Ο Καλλιθεάτης Φοίβος Δεληβοριάς στο Passport ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ο Καλλιθεάτης Φοίβος Δεληβοριάς στο Passport

Βράδυ Σαββάτου στον Πειραιά. Η Αρμένικη Βίζιτα του Φοίβου Δεληβοριά ξεκινά. Κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς θα τελειώσει. Όλοι αισθάνονται σαν το σπίτι τους. Ο Χρήστος Διαμάντης ήταν εκεί για να καταγράψει φωτογραφικά τη βραδιά μαζί με τη Μαρία Μανωλέλη που στέλνει τις εντυπώσεις της:
Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Passport και φέτος. Μετά το περσινό «Καλοριφέρ» έρχεται να κάνει μια «Αρμένικη Βίζιτα» με όλα του τα αγαπημένα τραγούδια και πολλά καινούρια που θα συμπεριληφθούν στο νέο του δίσκο.
Σε ένα ζεστό σκηνικό, που θυμίζει δωμάτιο σπιτιού, μάζεψε τους πιο ακραίους-όπως είπε- μουσικούς και παρουσιάζουν ένα πραγματικά γεμάτο και δυνατό πρόγραμμα με ήχους και στίχους που σε κρατούν προσηλωμένο στη σκηνή.
Οι ιστορίες πίσω από το κάθε τραγούδι, τα μέρη που γράφτηκαν και το γεγονός που ενεργοποίησε την έμπνευση του Φοίβου μοιράζονται σε μια απολαυστική αφήγηση στο κοινό. Άλλοτε ένα πάρτι στην Άνδρο ή μια σερβιτόρα στη Νέα Σμύρνη που έγιναν στίχοι πολυτραγουδισμένοι. Ένα περίπτερο με αλογάκια στην Καλλιθέα και μία ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΑ 2, μνήμες της παιδικής του ηλικίας που ξετυλίγονται και μπλέκονται με δικές σου αναμνήσεις.
Στο ζενίθ της βραδιάς ο κόσμος όρθιος χορεύει τα παπάκια, ναι τα παπάκια… τον πιο must χορό των παιδικών πάρτι του ’80.Το νεαρότερο κοινό του Φοίβου κοιτάει με περιέργεια και απορεί που στο καλό όλοι αυτοί ξέρουν τη συγκεκριμένη, αστεία χορογραφία για να πάρει την απάντηση «Είμαστε βλαμμένοι/είναι γεγονός/εμείς του ’80 ο συφερτός».
Αργά πια και ενώ νομίζεις ότι το πρόγραμμα έχει φτάσει στο τέλος του, η παράσταση δικαιολογεί το όνομα της και μετατρέπεται σε ένα after με αστεία σκετς και το Φοίβο να τραγουδάει τα πάντα (τα πάντα όμως) με την κιθάρα του.
Ο πολυαγαπημένος Φοίβος Δεληβοριάς μαζί με τους Κωστή Χριστοδούλου στα πλήκτρα, Σταμάτη Σταματάκη στο μπάσο, Κώστα Παντέλη στην κιθάρα και Σωτήρη Ντούβα στα τύμπανα σε μια απολαυστική αρμένικη βίζιτα που δε θες να τελειώσει.
πηγή  athensvoice.gr