Ισόβια στον «εγκέφαλο» για την ανθρωποκτονία του Μάριου ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ισόβια στον «εγκέφαλο» για την ανθρωποκτονία του Μάριου

Ο άνθρωπος που έστησε την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου και εξαφάνισε τη σορό του, καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του κι ας μην έχει βρεθεί μέχρι σήμερα το πτώμα του άτυχου νέου.

Στον Πέτρο Μιχαλεάκο επιβλήθηκε ακόμη η ποινή των 23 χρόνων συνολικά, για τα υπόλοιπα αδικήματα που τον βαραίνουν. Αυτά είναι: σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης.

Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου, το Β΄ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, επέβαλε ομόφωνα ποινή κάθειρξης 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.

Στον Αναστάσιο Μπασαντή, επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης.

Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος.

Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, που είναι εξαγοράσιμες. Οι τελευταίοι τρεις συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη.

Αθώοι κρίθηκαν η σύζυγος του Κορέντιου, Ευγενία Ταμπακάκη και ο Παναγιώτης Χαϊκάλης, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά σε κανένα κατηγορούμενο.

Κατέρρευσε η μάνα

Η Βαρβάρα Θεοδωράκη, με το που άκουσε τον Πρόεδρο να ζητάει την ενοχή του Πέτρου Μιχαλεάκου για ανθρωποκτονία, ξέσπασε. Το ακροατήριο πάγωσε όταν είδε τη τραγική μάνα να καταρρέει μετά από όλη αυτή την πίεση. Φώναζε με σπαραγμό: «Το παιδί μου… Να μου πουν που βρίσκεται το παιδί μου…». Στο τέλος της δίκης η μητέρα δεν έφευγε, γιατί περίμενε «να της δώσουν το Μάριο για να φύγει μαζί του…».

Καταπέλτης η Εισαγγελέας

Η Εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου Πέτρου Μιχαλεάκου και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας . Η δικαστική λειτουργός ανέφερε, ότι παρ’ όλο που δεν έχει εντοπιστεί η σορός του Μάριου Παπαγεωργίου, μιλάμε πλέον για τη δολοφονία του.

Η ποσότητα αίματος που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του χάρη στις επίμονες έρευνες της Αγγελικής Νικολούλη και του γενετιστή κ. Φιτσιάλου, συνηγορούν σ αυτό το γεγονός.

Πρότεινε και την ενοχή της συζύγου του Πέτρου Μιχαλεάκου για άμεση συνέργεια σε εκβίαση καθώς και για άμεση συνέργεια σε αρπαγή.

Η πρόταση της για τους άλλους κατηγορούμενους ήταν η εξής: Ένοχος ο Αναστάσιος Μπασαντής, που υποδύθηκε τον απαγωγέα για να ζητήσει λύτρα. Ένοχος ο Αριστείδης Κορέντιος και τα κουνάδια του οι αδελφοί Ταμπακάκη, που προετοίμαζαν την απαγωγή της μητέρας του Μάριου. Απαλλαγή του Παναγιώτη Χαϊκάλη και της Ευγενίας Ταμπακάκη, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου ξεκίνησε με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στις 3 Φεβρουαρίου και συνεχίστηκε μέχρι τις 21 Μαρτίου με ενδιάμεσες διακοπές. Έξω από το δικαστήριο ήταν συγκεντρωμένοι γνωστοί και άγνωστοι με πλακάτ στα χέρια που ζητούσαν να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την τύχη του άτυχου Μάριου.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η έκκληση της τραγικής μάνας να μάθει που είναι θαμμένος ο γιος της, δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Από το δικαστήριο εξετάστηκαν μεταξύ άλλων και οι αστυνομικοί γιοι του Πέτρου Μιχαλεάκου και της Βούλας Σιούταλου, που υπέπεσαν σε αντιφάσεις και προκάλεσαν ερωτήματα για το χειρισμό της υπόθεσης από την Αστυνομία.

Σημαντικές ήταν οι καταθέσεις του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου και της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη. Η έρευνα του «Τούνελ» και του γενετιστή, συνέβαλαν στο να αλλάξει το κατηγορητήριο για τον βασικό κατηγορούμενο και να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία. Ο κ. Φιτσιάλος με την επιστημονική του ανάλυση, κατέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι το αίμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Μάριου μπορεί να προήλθε από ένα ελαφρύ τραυματισμό του.
πηγή  anikolouli.gr