Οι αποκαλύψεις της Αγγ. Νικολούλη στη δίκη για τον Καλλιθεάτη Μάριο Παπαγεωργίου ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Οι αποκαλύψεις της Αγγ. Νικολούλη στη δίκη για τον Καλλιθεάτη Μάριο Παπαγεωργίου

Καρφίτσα δεν έπεφτε στο ακροατήριο στη συνέχεια της δίκης της πολύκροτης υπόθεσης της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με τις καταθέσεις του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου, του θείου του Μάριου Άγγελου Γουναρόπουλου και της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, που η έρευνα της συνέβαλε στο να αλλάξει το κατηγορητήριο για τον βασικό κατηγορούμενο και να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία.

Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η δίκη ακούστηκαν στοιχεία για την επίμαχη βραδιά της απαγωγής, που αντλήθηκαν μέσα από τις συνεντεύξεις που πήρε η δημοσιογράφος από τους κατηγορούμενους.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος του φερόμενου ως εγκέφαλου, ζήτησε να μην καταθέσει η δημοσιογράφος γιατί δεν είχε λάβει ο ίδιος την κλήτευση της αλλά ο προηγούμενος δικηγόρος του. Το αίτημα απορρίφθηκε από την έδρα.

Στην αρχή κατέθεσε ο γενετιστής Δρ. Γιώργος Φιτσιάλος, τη συνδρομή του οποίου είχε ζητήσει η Αγγελική Νικολούλη και στη συνέχεια ορίστηκε σαν τεχνικός σύμβουλος- πραγματογνώμονας από την οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ο κ. Φιτσιάλος που εντόπισε το πλυμένο αίμα στο αμάξι του Μάριου, είπε στο δικαστήριο πως ταυτίζεται απόλυτα με το γενετικό υλικό προφίλ του 26χρονου. Με την επιστημονική του ανάλυση κατέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι το αίμα που βρέθηκε μπορεί να προήλθε από ένα τυχαίο συμβάν, όπως ένα απλό κόψιμο. Διευκρίνισε πως το αίμα κατέληξε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου, γιατί υπήρχε μεγάλη ροή.

Μια ακόμα σημαντική επισήμανση που προέκυψε ήταν πως δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό του Μάριου στο εσωτερικό πάνω μέρος του πορτ- μπαγκάζ του αυτοκινήτου, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν μπήκε εκεί μέσα ζωντανός.

"Εκτιμώ ότι, αν ήταν ζωντανός, θα κουνιόταν, θα χτυπιόταν μέσα στο πορτμπαγκάζ και θα άφηνε ίχνη και στην πάνω πλευρά..." κατέθεσε ο γενετιστής, που εντόπισε το αίμα στο πλυμένο αμάξι του 26χρονου.
πηγή newsbomb.gr