Απειλείται με λουκέτο ο πολιτισμός στην Καλλιθέα ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Απειλείται με λουκέτο ο πολιτισμός στην Καλλιθέα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι και οι μαθητές των πολιτιστικών εργαστηρίων του δήμου, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τις υπογραφές δεκάδων δημοτών για την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια του Πολιτιστικού Οργανισμού λόγω διοικητικών δυσλειτουργιών.

Σήμερα, τονίζεται στο ψήφισμα, τα εργαστήρια "αδυνατούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους επειδή η λειτουργία τους δεν είναι αυτή τη στιγμή θεσμικά κατοχυρωμένη, το μέλλον τους είναι αβέβαιο και οι διδάσκοντες δεν έχουν αποζημιωθεί για το έργο τους".

Καθηγητές και σπουδαστές κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι αδιαφόρησε "για την κατοχύρωση του μέλλοντος των πολιτιστικών θεσμών που δημιουργήθηκαν σε διάστημα είκοσι πέντε ετών με τον αμέριστο κόπο των διδασκόντων και τη συμμετοχή χιλιάδων δημοτών" και ζητούν να κατοχυρωθεί θεσμικά η συνέχιση της λειτουργίας τους, με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές που συνέβαλαν στη δημιουργία τους, αλλά και την αποζημίωση των διδασκόντων που παραμένουν απλήρωτοι.

Τέλος, καλούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. "να στηρίξουν έμπρακτα την επίλυση των σχετικών προβλημάτων, αναγνωρίζοντας την ευθύνη που φέρουν για τον πολιτισμό, ως το πλέον ανταποδοτικό αγαθό με ανθρωπιστικούς όρους στους δημότες της Καλλιθέας".
πηγή  avgi.gr