Βροχερά Κούλουμα για λίγους στου Φιλοπάππου ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Βροχερά Κούλουμα για λίγους στου Φιλοπάππου

Λαγάνες και χαλβά μοίρασαν οι υπάλληλοι του Δήμου - Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΑθήναςΟ παραδοσιακός εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στου Φιλοπάππου φέτος εμποδίστηκε για τους περισσότερος Αθηναίους από τη βροχή, που πέφτει από τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα.

Κάποιοι εν τούτοις, αψήφισαν τη βροχή και βγήκαν στο λόφο να πετάξουν τους αετούς τους και να απολαύσουν τα σαρακοστιανά εδέσματα στη φύση.

Υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων μοίρασαν περίπου 2.000 μερίδες με λαγάνες, ελιές και χαλβά.

Η δυνατή βροχή, εκτός του ότι εμπόδισε τους περισσότερους χαρταετούς να πετάξουν, ακύρωσε και τις εκδηλώσεις του δήμου, όπου είχε προγραμματιστεί και ζωντανή μουσική.

Παρ' όλα αυτά, οι υποψήφιοι για το Δήμο της Αθήνας, έδωσαν το «παρών» στις εκδηλώσεις.

«Ο καιρός μας τα χάλασε, είμαστε όμως εδώ με τους γενναίους, μοιράζουμε φαγητό και περνάμε καλά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Σήμερα στο λόφο του Φιλοπάππου οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, βρέθηκαν δίπλα στο συμπολίτη τους και δίνουν το καλό παράδειγμα πώς ένας συμμετοχικός δήμος, που στηρίζεται στον πολίτη μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας της ΝΔ, 'Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Δανειζόμενος το στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις», ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπογράμμισε: «Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι είναι στο δικό μας χέρι να μπορέσουμε να φέρουμε ξανά στη ζωή μας την αισιοδοξία, την ελπίδα και τη χαρά».

Νωρίτερα ο δήμαρχος Αθηναίων και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νικήτας Κακλαμάνης, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισκέφθηκαν και το πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους, όπου διοργανώθηκε παραδοσιακή εκδήλωση του δήμου Αθηναίων.
πηγή  protothema.gr