Πρεμιέρα για τη ρώσικη κουζίνα στην Καλλιθέα! ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Πρεμιέρα για τη ρώσικη κουζίνα στην Καλλιθέα!

Ρωσικό εστιατόριο στην Καλλιθέα που αξίζει το 4/4! Αν και φαν της ρωσικής κουζίνας δεν είχα επισκεφθεί το συγκεκριμένο μέχρι εχθές, στις 25/3/2014 και η εντύπωση που μού άφησε σίγουρα θα μού μείνει αξέχαστη!

Πρώτα από όλα, ο χώρος είναι υπέροχος, αποπνέει πολυτέλεια και κομψότητα μιας άλλης (τσαρικής ίσως) εποχής. Προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, χωρίς καμία υπερβολή και περιττά διακοσμητικά που κουράζουν και καταντούν κιτς. Απαλή ρωσική μουσική έδινε ιδιαίτερη νότα στην ατμόσφαιρα και ακουγόταν ευχάριστα ακόμη και από μη ρωσόφιλους ή ρωσομαθείς.

Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση στο συγκεκριμένο μαγαζί θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τα περισσότερα μαγαζιά. Ο σερβιτόρος ήταν ευγενέστατος, χωρίς να είναι "ψεύτικος" ή "γλοιώδης", σοβαρός και πρόθυμος να μάς εξηγήσει τα πάντα χωρίς να χρειάζεται να του το ζητήσουμε.


Όσο για το φαγητό θα έλεγα, χωρίς υπερβολή, ότι είναι το καλύτερο από όσα ρωσικά εστιατόρια έχω επισκεφθεί ( Βαλεντίνα, Razguliay, Cadko). Για αρχή μάς έφερε δύο φρεσκοψημένα ψωμάκια, συνοδευόμενα από ένα πολύ γευστικό, κοκκινωπό βουτυράκι.

Στη συνέχεια παραγγείλαμε μπλινί (κρέπες) με τυρί και καλμπασά (ρωσικό παριζάκι-σαλαμάκι) [4 τεμάχια: 4.70 ευρώ], τυροκροκέτες με κιμά και σπιτική μουστάρδα [ 6 μεγάλα τεμάχια: 6.20 ευρώ], σαλάτα Ολιβιέ (η παραδοσιακή ρωσική σαλάτα) [σε πιάτο σαλάτας- διπλή ποσότητα από ότι συνήθως: 6.00 ευρώ], κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα, πιπεριές, συνοδευόμενο με ρύζι [7.80 ευρώ], σασλίκ (σουβλάκι) από στήθος κοτόπουλο, συνοδευόμενο με πατάτες τηγανητές [8.60 ευρώ] και μισό κιλό λευκό κρασί Νεμέας [3.50 ευρώ]. Στο τέλος, μάς κέρασαν γλυκό με σως βατόμουρου, κρέμα και τριμμένο μπισκότο (θύμιζε τσιζ-κέικ).

Η σχέση ποιότητας- τιμής είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτική. Συνολικά για όλα αυτά πληρώσαμε 37.80 ευρώ, τιμή πολύ προσιτή για την ποιότητα και την ποσότητα.

Εάν κάποιος θέλει να δοκιμάσει ρωσική γαστρονομία πρέπει σίγουρα να επισκεφτεί το συγκεκριμένο μαγαζί. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Πρεμιέρα Δοιράνης 29
πηγή  ask4food.gr