Ψήφισμα-Διαμαρτυρία των μελών των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλλιθέας ~ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ψήφισμα-Διαμαρτυρία των μελών των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλλιθέας


Προς: Κο. Κ. Ασκούνη

Δήμαρχο Καλλιθέας

Κο. Θ. Ψαλιδόπουλο

Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Πολιτισμού Παιδείας & Νέας Γενιάς

Κο. Ζ. Κωνσταντόπουλο

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινοποίηση: Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Τα μέλη των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλλιθέας με το παρόν ψήφισμα επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν για την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω διοικητικών δυσλειτουργιών. Σήμερα, τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια αδυνατούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους επειδή η λειτουργία τους δεν είναι αυτή τη στιγμή θεσμικά κατοχυρωμένη, το μέλλον τους είναι αβέβαιο και οι διδάσκοντες δεν έχουν αποζημιωθεί για το έργο τους.

Πιστεύουμε ότι αδιαφορήσατε για την κατοχύρωση του μέλλοντος των πολιτιστικών θεσμών που δημιουργήθηκαν σε διάστημα είκοσι πέντε ετών με τον αμέριστο κόπο των διδασκόντων και τη συμμετοχή χιλιάδων δημοτών και με τη στάση σας απαξιώσατε το έργο των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων στην πολιτιστική ζωή της Καλλιθέας. Για αυτό αιτούμαστε:



· Να προβείτε στις δέουσες ενέργειες για να λειτουργήσουν τα Πολιτιστικά Εργαστήρια άμεσα με τους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές που συνέβαλλαν αδιαμφισβήτητα στη δημιουργία τους.

· Να εξασφαλίσετε και να κατοχυρώσετε θεσμικά τη συνέχιση της λειτουργίας των Πολιτιστικών Εργαστηρίων υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των διδασκόντων που τα διαμόρφωσαν σε σοβαρές πολιτιστικές δομές.

· Να εξασφαλίσετε την αποζημίωση των διδασκόντων στα Εργαστήρια για το χρονικό διάστημα που συνέχισαν το διδακτικό τους έργο, καθώς μετά από τη συμβουλή των διοικητικών υπευθύνων εγκλωβίστηκαν στη σύσταση ΚοινΣεΠ, η οποία παρουσιάστηκε ως μοναδική λύση για την εξασφάλιση της λειτουργίας των Εργαστηρίων.

· Να ενημερώνετε από τούδε και στο εξής επίσημα τους εκπροσώπους των μελών των Εργαστηρίων για τις ενέργειες προς την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

· Να στηρίξουν έμπρακτα την επίλυση των σχετικών προβλημάτων όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αναγνωρίζοντας την ευθύνη που φέρουν για τον πολιτισμό, ως το πλέον ανταποδοτικό αγαθό με ανθρωπιστικούς όρους στους δημότες της Καλλιθέας.

Δηλώνουμε ότι δε θα κουραστούμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα:

Σεβασμό στη μακρόχρονη πορεία των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων στο Δήμο Καλλιθέας

Τα Πολιτιστικά Εργαστήρια ανοιχτά και θεσμικά κατοχυρωμένα



Συνημμένα: Ακολουθούν υπογραφές μελών όλων των εργαστηρίων