας να είναι δυνατά» τόνισε ο ισχυρός άντρας του Ικάρου, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απουσία του προέδρου του ΟΝΑ Καλλιθέας, Δημήτρη Μαργωμένου, από τη διαβούλευση: «Έπρεπε να είναι εδώ για να ακούσει τα προβλήματα που υπάρχουν και να δώσει απαντήσεις».
Ο ιδρυτής του Ικάρου στάθηκε στις τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν στο μοίρασμα των ωρών στα γυμναστήρια της πόλης, με ομάδες σχεδόν διαλυμένες να έχουν την προτεραιότητα:
«Όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια προ εξαετίας, δημιουργήσαμε μια ακαδημία που θεωρούμε ότι είναι πρότυπο. Αν είχαμε ισότιμη κατανομή ωρών, θα ήμασταν στις κορυφαίες της Ευρώπης. Τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα: Πρώτον το αθλητικό έργο του σωματείου την εποχή που διανύουμε.
Δεύτερον το έργο που παράγουν οι ομάδες των υποδομών και οι επιτυχίες τους. Η παιδική και η εφηβική ομάδα του Ικάρου είναι μόνιμα τα τελευταία χρόνια μέσα στις τρεις πρώτες σε όλη την Ελλάδα, πιο πάνω από τεράστιους συλλόγους, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Εκείνο που ζητάμε, λοιπόν, είναι να τηρηθούν από τον Δήμο τα κριτήρια.
Πρόσφατα σε ένα ματς στους παμπαίδες ο Ίκαρος νίκησε με 110-10. Τα δικά μας παιδιά κάνουν προπόνηση στα ανοιχτά γήπεδα και του αντιπάλου στο συγκεκριμένο ματς, παίρνουν τα «φιλέτα» των ωραρίων. Έχω μιλήσει με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, με τον Δήμο Περιστερίου και με ακόμα πολλούς και μπορώ να πω ότι αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο συμβαίνει μόνο στην Καλλιθέα» τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας πως ήταν…καταστροφή η άνοδος της ομάδας στην Α1 !
«Καλύτερα να μην ανεβαίναμε, αν ξέραμε τις συνθήκες που θα αντιμετωπίζαμε στην ίδια μας την πόλη. Όταν η ομάδα ανέβηκε στην Α1 τα έξοδα ήταν τεράστια και κάθε χρόνο έπρεπε να δίνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ένας παράγοντας με τις δικές μου δυνατότητες δεν μπορούσε να κρατήσει τον Ίκαρο χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που μαθαίνω ότι το ποδόσφαιρο της Καλλιθέας έχει πάρει γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ όλα αυτά τα χρόνια, ενώ εμείς δεν πήραμε ούτε ευρώ.
Μάλιστα την περσινή σεζόν που έπρεπε να παίξουμε στην Καλλιθέα, δώσαμε από την τσέπη μας 15.000 ευρώ για να φτιάξουμε το γήπεδο, ενώ έπρεπε να γίνει έτσι κι αλλιώς από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Ο δήμος Καλλιθέας έβαλε μόνο τις δύο μπασκέτες.Μια επαγγελματική ομάδα μπάσκετ, θέλει μια τοπική κοινωνία δίπλα της. Φέτος έπρεπε πάλι να δώσουμε 40-50 χιλιάδες για το γήπεδο. Αναγκαστικά, λοιπόν, έπρεπε να αφήσουμε την ΚΑΕ, την οποία διαχωρίζω από τον ερασιτέχνη Ίκαρο Καλλιθέας» συνέχισε ο πρόεδρος, δικαιολογώντας την απόφαση να δεχτεί την πρόταση για μετακόμιση στη Χαλκίδα:
«Στην Χαλκίδα, ο κόσμος αγκάλιασε την ομάδα, σε κάθε ματς βρίσκονται 2000 άνθρωποι, ο κόσμος διψούσε για αθλητισμό. Επίσης υπάρχουν έξι-επτά παράγοντες που βοηθάνε. Στην τοπική κοινωνία της περιφέρειας είναι πιο εύκολο να βοηθήσει κάποιος και νομίζω ότι η ομάδα θα παραμείνει εκεί ακόμα και στην περίπτωση, που υποβιβαστεί, κάτι που φυσικά ελπίζω να αποφευχθεί».
πηγή  tanea.gr